SupBiotech Paris

Представление

Прочетете официалното описание

Sup'Biotech е частно биотехнологично инженерно училище, разположено в района на Париж. Студентите от Sup'Biotech правят курсове по инженерство и наука, включително лекции, лабораторни работи и дългосрочни творчески проекти. За разлика от много други училища, ориентирани към STEM, Sup'Biotech също подчертава отрасловото ноу-хау и предлага наистина препрофесионална учебна програма. Възпитаниците на Sup'Biotech се набират от топ фирми в биотехнологичния сектор като L'Oreal, Sanofi, Watchfrog, Nestlé и безброй други. На практика всички завършили Sup'Biotech намират работа или продължават да учат, а уникалният микс от научни и управленски умения на Sup'Biotech е изключително ценен за всички работодатели.

120322_SupBiotech_Programme_Biotech1.jpg

Ние предлагаме курсове за студенти, специализанти, обучение в чужбина и летни програми за международни студенти. Студентите могат да започнат на 1, 2, 3, 4 или 5 години; Курсовете за първа и втора година се преподават на английски или на френски език, докато третата, четвъртата и петата година се провеждат на английски. Завършилите получават бърз достъп до висши длъжности във Франция и в чужбина в области като здравеопазване и фармацевтични продукти, иновации в хранително-вкусовата промишленост, козметика, биоинформатика или околна среда. Програмата е изградена по модела на френските инженерни училища, акредитирани от CTI: цикълът на фондацията (2 години), последван от инженерния цикъл (3 години).

120321_PhotoSummer.jpg

Учебната програма на Sup'Biotech представлява мултидисциплинарен баланс между курсове по наука и инженерство (лекции, практическа лабораторна работа и проекти), управленски умения, промишлено ноу-хау. Нашите студенти също се запознават с вътрешния и международния биотехнологичен пазар. Преподавателите на Sup'Biotech идват от различни обучения и образователни среди, като университети, изследователски центрове и индустрия. Английският език се използва в цялата ни програма; нашите дипломирани курсове се преподават на английски език, а часовете се предлагат изключително на английски език от третата година нататък. Студентите на Sup'Biotech са подготвени за широк спектър от отговорности в различни биотехнологии и международни корпорации, работещи в области като здраве, козметика, околна среда, фармацевтични продукти и агробизнес.120325_SupBiotech_Programme_Biotech1.jpg

Както бе споменато по-горе, петгодишната програма на Sup'Biotech включва две степени, които съответстват на новите европейски стандарти. Нашата тригодишна бакалавърска програма води до бакалавърска степен от Sup'Biotech. В нашата дипломна програма студентите избират опция като „Изследвания и разработки“, „Производство“ или „Продажби и маркетинг“. След завършване на нашата двугодишна дипломна програма студентите получават инженерна диплома по биотехнология, еквивалентна на магистърска степен.

МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ:

Sup'Biotech няма стипендии.

Въпреки това ние сме щастливи да подкрепим всички заявления за публични стипендии, които нашите студенти желаят да изпратят на френското правителство или благотворителни институции.

Места

Villejuif

Sup’Biotech

Address
66 rue Guy Môquet
94800, Villejuif Villejuif, Ил дьо Франс, Франция