Alexander College

Представление

Прочетете официалното описание

За Alexander College

Alexander College е частна институция след средно образование, обслужваща около 2000 студенти всяка година. Alexander College предлага разнообразие от бакалавърски и трансферни програми [виж програми], включително университетски трансфер, степен на сътрудник на изкуствата и доцент на науката.

На разположение е и интегрирана програма „Английски език за академични цели“ за подпомагане на чужди езици на английски език при преминаването им към изучаване на университетско ниво на английски език.

Alexander College е признат и акредитиран от Министерството на висшето образование на БК, Съвета за осигуряване на качество (DQAB), програмата за осигуряване на качество на образованието (EQA), и е горд участник в системата за трансфер на БК, организирана от Съвета за приемане на БК и Трансфер (BCCAT).

Учебната година има четири термина: есен (септември-декември), зима (януари-април), пролет (май-юли) и лято интензивно (юли-август).

130089_downtown_campusshot22.jpg

Мисия

Alexander College стреми към високи постижения във висшето образование за студенти от много културни култури и езикови способности, като предоставя международно признати университетски курсове за трансфер и образователни програми, индивидуални услуги за подпомагане и дейности в кампуса за насърчаване на ангажираността на местната и глобалната общност.

Основни теми

 • Осигурете подкрепяща учебна среда за ученици с много културни среди и езикови способности.
 • Предлагайте международно признати курсове за трансфер на университети и образователни програми.
 • Подкрепете индивидуалния растеж и развитие чрез академични постижения и ангажираност на общността, подготвяйки студентите за бъдещи проучвания и кариера.

130094_campus.jpg

Често задавани въпроси (FAQ)

Какви документи са ми необходими, за да изпратя молбата си?

Следните документи са необходими за приемане:

 • Официален препис на гимназията на английски или с официален или нотариално заверен превод на английски език, който показва резултатите за последните три години на гимназията. Студентите, които все още са в 12 клас, могат да кандидатстват преди дипломирането и след като завършат се изисква да представят окончателен официален препис преди регистрация на курса.
 • Официален сертификат за завършване на гимназия, на английски език, или с официален или нотариално заверен английски превод.
 • Резултати от английски тест (TOEFL, IELTS или еквивалент), ако е приложимо.
 • Всички други официални пост-вторични стенограми от други канадски институции, ако е приложимо.
 • Формуляр за прием с неофициални документи, ако е приложимо
 • Страница за снимка и информация за паспорт
 • Разрешително за учене / студентска виза / ПР карта / Канадско гражданство
 • Медицинско застрахователно покритие

Аз съм международен студент. Трябва ли да представя някакви специални документи?

Да. Международните студенти изискват няколко допълнителни документа.

 • Необходимо е разрешение за проучване преди регистрация на курса.
 • За всички документи за кандидатстване, които не са на английски език, е необходим заверен английски превод.

Кога е крайният срок за кандидатстване?

Приемът остава отворен до края на втората седмица на учебните часове в редовен срок, а края на първата седмица на учебните часове в пролетния и летния интензивен срок. Тази дата се нарича крайния срок за добавяне / пускане / промяна. Някои курсове могат да се попълнят бързо и ние насърчаваме новите студенти да подават заявления възможно най-бързо, за да имат най-добрата селекция от курсове.

Кога започват часовете?

Академичната година е разделена на четири термина: есен (септември-декември), зима (януари-април), пролет (май-юли) и лято интензивно (юли-август).

Аз съм задграничен международен студент и трябва да кандидатствам за разрешение за обучение, за да дойда в Канада. Колко пари ми трябват, за да платя депозит за обучение?

Депозитът за обучение е еквивалентен на такси за 15 кредита (1 срок / 5 курса). Тази сума е 7 200,00 долара

Как да кандидатствам за финансова помощ?

Образователни студентски заеми са на разположение за местни студенти на Alexander College от националното правителство на Канада, както и от провинция Британска Колумбия.

130093_transfer-students.jpg

Университетски трансфер

Получавайте прием в университета и програма по ваш избор

Използвайки Университетската програма за трансфер, студентите могат да изследват интересите си чрез университетски курсове за първа и втора година, които могат да бъдат прехвърлени в колеж или университет през втората или третата програмна година. Бакалавърските степени обикновено са с продължителност четири години и се предлагат от всички големи публични и частни университети в Канада.

Тези университети използват кредитна система, с специалности и специалности, изискващи завършване на определен брой кредитни кредити. Стандартна бакалавърска програма изисква завършване на общо 120 кредита. Възможно е студентите да влязат в университет след попълване на някои кредитни курсове в колеж. В Британска Колумбия по-голямата част от акредитираните публични и частни колежи и университети позволяват на студентите да прехвърлят своите кредити след средно образование по програма по бакалавърска програма по свой избор в системата на Съвета за приемане и трансфер на Британската Колумбия (BCCAT).

130103_IMG_1407.jpg

Студентите, които влизат в университет чрез колеж (за разлика от влизането в университет директно след завършване на гимназия) се наричат трансферни студенти. За да получат прием в университет, трансферните студенти трябва да отговарят на тези изисквания за прием в университета. В допълнение, студентите може да се наложи да изпълнят програмните изисквания за прием в определени факултети, катедри или училища. Alexander College предлага широка гама от университетски курсове за първа и втора година, които могат да се прехвърлят в рамките на системата BCCAT и след това.

Това позволява на студентите да получават кредити за курсове, взети в Alexander College в университета по свой избор. За да помогне на студентите в избора на курсове, които ще им позволят успешно да се прехвърлят в университета, Alexander College предлага академични консултантски услуги на всички свои студенти. Академичните съветници помагат на студентите да разберат изискванията за прием в университет и във факултета и да създадат план за обучение, който да ги постави по пътя на изпълнение на изискванията на програмата за бакалавърска степен.

В зависимост от уникалната ситуация на всеки студент, Академичните съветници помагат на студентите да оценят техните предпоставки и предишни курсови работи, за да разработят план за плавен преход към университет по свой избор.

Места

Бърнаби

Address
#101 - 4603 Kingsway
Burnaby, BC, Canada V5H 4M4

Бърнаби, Британска Колумбия, Канада

Ванкувър

Address
#100 - 602 West Hastings Street
Vancouver, BC, Canada V6B 1P2

Ванкувър, Британска Колумбия, Канада