Sacred Art School

Представление

Прочетете официалното описание

Международно училище с корени в Тоскана, което е основано за насърчаване на творчеството в изкуството и художественото майсторство, с безгранична отвореност към света на свещеното, в услуга на Католическата църква и обществото като цяло.

Мотото на училището „напред в традицията“ определя средата, в която е възможно да се проектира и създава съвременни произведения на изкуството, които да предават смисъл на съвременните мъже и жени, но които също са свързани с традицията на ХХ век в историята на изкуствата.

Християнската вяра се основава на въплъщението на Богочовека, исторически факт, предаден през вековете, който и до днес е събитие, възможна среща тук и сега за съвременните мъже и жени. Целта на свещеното изкуство е да насърчи тази лична среща.

Училището, което не се придържа към някакъв конкретен художествен ток, е преди всичко работилница, в която ученици и учители, художници и занаятчии произвеждат висококачествени сакрални произведения на изкуството. Докато студентите развиват своите дизайнерски и производствени умения, те са работили върху артистични комисии, научавайки се и как да взаимодействат с клиентите и техните нужди.

Училището има за цел да помогне на художниците да продължат напред в традицията чрез пет основни инструмента:

 1. Едно строго художествено и техническо обучение
  което ви позволява да овладеете фигуративния език, както се преподава в художествени работилници на Ренесанса и в Академиите за изящни изкуства.
 2. Задълбочен анализ на съвременната мисъл, който помага да се разбере свещеното
  например чрез изследването на папа Франциск „Евангелий Гаудиум и Лаудато си“, които се занимават с темата за красотата в литургията и в творението. Важно е и работата на Бенедикт XVI, включена във „Въведение в Духа на Литургията“, като херменевтичен ключ към богослужебното движение и Ватикана II. Друг източник е богословието на тялото от Йоан Павел II, което е много важен подход към телесността и неговото значение за съвременния свят. Писмото на Йоан Павел II до художниците се счита за основен документ, който е ценна ориентация за училището.
 3. Теоретични и практически знания за вярата, която трябва да бъде представена
  Хайде potranno infatti gli artisti modernporanei svelare il vero volto di Cristo se non conoscono con la testa la Cristologia e non Frequentano con il cuore la persona di Cristo, nella preghiera quotidiana e nei sacramenti?
 4. Специално внимание към човешката фигура
  Ние се стремим отново да се съсредоточим върху човешката фигура, извън съвременната иконографска криза и върху познаването на академичните художествени принципи: това е възможността, предлагана на студентите, които се научават да наблюдават и се насърчават да интерпретират видяното, като правят информиран визуален избор.
 5. Контекстът на град Флоренция
  със своите колекции и културни събития - най-важната класна стая, партньорството с историческите занаятчийски работилници, Confartigianato и с Opera del Duomo, жива лаборатория за реставрация и поддържане на някои от най-обожаваните произведения на изкуството, допринасят за формиране на нови и специфични професионални фигури: художници и занаятчии по средата между прецизната изработка и художественото творчество.
  126997_pexels-photo-102127.jpeg Даян Ган / Пексели

Sacred Art School , разположена вътре в парка, е на първия етаж в сградата на Павониере.

Районът, пълен със зеленина и спокойствие, е идеалната среда за изучаване и развитие на вашите артистични умения.

Елате и се запознайте с нас.

Места

Столичен град Флоренция

Address
Viale della Catena, 4
Le Pavoniere – Parco delle Cascine

50144 Столичен град Флоренция, Тоскана, Италия