AMIDEAST America-Mideast Educational & Training Services

Представление

Прочетете официалното описание

AMIDEAST Е водеща американска организация с нестопанска цел, ангажирана с международни образователни, обучителни и развойни дейности в Близкия изток и Северна Африка. Основана през 1951 г., AMIDEAST В ранните години, фокусирани върху популяризирането на американски проучвания за студентите в региона на MENA и управлението на американски стипендии и обмен, като водещата програма "Фулбрайт" за чуждестранни студенти. Докато тези важни програми продължават да се развиват бързо, работата ни се разширява значително.

Днес AMIDEAST Програми и услуги докосват живота на половин милион души годишно - подобряване на възможностите и качеството на образованието, укрепване на местните институции и развиване на езикови и професионални умения, критични за успеха в глобалната икономика.

Мисия

  • Изграждане на междукултурно разбиране
  • Разширяване на образователните възможности
  • Подготовка на хора за работа в световната икономика
  • Укрепване на институциите и общностите
  • Овластяване на жените и младежите

Нашата работа

Всяка година, AMIDEAST Предоставя обучение по английски език и професионални умения, образователни консултации и услуги по тестване на стотици хиляди студенти и специалисти в Близкия изток и Северна Африка. Също така подкрепяме многобройни проекти за институционално развитие в региона и администрираме някои от най-добрите образователни програми за обмен в света.

Къде работим

Със седалище във Вашингтон, окръг Колумбия AMIDEAST NETWORK Обхваща Близкия Изток и Северна Африка - регион с огромно разнообразие и богато културно наследство. От Мароко до Оман и Ирак до Йемен, AMIDEAST Работи в повече от 20 офиса в 11 държави на MENA и има около 1000 специалисти.

Офисите на отделни държави поддържат специфични за отделните държави портфейли от програми и услуги. Всеки обаче работи всеки ден, за да ускори основната мисия на AMIDEAST за разширяване на възможностите чрез образование, като същевременно укрепва взаимното разбирателство между американците и хората в Близкия Изток и Северна Африка.

Годишни акценти

Овластяване на младите и жените - темата на нашия годишен доклад за 2016 г. - отразява нарастващия акцент в нашето програмиране върху тези две ключови демографски групи. Обосновката е проста: Какво се случва днес, за да се подобри достъпът на младите хора и жените до образование и обучение, ще определи бъдещето на техните страни и на региона на MENA. Чрез нашите програми изграждаме професионални и английски езикови умения, повишаваме пригодността за заетост, разширяваме достъпа до висшето образование в САЩ, подобряваме училищата, поощряваме глобалните перспективи и улесняваме ангажираността. Вдъхновяващите истории в доклада ще ви покажат как младите и жените се възползват от тези програми и как AMIDEAST отговаря на това най-голямо предизвикателство.

Места

Тунис

Address
Тунис, Тунис, Тунис

Рабат

Address
Рабат, Рабат-Сале-Кенитра, Мароко

Аман

Address
Аман, Губернаторство в Аман, Йордания

Вашингтон

Address
Вашингтон, Област Колумбия, Съединени Американски Щати

Кайро

Address
Кайро, Губернаторство в Кайро, Египет

Багдад

Address
Багдад, Губернаторство на Багдад, Ирак

Кувейт Сити

Address
Кувейт Сити, Управител на Ал Асимах, Кувейт

Бейрут

Address
Бейрут, Бейрутска губерния, Ливан

Рияд

Address
Рияд, Провинция Рияд, Саудитска Арабия

Абу Даби

Address
Абу Даби, Абу Даби, Обединени Арабски Емиерства

Сана

Address
Сана, Столична община, Йемен

Газа

Address
Газа, Държава Палестина