Riphah International University

Представление

Прочетете официалното описание

УНИВЕРСИТЕТЪТ

Riphah International University , Исламабад е частен университет, нает от Федералното правителство на Пакистан през 2002 г. Университетът е създаден с цел да произвежда професионалисти с ислямски морални и етични ценности. Тя е спонсорирана от нестопанско доверие; а именно Ислямска международна медицинска академия (IIMCT), създадена през 1995 г. Първият проект на IIMCT е Ислямският международен медицински колеж Rawalpindi, създаден през 1996 г. от неговия Учредител Управляващ попечител; Май Ген (Retd.) Мохамед Зулфичар Али Хан, TI (M), TBt (Късно).

В момента университетът има 7 факултета и различни академични отдели и проект в чужбина, а именно RAK College of Dental Sciences, ОАЕ. Университетът работи и за създаването на колежа в Мавриций.

Мисия

Ислямският международен медицински колеж Trust (IIMCT) е създаден през 1995 г. от неговия Управляващ попечител Late Maj. Gen (R) Мохамед Зулфикар Али Хан TI (M), TBt. IIMC-T е организация с нестопанска цел, която не е политическа, несектантска, регистрирана в правителството на Пакистан. Мисията на Тръста е:

"Създаване на най-съвременни образователни институции с фокус върху подтискането на ислямските етични ценности".

IIMC-T възнамерява да помогне на мюсюлманския Умма в решаването на належащия проблем с влошаването на академичния стандарт, като създаде Държавна институция по изкуствата в Пакистан, ангажирайки изтъкнати учени и учени. В съответствие с изявлението на мисията се поставя силен акцент върху навлизането на ислямските етични ценности сред учениците, за да се създадат добри мюсюлмански лекари, инженери и социални учени.

Учебни заведения:

Университетът има следните университети в Исламабад, Равалпинди, Лахор, Фаислабад и Рас Ал-Каймах, ОАЕ.

  • Основен кампус, Сектор I-14, Исламабад.
  • Градски кампус - I, G-7/4, 7th Avenue, Islamabad.
  • Сити Кампус - II, Evacuee Trust Complex, Исламабад.
  • Ал-Мизан, Равалпинди.
  • Училище за жени WISH Only, H-8/2, Islamabad.
  • Lahore City Campus, Township, Лахор.
  • Raiwind Road Campus, Лахор.
  • Лаоре Индустриален имот кампус.
  • Файсалабад Кампус, Сатиана Роуз, Файсалабад.
  • RAK Колеж по дентални науки, Ras Al-Khaimah, ОАЕ.

Рифа започна работа по новия си кампус в зона V, Исламабад, заедно с болница с шестстотин легла.

управление

Уважаемият президент на Ислямска република Пакистан е патрон на университета. Генерал-майор (Retd.) Мохамед Зулфикар Али Кан (Късно) беше основателният канцлер. Понастоящем г-н Хасан Мохамад Кан е канцлерът на университета, а проф. Д-р Анис Ахмад, виден учен с международна репутация и образовател на отличието, е учредителният заместник-канцлер на университета. Управителният съвет и Академичният съвет са най-висшите органи за вземане на решения в университета. Заместник-канцлерът е главен изпълнителен и академичен ръководител на университета.

Класиране на университетите и сертифициране на качеството

Riphah International University в Исламабад е включен в университетите от категория "У" от комисията по висше образование на Пакистан през 2005 г. и скоро е включен в петте най-големи университета в частния сектор, които отговарят на изискванията за получаване на безвъзмездна помощ за научни изследвания от правителството на Пакистан HEC. Наскоро Рифх се класира на второ място сред всички частни национални университети от обща категория. Освен това клетката за повишаване на качеството на университета заема първа позиция в университетите в страната на частния сектор "W" според картата за резултатите, формулирана от HEC. Riphah е първият университет в страната, сертифициран по стандарта ISO 9001: 2008, обявен от британския Lloyd's Register, който е един от първите пет глобални независими организации за управление на риска и осигуряване на безопасността.

Места

Лахор

Address
Лахор, Пенджаб, Пакистан