Riga Aeronautical Institute

Представление

Прочетете официалното описание

Телевизионна програма "Flight Plan" за Riga Aeronautical Institute (24.05.2013)

Конференция на CAO " Обучение на авиационни специалисти - съвременни технологии и тенденции в развитието " (19.07.2012)
Рави Юбилей - 70 години (21.07.2012)

Екскурзия в Riga Aeronautical Institute в Riga Aeronautical Institute

Riga Aeronautical Institute (RAI) е една от най-старите образователни институции в Латвия с богат опит и традиции в обучението на специалисти в областта на авиацията и транспорта.

RAI, създадена през 1942 г. като училище за обучение на авиационни специалисти, от 1989 г. е институция за висше образование с дългогодишен успешен опит в работата на международния пазар на образователни услуги.

RAI днес е:

  • Безсрочна акредитирана институция на висшето образование Обещаващи и в демоман транспорт и икономически професии.
  • Съвременни методи на преподаване.
  • Квалифициран академичен състав.
  • Сътрудничество със специфични образователни институции и центрове за обучение.
  • Колективно обучение на кадети на Насионала Aizsardzības Akadēmija.
  • Клонове в Латгале: Daugavpils, Rezekne.
  • Мрежа на регионалните консултативни звена.
  • Възможност за получаване на държавна диплома на Република Латвия, призната от Министерството на образованието на Руската федерация.
  • Високо развита преподавателска и методическа и материално-техническа база.
  • Пълно разнообразие от кампусния живот.

Сигурни сме - вървим по един начин

Riga Aeronautical Institute (RAI) е висше учебно заведение с богат опит и традиции в областта на подготовката на специалисти в транспортните сфери като въздушен, морски и автомобилен транспорт. Студентите имат големи възможности за проучване на икономиката на предприятията в съответните области, управление на предприятието, както и проучване на въздушния транспорт и получаване на пилотни умения. Около 1500 студенти учат в RAI, включително клонове на института в Rezekne и Daugavpils. С изключение на латвийските студенти, студенти от Литва, Грузия, Казахстан, Молдова, Руската федерация и Армения учат в RAI. През периода на своето съществуване RAI е подготвил над 35 000 специалисти с различна квалификация.


Независимостта и стабилността на RAI позволяват на нашия институт да работи по перспектива. Програмите за висше образование и курсове за професионално образование са лицензирани и акредитирани./>


Задоволявайки изискванията на световната икономика и кореспонденцията с общественото мнение, персоналът на висшето учебно заведение непрекъснато работи за усъвършенстване на вече наличните образователни програми и разработването на нови. Съществуващата образователна база, разположена на територията на института, се допълва с нова сграда с лаборатории, библиотека и официално общежитие. В старата сграда се намират добре оборудвани помещения за изнасяне на лекции, практически уроци и семинари, кафене, медицински център, фитнес център и плувен басейн./>


RAI представлява пример за успешно международно сътрудничество. В различни сфери на науката и образованието институтът си сътрудничи не само с латвийските висши учебни заведения, но и с Института за хуманност и икономика в Москва, Института на Северна Дакота (САЩ), Международната академия по авиация PANAM, център за обучение на авиационни специалисти Lufthansa, St. Петербургския държавен университет за гражданска авиация и други./>


Сферите на дейност на специалисти, обучени от нас, са символично описани от логотипа RAI - земното кълбо на Земята, обгърнат от птичи крило, което показва, че студенти като преминаващи птици летят до института, получават знания и опит и оставят да работят места в Латвия и други страни от Европа, Азия и Америка. Логотипът на RAI е международно признат търговски знак./>

RAI съоръжения

Авангардни съоръжения, модерен дизайн и оборудване на класни стаи, библиотека, здравни заведения и медицински центрове в съответствие с изискванията на европейските стандарти създават нова бизнес среда, атмосфера на уют и комфорт, както бе подчертано от Акредитационния съвет.

АТ тренажори за тренировки

Осигурява практическо обучение на студенти и специалисти по ATC и MSP.

Библиотека

Тук можете да получите необходимата литература, да работите на компютър, да изпратите факс, да изпратите електронна поща, да използвате Интернет, да направите фотокопие. Работно време: Работни дни 8: 45-17: 30.

За специалност "Отдел": понеделник и събота - 8: 45-19: 30

Вторник - петък - 8:45 - 17:30 часа

Неделя - от 8:45 до 16:00 часа


Компютърен център/>

Има специални Курсове за комунални обучения Работно време: сряда от 17:00 часа.


Английска стая за обучение/>

Ние ви каним на курсове по английски език 2 пъти седмично.


Конферентна зала/>

Това е място за провеждане на заседания на Сената, студентско самоуправление, срещи с чуждестранни гости.

Конферентна зала

Историята на RAI се отразява в музейната експозиция.

Годишни срещи на акционерите, церемонии по дипломиране, тържествени срещи в тази зала.


Лаборатория по физика, електроника/>

Каним Ви да организирате курсове по ремонт на модерни телевизори и видеозаписващи устройства.

Места

Рига

Address
9 Mezkalna Street
LV-1048 Рига, Латвия