Mideast Aviation Academy

Представление

Прочетете официалното описание

Академията на МАА е основана през 2000 г., разположена на летище Аман / Марка и притежавана от частен сектор.

Академията на МАА се счита за едно от важните полетни училища поради високото ниво на модули за образование и обучение, представени от най-квалифицираните и обучени авиационни инструктори. Оттогава Академията на МАА спечели своята репутация и растеж с бързи темпове, благодарение на техните стратегии, които съответстват на визията и мисията на Академията, в която се стремят да завършат квалифицирани пилотни и авиационни инженери и да бъдат готови да служат широко в различни международни авиационни полети полета.

Авиационната академия в Близкия изток (МАА) е класирана като една от най-големите авиационни академии на местно и арабско ниво. Нашата академия има за цел да изиграе сред конкурентите си начин на проактивност и намиране на нови възможности за развитие, в съответствие с настоящата си стратегия. За да достигне до пионерство в авиацията, академията се стреми да предостави най-актуалните модули, които обслужват авиационните студенти, както по отношение на високото ниво на образование и обучение, подадени от най-добрите инструктори и обучители на експерти, така и да поддържат напредък в авиационните технологии в свят, за да предоставят квалифицирани пилоти и инженери, които могат да служат в различни страни в рамките на кариера в авиацията.

Чрез използване на най-новите технологии, оборудване за обучение и съоръжения MAA предлага както професионални пилотни тренировки, така и техническите курсове за летателни апарати, одобрени от стандартите на ИКАО на JCARC (Комисия за регулиране на гражданската авиация в Йордания).

Посредством фокус върху безопасността и високото качество на обучителните стандарти, през последните петнадесет години MAA предоставя на Йордания и регионалните авиолинии стотици пилоти и техници на въздухоплавателни средства. MAA завършва повече от 1200 пилота, 1300 инженери по въздухоплаване, 20 експедитори и 50 студенти от IATA операцията, тези дипломирани представляват около 15 страни.

МАА разполага с модерна флота от (15) въздухоплавателни средства и (2) тренировъчни устройства за борба със симулациите (FSTD), този развиващ се флот съдържа (7 A / C) Piper Archer III (един двигател), Piper Warrior III Единичен двигател, стъклен корпус), (2 A / C) Piper Seminole (Multi Engine) и (3 A / C) Sama CH-2000 (един двигател).

Alsim AL-200, който представлява Piper Seminole (Twin Engine Aircraft) и е одобрен от JCARC като FNPT II.

Alsim ALX, представляваща многодвигателен лек самолет, одобрен от JCARC, френската DGAC и JAA като FNC FNPT II MCC.

МАА е одобрена от JCARC (Комисия за регулиране на гражданската авиация в Йордания) като организация за летателно обучение и сертифицирана да провежда курсове като:

 • Частен пилотен курс, интегриран курс по ATP,
 • Модулен курс за оценяване на инструменти,
 • Курс на инструкторите на полета,
 • Курс за сътрудничество в многочленен екип
 • ATPL модулни теоретични познания В допълнение към инструкторите на МАА (Ground

MAA е сключила договор с Quest for Institute за английски език - Аман, който се радва на богат опит в тази област, за да извършва всички уроци, свързани с общ английски

Също така, МАА е одобрена от Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) , добре известно е, че въздушният транспорт е една от най-динамичните индустрии в света и предлага различни курсове като:

 • Управление на летищата
 • Картов екипаж на авиокомпанията
 • Авиационна сигурност
 • Авиокомпания за обслужване на клиенти
 • Фондация Пътуване и туризъм.
 • SMS система за управление на безопасността

Също така продължаваме да разширяваме мисията си, като откриваме нашия клон в Акаба, основно с цел да се достигне до тези, които страдат от авиацията на различно място, привличайки целия сектор, посветен на подготовката на нашите студенти за работа в авиационната индустрия и съня да се научим да летим се сбъдва с нас.

Места

Аман

Address
Amman Civil Airport, Al Mataar St 22
11134 Аман, Губернаторство в Аман, Йордания