Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Представление

Прочетете официалното описание

Университетът Маастрихт (UM) е най-международният университет в Холандия и с 16 861 студенти и 4300 служители все още расте. Университетът се отличава с иновативния си образователен модел, международен характер и мултидисциплинарен подход към научните изследвания и образованието.

Благодарение на качествените си изследователски и учебни програми, както и със силен акцент върху социалния ангажимент, UM бързо изгради солидна репутация. Днес тя се счита за един от най-добрите млади университети в света.

Десет причини да изберете Маастрихтския университет

 1. Личен подход с обучение въз основа на проблеми
  Учениците в UM се учат в малки уроци, което означава, че активно участвате и придобивате основни умения за вашето бъдеще. Преподавателите обикновено ви познават по име и винаги са достъпни и достъпни.


 2. Уникални програми
  UM предлага редица учебни програми, които не могат да бъдат намерени никъде другаде в Холандия. Примерите включват бакалавър по европейско обществено здравеопазване, магистър по съдебна медицина, криминология и право и магистър по глобално здраве.


 3. Повечето международни университети в Холандия
  Повечето от нашите програми също се предлагат на английски, а 51% от нашите студенти и почти 42% от нашия персонал идват от чужбина. Това прави УМ най-международния университет в Холандия.


 4. изследване
  Нашите мултидисциплинарни изследвания, от растящата човешка тъкан до изследването на проблемите на устойчивостта, осигуряват плодородна почва, която се храни в нашето образование. Академиците са силно ангажирани с преподаването, а заинтересованите ученици имат редица възможности за включване в самите изследвания.


 5. Сред най-добрите млади университети в света
  UM е петият най-добър млад университет в света, според изданието от 2017 г. на класацията за висше образование на "Таймс" за млади университети. В други класации УМ постоянно постига добри резултати: през 2017 г. УМ се класира на 15-о място в класацията за QS за университети под 50 години.


 6. Образователни иновации
  Непрекъснато работим за подобряването на образователната си методология в UM Edlab, която също така поддържа преподаватели и осигурява програми за високи постижения за учениците.


 7. Сърцето на Европа
  Маастрихт се намира в най-южния край на Нидерландия, в сърцето на Европа. Само за няколко часа можете да сте в Брюксел, Амстердам, Париж или Лондон, а няколко летища са на час път с кола.


 8. Град Маастрихт
  От кина, театри и стотици кафенета, барове и ресторанти до съвсем нов спортен център и модерни съоръжения за обучение в процес на изграждане в района Tapijn - Маастрихт е живописен град с исторически център. И всяка учебна година започва с една незабравима седмица на Inkom.


 9. Програми за почести
  За студенти, които харесват допълнително предизвикателство, предлагаме пакет от програми за отличие: Premium, MaRBle и Honors.


 10. Намиране на работа
  Изследванията на Изследователския център за образование и пазара на труда (УР) показват, че около 96% от завършилите работят в платена работа в рамките на няколко години след завършването си (завършващите изследвания в Маастрихтския университет през 2017 г.).


Бързи факти

 • най-младият и най-международен университет в Холандия
 • 16 861 студенти, 4 300 служители, 65 000 възпитаници
 • един от най-добрите млади университети в света (THE, QS)
 • единственият холандски университет в мрежата на световните университети (WUN) и Мрежата за млади европейски университети за научни изследвания (YERUN)

Места

Маастрихт

Address
Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Маастрихт, Лимбург, Холандия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Програми

Това училище също предлага: