TOChina HUB

Представление

Прочетете официалното описание

За нас

TOChina HUB е интегриран център за знания, създаден, за да ангажира Китай не само като сфера на научните изследвания, но и като незаменим партньор в образованието на бъдещите поколения космополитни граждани и компетентни професионалисти.

Университетът в Торино е разработил TOChina HUB в сътрудничество с ESCP Europe (университета в Торино) и Института за световни въпроси в Торино (T.wai), за да популяризира иновативен модел на академично сътрудничество с избрани китайски партньори.

Създадени са съвместни научноизследователски програми, динамични програми за междукултурно обучение и мобилност на студентите, както и нови канали за обмен на хора между хората, с Пекинския университет, Пекинския университет за чуждестранни изследвания, Университета Zhejiang и Университета за външни изследвания на Гуандун.

Целта на TOChina HUB е да се присъедини към честванията по случай 50-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между Италия и Китай през 2020 г. чрез амбициозна платформа, която ще служи за подпомагане на ученето през целия живот на Китай, както и за преобразуващата динамика на нейния пояс и път Инициатива.

Подкрепена от две от най-големите италиански банкови фондации - Compagnia di San Paolo, чрез своята програма за международни отношения и Fondazione CRT -, както и от TOChina HUB камара на Торино, TOChina HUB работи по теоретично-обосновани знания, съобразени с политиката и практическо ноу-хау за морфизиращите се идентичности на Китай, социално-икономическите структури, институции и политики.

Места

Пекин

Address
Пекин, Пекин, Китай