Birzeit University PAS

Представление

Прочетете официалното описание

Birzeit университет първоначално е създадена като училище през 1924 г. от г-жа Nabiha Насир (1891- 1951), член на пионерската семейството на палестинските възпитатели. През 1953 г. той започва да предлага за първата година от университетските курсове по изкуства и науки, в допълнение към програма гимназията. До 1961 г., Birzeit College предлагаше втора година студентите в курсовете. На следващата година, асоциирани градуса бяха предоставени за двегодишната програма дава възможност на студентите да се прехвърлят в други университети в арабския свят и на други места, за да завършат своята бакалавърска степен.

През 1967 г., на Западния бряг и Ивицата Газа, падна под израелска военна окупация, което е довело до ограничаване на пътуванията, наложени на палестинците, живеещи в тези райони. В резултат на това, учениците са по-малко могат да пътуват до съседните арабски страни да продължат образованието си. Тази нова политическа среда подканени Birzeit постепенно да премахне своя гимназията програма и да се съсредоточи върху по-високо образование. До 1972 г., колегията започна четиригодишна програма водеща до бакалавърски наградени от Факултета по изкуства и Факултета на науките.

През 1975 г. името, Birzeit университет беше официално приета и Birzeit стана първата арабска университета да бъде създадена в Палестина. Първата церемония по дипломирането се проведе на 11 юли 1976 година. През 1978 г., факултетите по търговско-икономически, бяха установени, последвани от Факултета по инженерство година по-късно. Университетът започва да предлага магистърски програми през 1977. През 1996 г. във Факултета по следдипломно обучение е официално установена.

През 1973 г., точно както развитието Birzeit си в пълноправен университет приближи завършване, Израел затворен кампус от военна цел в продължение на две седмици. Това е първата от много репресивни мерки срещу университетската общност. По-малко от година по-късно, на израелските военни власти депортирани президентът на университета д-р Hanna Насир, които останаха в изгнание деветнадесет години. От 1979-1992, университетът е затворен от израелските окупационни власти на няколко пъти. За петнадесети и крайно време, израелските военни затвори университета от 8 януари 1988 до 29 април, 1992, какъвто беше случаят с всички палестински институции на висшето образование. През този дълъг период на затваряне, университетът продължава да работи под земята с малки учебни групи в импровизирани уреждане извън кампуса. При такива условия, много ученици взеха повече от обичайното време, за да преминете.

The University днес

Днес, Birzeit University е процъфтяваща институция, с повече от 900 преподаватели и служители и около 10 103 студенти, от които 64 процента са жени (6497 студенти) и с 36 процента са мъже (3606 студенти), идващи от всички региони на Западния бряг. Университетът се намира в покрайнините на Birzeit City, на 10 км северно от Рамала и 26 км северно от Ерусалим. Ангажиран пред фирмените принципи на академичната свобода, университетът има за цел да подготви младото поколение палестинския да станат отговорни лидери и граждани. Както го насърчава своите студенти по пътя на високи академични постижения, тя също така подчертава необходимостта от социална чувствителност и национална ангажираност.

Нашият списък от курсове включва:

Modern Standard арабски разговорен арабски палестинското общество на Палестина Въпрос жените в арабското общество арабското общество палестинския културни изследвания Нова и съвременна арабска мисъл

Места

Birzeit

Address
Birzeit University
PO Box 14

Birzeit, Държава Палестина