UCBM Università Campus Bio-Medico Di Roma

Представление

Прочетете официалното описание

За нас

Университет по човешки науки

Римският университет „Био-Медико” е създаден през 1993 г. с културната цел да възстанови на биомедицинските науки ценността на човешкия живот и личността като централен фокус. На младите хора се предлага културна, професионална и ориентирана към човека програма на академично образование, основана на единството на различните дисциплини според понятието университет като общност на ученици и учители. Неразделна част от този проект е Университетската болница Campus Bio-Medico, където измерението на човешкото служене влиза в пълноценно, в конкретния опит от болести и болести. Римският биомедицински университетски университет е юридически признат частен университет (Министерски указ от 31 октомври 1991 г.).

Първоначално Университетът предлага курс по медицина и хирургия и диплома по сестрински науки (впоследствие деноминирана степен по сестрински грижи). В момента предлагаме осем курса за обучение.

Към „Кампус Trigoria“ сега влизат образователния комплекс „Trapezio“, Университетската болница, Разширеният изследователски комплекс за биомедицина и биоинженерство (PRABB) и Центърът за здравеопазване за възрастни хора (CESA).

Общата цел е да се формират млади хора със страст за реалността, за света и за средата, в която живеят, за професията, която се готвят да влязат и да им вдъхнат концепция за работа като опит на личностно израстване и удовлетворение. и инструмент, с който да служим на другите .

Мисия и предистория

Науките за човека

Римският университет „Campus Bio-Medico“ насърчава интегрираните структури за обучение, изследвания и здравеопазване, като преследва като основен край на всичките си дейности доброто на човешката личност. Университетът предлага на студентите формационен опит, насочен към стимулиране на техния културен, професионален и човешки растеж, предлагайки придобиване на умения в дух на служене. Тя насърчава знанията, интердисциплинарността на науките и изследванията във всички области, които допринасят за общото благо на човешката личност. Пациентите се грижат за единството на техните материални и духовни нужди, в съответствие с гледната точка на живота, отворена за концепцията за трансцендентност.

Университетът се ръководи от устав, който е в съответствие с целите и основните принципи на институцията, както е отразено в Хартата на целите и етичния кодекс. На 23 юли 2015 г. Изпълнителният комитет одобри Общия правилник и Академичния общ правилник на Университета.

116127_people-woman-coffee-meeting.jpg

История на университетския университет в Рим

1988 - Епископ Алваро дел Портило, прелат от Opus Dei, предложи на редица професионалисти и преподаватели да създадат университетска клиника в Рим, която може да предложи осезаеми решения на проблема с болката и болестите, водена от християнския дух на служба. Създадена е първоначална работна група, наречена "Pensatoio" (буквално: "Think-tank"), за да даде конкретен отговор на предложението на епископ Алваро чрез създаването на институция на истинско съвършенство, която да издържи изпитанието на времето. Групата проучи възможността за създаване на частен университет и създаването на Факултет по медицина и хирургия с болница, анексирана и пряко управлявана от нея.

 • 1990 г. - Създадена е асоциация Bio-Medico на Campus, която насърчава органите на университета.
 • 1993 - Libero Istituto Universitario Campus Biomedico (CBM) започна работа, предлагайки курс по медицина и хирургия и диплома в областта на сестринската наука. Приятели на университетския университет в Рим Onlus, поддържащ орган на университета, се появиха.
 • 1994 г. - Университетската болница е открита, първоначално разположена в Via Longoni в Рим.
 • 1999 г. - Инженерният факултет е създаден с бакалавърска и магистърска степен по биомедицинско инженерство. Започва курс за диетология. Със създаването на този втори факултет институцията прие сегашното си наименование: "Università Campus Bio-Medico di Roma".
 • 2000 - Центърът за здравеопазване на възрастните хора (CESA) бе открит, създаден с подкрепата на Алберто Сорди на базата на това, което щеше да стане кампусът на университета Тригория (южно от Рим).
 • 2001 г. - Започнаха специализацията на Факултета по медицина и хирургия. Училището за продължаващо обучение е създадено, за да организира и координира магистърски курсове и курсове за продължаващо медицинско образование (CME). Следдипломната служба на университета сега е акредитирана като доставчик на CME от Министерството на здравеопазването.
 • 2003 - Държавният президент Карло Азелио Чампи получи членове на екипа на Campus Bio-Medico в Римския университет в Квиринале по случай 10-годишнината от основаването на университета.
 • 2007 - Започва нов бакалавърски курс по хранителна наука и човешко хранене, последван три години по-късно от съответната магистърска степен.
 • 2008 - 14 март стартира откриването на новия университетски кампус в Тригория. Новата Университетска болница и Разширеният изследователски комплекс за биомедицина и биоинженерство (PRABB), разположени успоредно с вече съществуващия Център за здравеопазване на възрастните хора (CESA), бе официално открит. Онкологичен център поема предишните помещения на седалището на университета във Виа Лонгони в Рим. Стартира нов курс по образна техника и радиотерапия за медицинска радиология.
 • 2010 - Инженерният факултет навърши 10 години и поднови академичната си програма. Академичната 2010/2011 година стана свидетел на старта на специалността "Инженерно инженерство", която е подготвителен курс за магистърска степен по биомедицинско инженерство и магистърска степен по химическо инженерство за устойчиво развитие. Три години след първоначалното си стартиране, първата група студенти завършиха специалността по хранителна наука и човешко хранене.
 • 2013 - Университетът отпразнува първите си 20 години от откриването на новия образователен комплекс. Поради особената си форма сградата е известна като "Трапецио" (буквално: "Трапеция"). Също така през 2013 г. Университетът откри първото си съоръжение, разположено извън Рим, а именно Клиниката за психиатрия за деца, юноши и възрастни, базирана в Центъра на Мафалда Лусе в Милано.
 • 2014 г. - Университетската болница получава акредитация на Съвместната комисия (JCI), благодарение на спазването на повече от 300 световно признати стандарти за качество и безопасност в здравните дейности.
 • 2017 - Университетската болница завършва изграждането на нова тригенерационна инсталация за затопляне и климатизиране на цялата болница и за осигуряване на електрически нужди (62%) от университетските сгради. Заводът намалява и 70% от замърсяването с въглероден диоксид в околната среда. Потвърдиха се и акредитацията на JCI за още три години.
 • 2018 г. - 25 години от основаването на Университета; начало на процедурата за изграждане на нови съоръжения на университетските кампуси; активиране на степента на физиотерапия.

116128_adult-beautiful-beauty-953430.jpg

Места

Рим

Address
21 Via Álvaro del Portillo
00128 Рим, Лацио, Италия

Кеймбридж

Address
Hughes Hall
CB1 2EW Кеймбридж, Англия, Великобритания

Програми

Това училище също предлага: