Roma Film Academy

Представление

Прочетете официалното описание

Новини!

Наскоро Roma Film Academy сключи споразумение с Университета в Терамо, което ви позволява да постигнете бакалавърска степен по комуникационни науки (път DAMS) , посещавайки график от лекции в нашите съоръжения в кампуса Cinecittà , Рим. Този календар е създаден всъщност за тези, които работят или по друг начин нямат възможност да посещават учебни часове всеки ден, като например тези, които живеят в други провинции Лацио или чуждестранни студенти. На практика с ограничен брой сесии на месец, тоест между двадесет и тридесет годишно, изучавайки останалото време у дома, е възможно да се постигне въпросната степен, като се дават само изпитите в Терамо, в Университет. Всяка сесия беше предназначена да напътства студента в практиката у дома и да му помогне да провери постигнатото ниво на знания. Нашата академия, подкрепена от секретариата на Университета в Терамо, ще се погрижи да ръководи студента във всички процедури, свързани с записването, и да полага изпитите, необходими за завършването му.

Страстни ли сте за киното? Искате ли да станете актьор, режисьор, костюмист или оператор? Тогава Римската филмова академия е това, което търсите. Разположен в Cinecittà Studios, люлката на италианското кино, в един от най-красивите европейски градове за художествено и културно наследство, тоест в Рим, RFA е училище, което обучава младите хора на много работни места за филмова и аудиовизуална продукция. ,

Оборудван със собствен театър и постоянни комплекти, с преподавателски състав от няколко десетки специалисти, много от които са носители на награди както в Италия, така и в чужбина, RFA представлява правилният избор за тези, които сериозно възнамеряват да предприемат кариера в аудио- визуален производствен сектор. RFA предлага двугодишни курсове - с задължително присъствие и ограничен брой - на Production, Direction

Курсовете са изцяло на италиански език, което се счита за предпоставка за тяхното участие, въпреки че някои модули могат да бъдат на английски език. RFA е сключил споразумения с институтите за италиански език, за да помогне на студентите, които желаят да го научат.

За достъп до курсовете е необходимо да се проведе предварително интервю, за да се провери както действителният интерес, така и началното ниво на ученика с цел влизане в класа за ограничено записване. Нашият Секретариат е на разположение за всякакви въпроси, които имате, както за курсовете, така и за възможностите за пребиваване в италианската столица.

Освен това, всяка година, след преминаване на конкретен изпит, RFA отваря врати и на тези, които вече са придобили някакъв опит в комплекти или в други училища и искат да се опитат да бъдат приети директно до втората година. Цялата информация за наличните места и как да резервирате изпита се публикуват на официалния сайт на Академията.

116176_rfa_set_001.jpg

Ромски филм © 2019

Нашият стил

Стилът на RFA е характерен за художествен център, училище за практическа подготовка, където човек се учи най-напред да работи в екип, да спазва правилата, да управлява сроковете и доставките и да намери ефективен метод на работа и учене.

В RFA ние пресъздаваме динамиката на професионалния свят на киното: постоянно изучаване, креативност, взаимодействие между отделите, работа по задаване и компенсиране. Образователните продукции, под надзора на учителите и персонала, следват все по-сложни теми и параметри по време на образователната пътека. Всички проекти от двугодишния период се изпълняват съвместно: тази отговорност споделя, както и работата в екип и помага за по-доброто управление на натоварването за всеки проект. Като цяло за всички отдели задачите на работните места се следват от учителите; това ви позволява да се обърнете и да се научите да се справяте с методи на работа, различни култури и различни артистични характеристики, които се срещат по време на двугодишния период в Академията.

Учениците се присъединяват към общността на РПС по време на занятия, обучителни комплекти и допълнителни дейности. Възможностите за работа в мрежа и установяването на връзки между колеги и професионалисти от факултета са една от силните страни, заедно с метода за обучение на работното място, което прави двугодишния опит ангажиращ и всеобхватен.

Централно управление

Академията се намира в Cinecittà Studios, където притежава две локации: една пред историческия театър Фелини 5, където се намират класни стаи и кабинет на секретаря; другата вътре в Cinecittà Campus, със звукозапис и комплекти, административните и изпълнителните офиси.

Чинечита

Филмовите студия Cinecittà се намират на 9 километра от центъра на Рим, на площ от 400 000 квадратни метра. Cinecittà днес представлява опорна точка на европейската филмова индустрия за производството на пълнометражни филми, художествена литература, телевизия, реклами и видеоклипове: от производство до издание, до реализиране на специални ефекти. Обучението в студиа за студенти е чудесна възможност.

Рим

Рим е не само израз на историческото, художественото и културното наследство на западноевропейския свят, но е и столица, богата на идеи и дейности за студент, който възнамерява да се справи със 7-мия чл. Най-красивите и древни киносалони на изкуството, безбройните филмови фестивали, Римският филмов фестивал и престижните театрални програми гарантират, че животът в столицата е артистичен опит, както и човешки, по-стимулиращ от всякога.

Контакти

116400_Contacts.jpg

Места

Рим

Address
c/o Teatro 4 - Cinecittà Studios
Via Tuscolana, 1055

I 00173 Рим, Лацио, Италия
Телефон
+39067219555