Прочетете официалното описание

Университетът в Пиза е публична институция, която се гордее с двадесет отдела , с научни центрове на високо равнище в секторите на селското стопанство, астрофизика, компютърни науки, инженерство, медицина и ветеринарна медицина. Освен това университетът поддържа тесни връзки с институциите на Националния съвет за научни изследвания в Пизан , с много културни институции от национално и международно значение и с индустрията, особено с информационните технологии , която премина през фаза на бързо разширяване в Пиза по време на деветнадесетте шейсетте и седемдесетте.

Университетът в Пиза е официално учреден през 1343 г. , въпреки че редица учени твърдят, че неговият произход датира от 11-ти век.

Най-ранните свидетелства за Pisan "Studium" датират от 1338 г., когато известният юрист Раниери Арсенди прехвърля в Пиза от Болоня. Той, заедно с Бартоло Да Сасоферато , лектор по гражданско право, е бил платен от общината, за да преподава публични уроци.

Папският бик " In supremae dignitatis ", предоставен от папа Климент VI на 3 септември 1343 г., призна "Studium" на Пиза като " Studium Generale "; институция за висше образование, основана или потвърдена от универсален орган, папството или империята. Пиза е един от първите европейски университети, които могат да се похвалят с тази папска атестация, което гарантира универсалната и правна стойност на образователните си квалификации.

Първите учебни дисциплини бяха: теология, гражданско право, канонично право и медицина. През 1355 г. Франческо Да Бути , известният коментатор на Божествената комедия на Данте, започва да учи в "Студио".

Пиза и нейното "Студио" преживяха период на криза около края на 15-ти век: победата на флорентините в града разруши икономическия и социалния живот. Наистина, липсват документални доказателства за редовното функциониране на университета в продължение на десетилетия.

През 1473 г., благодарение на Лоренцо де Медичи , Писано Студио възобновява систематичното си развитие, а през 1486 г. е предвидено изграждането на сграда за провеждане на уроци. Сградата - по-късно известна като " Palazzo della Sapienza" (Сградата на знанието) Пиаца дел Граньо от XIV век. Изображението на херувим е поставено над портата "Dell'Abbondanza" (портата на изобилието), което води до Пиаца, който днес е символ на университета .

След бунта срещу Флоренция през 1494 г. и след войната Pisan Studium претърпява период на упадък и се прехвърля в Пистоя, Прато и Флоренция. Церемониалното повторно отваряне на университета на 1 ноември 1543 г., управлявано от херцог Козимо I дьо Медичи , се счита за второ откриване. Качеството на университета се поддържа от статута на 1545 г., а Атинаумът на Пизан се превръща в един от най-значимите в Европа за преподаване и изследване. Председателят на "Semplici" (Ботаника) се проведе от Лука Гини , основател на първата ботаническа градина в света, наследник на Андреа Чесалпино , който е пионер в първата научна методология за класификация на растенията и се смята за предшественик на откриването на кръвообращението , Габриела Флолопио и Марчело Малпиги изнасят лекции по анатомия и медицина.

Галилео Галилей, роден и учил в Пиза, става професор по математика в Pisan Studium през 1589 година.

Ролята на университета като държавна институция става все по-подчертана по време на периода на великия медузи. Една протекционистка политика гарантираше последователното ядро ​​на учените и учителите: законите, издадени от Козимо I, Фердинандо I и Фердинандо II, задължиха тези, които възнамеряваха да получат степен за участие в Студиото в Пиза. В този период се наблюдават различни прочути фигури в Пиза, особено в областта на правото и медицината .

Развитието на университета продължаваше в Лорен. Те завършиха изграждането на астрономическата обсерватория (проект, иницииран от Medicis), както и обогатяване на университетската библиотека с важни публикации, разработване на Ботанически градини и Природонаучен музей и създаване на нови столове, като експериментална физика и химия.

Присъединяването на Тоскана към Наполеоновата империя доведе до превръщането на Студиото в Имперска академия: Атина се превърна в клон на Парижкия университет, а курсовете и учебните програми бяха структурирани според френския модел на държавно образование. Бяха създадени пет нови факултета (теология, право, медицина, наука и литература), заедно с изпити, различни квалификационни заглавия и дипломна работа. През 1813 г. е създадено "La Scuola Normale Superiore " като клон на "Ecole Normale de Paris".

Възстановяването не беше в състояние да отмени ефектите от наполеоновия опит. Първият конгрес на италиански учени се проведе в Пиза през 1839 г. 421 учени и над 300 експерти от различни дисциплини обсъдиха зоология, сравнителна анатомия, химия, физика, математика, агрономия, технология, ботаника, физиология на растителността, геология, минералогия, география и медицина.

През 1839-1840 г. директорът на образованието Гаетано Джоргини донесе най-важната реформа в Университета в Пиза, като повиши броя на факултетите до шест (теология, право, литература, медицина, математика и природни науки) и създаде първото в света председател на земеделието и овцевъдството.

През 1846 г. Scuola Normale е отворена отново. Междувременно либералните и патриотични идеали се разпространяваха в Атинаума, а батальонът на университета - съставен от преподаватели и студенти - се отличаваше в битката при Curtatone и Montanara през 1848 г.

По време на "Второто възстановяване" през 1851 г. Леополдо II обединява университетите в Пиза и Сиена в уникален етруски атеиум, мотивиран отчасти по икономически причини, но предимно за политически контрол. Факултетите по теология и право почиват в Сиена; докато тези в литературата, медицината, математиката и природните науки останаха в Пиза. След флорентинското въстание и бягството на великия херцог през 1859 г. една от първоначалните мерки, наложени от Провинциалното правителство, е връщането на града на Пиза на своето Студио с всичките шест факултета.

С раждането на Кралство Италия , Университетът в Пиза се превръща в една от най -престижните културни институции на новата държава . Между втората половина на деветнадесетата и първата половина на двадесети век преподаваха в Пиза следните престижни преподаватели: адвокатите Франческо Карара и Франческо Буномичи , филолозите Доменико Сертти и Джовани Д'Анкона , историците Паскуале Вилари , Жоакин Волпе и Луиджи Русо , философ Джовани Гентъл , икономистът Джузепе Тониоло и математиците Улис Дини и Антонио Пачиноти . Първият европейски институт по историческа лингвистика е основан в Пиза през 1890 г.

През годините на фашизма Атинаумът в Пиза е активен център за политически дебати и антифашистка организация .

След Втората световна война, университетът в Пиза се завръща в авангарда в много области на знанието . Към факултетите по инженерство и фармация, създадени преди войната, бяха добавени Икономика, Чужди езици и Литература и Политика. През 1967 г. е създадена "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna", която заедно с "La Scuola Normale" формира престижен учебен и учебен център.

Програми с обучение на:
  • Италиански
  • Английски

Това училище също предлага:

Базова програма

University of Pisa Summer & Winter Schools

Курсът на фондацията е учебна програма, преподавана на английски език и насочена основно към кандидати, които не притежават минималните изисквания за обучение, посочени в ... [+]

Фондационен курс по хуманитарни науки (FCH) - 60 кредита за основен курс

Модулите са разделени по следния начин:

Италианска литература: въведение 12 кредити за основен курсМодерна европейска история 9 Кредити за курса на фондациятаГръцка и римска археология 6 кредитни кредити за курсаИстория на изкуството: въведение 6 Кредитни кредитни курсовеВъведение във философската мисъл 3 Кредити за курса на философията... [-]
Италия Lucca Пиза
Септември 2020
Английски,Италиански
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Курсът на фондацията подготвя студенти, които се интересуват от изучаване на специалност по селско стопанство, компютърни науки, икономика, инженерство, математика, медиц ... [+]

Курсът на фондацията подготвя студенти, които се интересуват от изучаване на специалност по селско стопанство, компютърни науки, икономика, инженерство, математика, медицина, естествени науки, фармация и физика. Съдържанието на курсовете отчита приемния изпит по медицина и оценяващите тестове, които студентите трябва да вземат, за да получат достъп до специалност.... [-]

Италия Lucca
Септември 2020
Английски,Италиански
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски

Курсове

University of Pisa Summer & Winter Schools

Зимното училище „R за археолози“ има за цел ползотворно съчетаване на археология и статистика чрез преподаване на анализи на данни, техники за извличане на данни и визуал ... [+]

R4Rchaeologists

В хуманитарните науки експоненциалното нарастване на цифровата документация изисква да поставим под въпрос нейното управление, нейното използване, достъпността му до научната общност и нейната устойчивост. В археологията тези въпроси са още по-важни, тъй като се отнасят до невъзпроизводимите първични данни. С цел ефективно извличане, съхраняване, управление, подготовка за анализ и предаване на информацията и научния обхват на такова количество данни, съвременните археолози трябва да могат да се справят с концепции и инструменти, свързани с новите технологии. Такива дигитални компетенции не присъстват в стандартен археологически фон, въпреки че са основни за ефективното взаимодействие с ИКТ експерти. Зимното училище „R за археолози“ има за цел ползотворно съчетаване на археология и статистика чрез преподаване на анализи на данни, техники за извличане на данни и визуализация на данни. Провежда се чрез R, език за програмиране и свободна софтуерна среда за статистически изчисления и графика R. Големият обем от данни, които се получават чрез археологическа работа, показва широка степен на хетерогенност, сложност и взаимосвързаност, което прави използването на алгоритмични методи неизбежно. R е един от основните езици за програмиране на Data Science и включва голямо разнообразие от статистически и графични техники, включително линейно и нелинейно моделиране, статистически тестове, пространствена статистика, анализ на времеви серии, класификация, клъстеринг и други. Зимното училище ще продължи 60 часа и ще се проведе от 27 януари до 7 февруари 2020 г. в катедрата по цивилизации и форми на знание на Пизанския университет, Италия.... [-]

Италия Пиза
Януари 2020
Английски
Редовно обучение
60 часове
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Солидарността в правото на Европейския съюз продължава да бъде едно от възможните решения на много от настоящите критични предизвикателства: управление на миграциите, беж ... [+]

относно

Солидарността в правото на Европейския съюз продължава да бъде едно от възможните решения на много от настоящите критични предизвикателства: управление на миграциите, бежанците, природни и причинени от човека бедствия, тероризъм и изменение на климата. Имайки предвид това, тази школа предоставя на учениците всички основни инструменти за управление на солидарността във всяка област на приложение на Европейския съюз чрез лекции, провеждани от авторитетни преподаватели (особено влиятелни учени и видни служители на организации).... [-]

Италия Пиза
Февруари 2020
Английски
Редовно обучение
4 дни
Кампус
Научете повече на английски

Летни курсове

University of Pisa Summer & Winter Schools

Чрез сътрудничеството на преподаватели от различни дисциплини и няколко италиански и чуждестранни университети (сред тези университет в Бар-Илан и Университета в Мериленд ... [+]

Еврейско културно наследство: Италиански гробища

Идеята за лятно училище произхожда от факта, че Италия притежава приблизително 70% от цялото еврейско културно наследство в света. Чрез сътрудничеството на преподаватели от различни дисциплини и няколко италиански и чуждестранни университети (сред тези университет в Бар-Илан и Университета в Мериленд) и под ръководството на CISE (Междуведомствен център за еврейски изследвания „Michele Luzzatti“), което гарантира международен и интердисциплинарен подход към темата, лятното училище възнамерява да се заеме с темата за еврейската молитва и погребенията, по-специално тосканските, анализирани въз основа на техните архитектурни, художествени, езикови и антропологични характеристики.... [-]

Италия Пиза
Юни 2020
Английски
Редовно обучение
1 седмица
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Физическите студенти ще бъдат обучени в изследователските групи, работещи по инициативите на Фермилаб, експериментите mu2e, muon (g-2), Nova, както и бъдещите експеримент ... [+]

относно

Физическите студенти ще бъдат обучени в изследователските групи, работещи по инициативите на Фермилаб, експериментите mu2e, muon (g-2), Nova, както и бъдещите експерименти с неутринна физика или в групата Fermilab, която сътрудничи с CMS експеримента в CERN , или в теоретичната група. за някои студенти стажът може да се проведе в други наши лаборатории или университети. инженерите ще бъдат обучени в отдела за ускоряване на Fermilab, техническо отделение или компютърно отделение или в групи, работещи по приложни изследвания в други лаборатории или университети. всеки стажант ще бъде контролиран от един наставник, служител на американската лаборатория. наставникът е отговорен за цялата програма за обучение на стажанта за 9-те седмици на постоянна работа на нашата почва. всеки стажант ще представи писмен доклад, който ще бъде обект на оценка от университет в пиза комитет.... [-]

Съединени Американски Щати Batavia
Юли 2020
Английски
Редовно обучение
1 месец
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Проучване в ниската долина Чечина (ager Volaterranus). Методика на проучването и ландшафтна археология. Неразрушителни диагностични техники, прилагани при археологическит ... [+]

относно

Проучване в ниската долина Чечина (ager Volaterranus). Методика на проучването и ландшафтна археология. Неразрушителни диагностични техники, прилагани при археологическите изследвания. Стратиграфски разкопки на сградите на пристанищния квартал на Vada Volaterrana: уроци по методика и практически дейности по копаене. Класификация на сградите и находките. Дигитално управление на документацията. Студентите ще подават събраните данни в база данни, свързана с ГИС система. Посещения на музеи и археологически райони (Пиза, Волтера, Фиренце, Луни).... [-]

Италия Ливорно
Юли 2020
Английски
Редовно обучение
3 седмици
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Полевата школа по средновековна археология и биоархеология в Badia Pozzeveri (Lucca, Италия) е академична програма, насочена към обучението на студенти по археологическа ... [+]

относно

Полевата школа по средновековна археология и биоархеология в Badia Pozzeveri (Lucca, Италия) е академична програма, насочена към обучението на студенти по археологическа и биоархеологическа област и лабораторни методи. Изкопките ще се извършват в църквата "San Pietro a Pozzeveri" в община Altopascio. Badia Pozzeveri се намира на около 10 мили източно от град Лука, столицата на едноименната провинция Тоскана. Църквата на Сан Пиетро някога е била част от камалдолски манастир, основан през XI век на брега на езерото Bientina. Средновековното езеро, напълно изсъхнало, се простира между Лука и река Арно. Манастирът процъфтява през 12-и и 13-и век, благодарение на местоположението си по Виа Франсигена, основен търговски и поклонически маршрут, който свързва Франция и Северна Европа с Рим през цялото средновековие. Упадъкът на манастира започва през 14 век и в крайна сметка води до разпадането му през 15 век. Църквата на Сан Пиетро остава като център на поклонение на селото и все още се използва.... [-]

Италия Altopascio
Юни 2020
Английски
Редовно обучение
4 седмици
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Въпреки че когнитивната наука се превърна в тема на обществен дебат, остават основни въпроси за връзката й с ума и от своя страна за връзката на ума с мозъка. Ако приемем ... [+]

относно

Въпреки че когнитивната наука се превърна в тема на обществен дебат, остават основни въпроси за връзката й с ума и от своя страна за връзката на ума с мозъка. Ако приемем функционалистичната изчислителна метафора, детайлите на психичните процеси, залегнали в основата на биологията, стават без значение. Същото се случва и с проблема за субективността: въпреки че субективният опит е в центъра на човека, неговото изучаване трябва да бъде изоставено, за да се адаптира към изчислителността. Второ, въпреки факта, че са инвестирани милиарди евро, невронауката не напредва толкова бързо, колкото се очакваше.... [-]

Италия Пиза
Август 2020
Английски
Редовно обучение
6 дни
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Този курс е резултат от партньорство между UN-Habitat и Университета в Пиза. Той се занимава със сложния въпрос за управление на устойчивите на климата градове, оценявайк ... [+]

относно

Този курс е резултат от партньорство между UN-Habitat и Университета в Пиза. Той се занимава със сложния въпрос за управление на устойчивите на климата градове, оценявайки по сравнителен начин най-добрите практики и решения. Курсът е насочен главно към политици, държавни служители и практици, представяйки теоретично и академично съдържание с практичен и практичен подход. Специфичните съдържания в общата тема ще бъдат идентифицирани всяка година и ще бъдат съгласувани от организаторите във всяко издание въз основа на текущите събития в района.... [-]

Италия Lucca
Декември 2019
Английски
Редовно обучение
5 дни
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Лятната школа е семинар за дизайн на ландшафта, насочен към проучване на сложните взаимоотношения между застроената околна среда и водата, в най-широкия смисъл на екологи ... [+]

относно

Международното лятно училище „Градът и водата” е дизайнерски целодневен семинар, насочен към изследване на сложните взаимоотношения между изградената среда и водата, в нейното най-широко значение на екологичния ресурс, и следователно включващ морето, реките, езерата и водни ресурси. Студентите ще бъдат ангажирани в разработването на проект за казус с подкрепата на преподаватели и преподаватели от Пизанските университети и гостуващи преподаватели от други национални и международни училища по архитектура и ландшафтен дизайн.... [-]

Италия Пиза
Август 2020
Английски
Редовно обучение
2 седмици
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Изданието 2020 на Лятното училище, позволяващо технологиите за индустриален интернет на нещата (ET-I2oT 2020) се организира, за да предложи 6 ECTS (48 часа предни уроци) ... [+]

относно

Изданието 2020 на Лятното училище, позволяващо технологиите за индустриален интернет на нещата (ET-I2oT 2020) се организира, за да предложи 6 ECTS (48 часа предни уроци) в областта на електрониката, електромагнитите, мрежите и ИКТ за IoT, насочени към аудитория на бакалавър (миналата година), магистър и докторанти, изследователи от ранен етап и практици от Академията или индустрията. Както училищните, така и SW аспектите на IoT ще бъдат представени и обсъдени по време на училището.... [-]

Италия Пиза
Юли 2020
Английски
Редовно обучение
6 дни
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Одиторите трябва да развият и подобрят способността си да анализират промените, да се справят със свързаните рискове и предизвикателства и непрекъснато да адаптират своит ... [+]

относно

Одиторите трябва да развият и подобрят способността си да анализират промените, да се справят със свързаните рискове и предизвикателства и непрекъснато да адаптират своите одитни методи и подходи. За целта е от съществено значение одитните институции да развиват взаимоизгодни отношения с академични изследователи. С други думи, одиторската професия и научните изследвания трябва да вървят ръка за ръка. За да постигнат тази цел, Пизанският университет и Европейската сметна палата (ECA), независимият външен одитор на ЕС, създадоха и съвместно организираха Лятно училище за публичен одит и отчетност.... [-]

Италия Пиза
Юли 2020
Италиански
Редовно обучение
5 дни
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Курсът има за цел да повиши осведомеността и компетенциите по въпросите на храните и прехода в селското стопанство и селските райони и да подготви студентите за проектира ... [+]

относно

Преходът в селските райони наскоро стана горещ проблем както в европейските, така и в неевропейските страни. Селските райони участват в динамиката на развитието, чиято устойчивост не може да се приеме за даденост. Четири основни фактора, влияещи върху устойчивостта на прехода в селските райони:

Капацитетът на селските райони да бъдат подходящи за създаването и осъществяването на икономически дейности, които са икономически жизнеспособни, като същевременно са подходящи и способни да оценят социално-културните и демографските условия на контекста;Капацитетът на селските райони да бъдат домакини на разнообразни дейности с особено внимание на устойчивия селски туризъм;Капацитетът на селските райони да защитават, валоризират и подобряват природните ресурси, предлагани от местната среда;Капацитетът на селските райони да бъдат включени в политическия дневен ред на местните, националните и регионалните институции.... [-]
Италия Sillico
Юни 2020
Английски
Редовно обучение
1 месец
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Нашето лятно училище е практически курс по пълно потапяне, обхващащ биотехники, който може да бъде приложен за изучаване на няколко биологични предмета, свързани с клетъч ... [+]

относно

Нашето лятно училище е практически курс по пълно потапяне, обхващащ биотехники, който може да бъде приложен за изучаване на няколко биологични предмета, свързани с клетъчната биология, генната експресия и функционалния анализ, генотоксичността и ултраструктурните наблюдения.

Курсът ще бъде разделен на:

теоретична част, организирана в лекции, обхващащи съвременни технологии;практическа част, в която участниците ще бъдат домакини в лабораториите и ще участват пряко в проектирането и изпълнението на няколко експериментални протокола по основните теми предмет на лекциите.цел... [-]
Италия Пиза
Юли 2020
Английски
Редовно обучение
13 дни
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Приносът на изчислителните методологии за откриването на наркотици вече не е въпрос на спор, а големите световни фармацевтични и биотехнологични компании използват изчисл ... [+]

относно

Приносът на изчислителните методологии за откриването на наркотици вече не е въпрос на спор, а големите световни фармацевтични и биотехнологични компании използват изчислителни инструменти за дизайн. Компютърният дизайн на наркотици включва изчислителни методи и ресурси, които се използват за улесняване на дизайна и откриването на нови терапевтични решения. Това лятно училище ще обхваща всички основни изчислителни техники, използвани при откриването на лекарства, осигуряващи основно ниво на познания в тази област на научните изследвания.... [-]

Италия Пиза
Юли 2020
Английски
Редовно обучение
6 дни
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Интензивните курсове по италиански език на Лятното училище са планирани в съответствие с целите и задачите на Общата европейска рамка и следователно са разделени на A1, A ... [+]

относно

Интензивните курсове по италиански език на Лятното училище са планирани в съответствие с целите и задачите на Общата европейска рамка и следователно са разделени на A1, A2, B1, B2, C1, C2. Студентите ще бъдат разделени на групи чрез входно изпитание. В сравнение с обикновените курсове, предлагани от CLI през учебната година, интензивните летни курсове се характеризират с някои специфични характеристики:... [-]

Италия Пиза
Юли 2020
Английски,Италиански
Редовно обучение
3 седмици
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Лятното училище по остеоархеология и палеопатология е академична програма, насочена към достигане до студенти по антропологични и палеопатологични лабораторни методи. Тов ... [+]

относно

Лятното училище по остеоархеология и палеопатология е академична програма, насочена към достигане до студенти по антропологични и палеопатологични лабораторни методи. Това е изключителна възможност за студентите да придобият практически опит в биоархеологическото изследване, като работят заедно с водещи изследователи в тази област. Лабораторните упражнения и лекциите ще се провеждат в лабораторията по палеопатология (в рамките на Медицинското училище в Пиза). Лятното училище ще се проведе в продължение на 3 седмици, за да се дадат на студентите основни познания по скелетната анатомия, физическата антропология и палеопатологията, необходими за подхода на остеологичните анализи. Изследваните скелетни материали включват проби от тоскански разкопки, датиращи от средновековието. Дейностите ще бъдат завършени под наблюдението на опитен персонал от Палеопатологията, под ръководството на професор Джино Форначари.... [-]

Италия Пиза
Юни 2020
Английски
Редовно обучение
3 седмици
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Зимното училище е посветено на докторска степен. студенти, които извършват научно-изследователска дейност в областта на инженерните системи за течни машини и енергийни си ... [+]

относно

Зимното училище е посветено на докторска степен. студенти, които извършват научно-изследователска дейност в областта на инженерните системи за течни машини и енергийни системи, включително турбомашини, двигатели с вътрешно горене, системи за преобразуване на енергия, електроцентрали, системи за възобновяема енергия и иновативни енергийни системи. Зимното училище ще се проведе през март и ще бъде организирано със семинари от експерти и сесии с информация и опит дискусия между студенти и преподаватели. училището ще се проведе за пет дни, а националните и международните лектори ще бъдат поканени да представят своя опит и научноизследователска дейност. ораторите, индустрията и изследователските центрове ще бъдат поканени да говорят.... [-]

Италия Пиза
Март 2020
Английски
Редовно обучение
5 дни
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Училището възнамерява да представи някои подбрани инструменти, които могат да помогнат на хуманиста в техните изследвания и дейности, като се възползват от цифровия завой ... [+]

относно

В рамките на Летните училища, организирани от Пизанския университет, под ръководството на „Laboratorio di Cultura Digitale” (лаборатория за цифрова култура, виж сайт на италиански), четвъртото издание на лятното училище „Дигитални инструменти за хуманисти” ще се проведе в Пиза от 8 до 12 юни 2020 г.

Училището възнамерява да представи някои подбрани инструменти, които могат да помогнат на хуманиста в техните изследвания и дейности, като се възползват от цифровия завой и новите технологии. Особено внимание се отделя на полезни инструменти за обработка на текстове.... [-]

Италия Пиза
Юни 2020
Английски
Редовно обучение
2 седмици
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Лятното училище помага на участниците, които са в средата на изследователски проект на SNA или се занимават с анализ на мрежови данни за по-ранно проучване. Ще обсъдим на ... [+]

След успеха на три издания на уъркшопа „Въведение в анализа на социалните мрежи“, катедрата по политически науки на Пизанския университет вече организира Международна лятна школа на тема „Методи за анализ на социалните мрежи с R“.

Лятното училище помага на участниците, които са в средата на изследователски проект на SNA или се занимават с анализ на мрежови данни за по-ранно проучване. Ще обсъдим накратко как да създадем рендериране на работата на участниците, което увеличава силата на техния анализ, използвайки най-новите и мощни инструменти, предлагани от софтуерни пакети като "Statnet".... [-]

Италия Пиза
Юни 2020
Английски
Редовно обучение
5 дни
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Лятното училище има за цел да предостави на учениците от различни образователни среди (завършилите в областта на технико-научния и хуманистичния) специфичните умения за з ... [+]

Лятното училище включва програма от мултидисциплинарни изследвания в рамките на една седмица.

Училището ще се проведе в катедрата по химия на Пизанския университет и е предназначено за обучение на аспиранти (магистърска степен), в частност докторантура. студенти, с интереси по наследство.

Лятното училище има за цел да предостави на учениците от различни образователни среди (завършилите в областта на технико-научния и хуманистичния) специфичните умения за започване и разработване на проекти за правилна диагностика и консервативно управление на културното наследство.... [-]

Италия Пиза
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
5 дни
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Лятното училище ще се занимава с теми като тенденции в хранителния туризъм, италианския хранителен произход, културните традиции ... [+]

Туризмът бързо се развива и пътниците стават все по-взискателни не само по отношение на качеството на услугите, но и по отношение на иновативните начини за ползване на дестинациите. По-специално опитният туризъм е нарастваща тенденция, която всяка туристическа агенция трябва да знае. Следователно предизвикателството пред доставчиците на туристически услуги е способността да предлагат включващи и интерактивни пакети и да отговори на очакванията на международните туристи.... [-]

Италия Lucca
Юли 2020
Английски
Редовно обучение
10 месеца
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Политическата екология е отдавна утвърдена интердисциплинарна област, включваща различни социални и хуманитарни науки, насочена към изследване на интерфейса на обществата ... [+]

Политическата екология е отдавна утвърдена интердисциплинарна област, включваща различни социални и хуманитарни науки, насочена към изследване на интерфейса на обществата и на биофизичния свят, засегнат от и от своя страна засягащ политическия ред и свързаната с него динамика на конфликти и сътрудничество, доминиране и еманципация. Цялостната позиция е критична за капиталистическата икономика, разглеждана в основата на социално-екологична (а не само екологична) криза, която придобива все повече доказателства след 70-те години. Политическата екология поставя под въпрос и (предполагаемо) аполитичните погледи, които водят дебата и които предполагат, че проблемът може да бъде решен в политически неутрален план, оставяйки без внимание начина, по който науката и технологиите се смесват с властта и интересите.... [-]

Италия Пиза
Юни 2020
Английски
Редовно обучение
5 дни
Кампус
Научете повече на английски
University of Pisa Summer & Winter Schools

Нашата зимна школа е практичен, пълен потапящ курс, обхващащ ултраструктурни техники, които могат да бъдат приложени за изучаване на няколко биологични субекта (клетки, т ... [+]

относно

Нашата зимна школа е практичен, пълен потапящ курс, обхващащ ултраструктурни техники, които могат да бъдат приложени за изучаване на няколко биологични субекта (клетки, тъкани, организми). Курсът ще бъде разделен на две части: а) теоретична част, организирана в лекции, обхващащи основни и усъвършенствани техники в трансмисията и сканиращата електронна микроскопия; б) практическа част, в която участниците ще бъдат домакини в лабораториите и ще участват пряко в проектирането и изпълнението на експериментални протоколи по основните теми предмет на лекциите.... [-]

Италия Lucca
Януари 2020
Английски
Редовно обучение
8 дни
Кампус
Научете повече на английски
Address
Пиза, Тоскана, Италия