Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Представление

Прочетете официалното описание

Посланието на Дийн

Основан през 1991 г. от бившия ни заместник-канцлер проф. Чарлз Као, известен още като "баща на оптиката на влакната" и Нобелов лауреат по физика, Техническият факултет включва водещи световни експерти, които са начело на своите дисциплини и се ангажират да преподавателски и изследователски постижения.

Факултетът осигурява иновативно образование на нашите студенти по инженерство. Понастоящем с повече от 3800 студенти и специализанти предлагаме широк спектър от академични програми за изкуствен интелект: системи и технологии, биомедицинско инженерство, компютърни науки, компютърно инженерство, електронно инженерство, енергийно и екологично инженерство, финансови технологии, информационно инженерство и др. математика и информационно инженерство, машинно и автоматизирано инженерство и системно инженерство и инженерно управление. За да обогатим учебния опит на студентите, ние предлагаме различни начини да ангажираме студентите в ученето, като практически опит, излагане на инженерно предприемачество, полетни пътувания, международен обмен, студентско лятно изследователско обучение и стаж.

Факултетът е добре признат в международен план за своите постижения в инженерните изследвания. Нашите лаборатории и съоръжения от световна класа позволяват да се извършват отлични изследвания. Ние работим в тясно сътрудничество с правителството и индустрията за разработването на нови технологии, за да отговорим на обществените нужди и да подобрим качеството на човечеството. Преди около 25 години CUHK беше пионерът в интернет инфраструктурата и развитието на Хонконг. Фактът, че над 80% от днешния интернет трафик в Хонконг все още се движи през комуникационното оборудване на CUHK, е свидетелство и наследство на нашето пионерско и непрекъснато участие в Хонконг. Днес изкуственият интелект (AI) е готов да трансформира всеки аспект от нашия живот. Огромният успех на стартиращия SenseTime, първият Unicorn в HK, подчертава нашата лидерска позиция в областта на AI. В международните класации в областта на инженерството ние сме сред най-добрите в света. Ройтерс току-що определи CUHK като най-иновативния университет в Хонконг.

Индустриалната революция и информационната ера промениха хода на историята. Инженерите растат отговорности за подобряване на човечеството. Сега сме на ръба на „Четвъртата индустриална революция“, свързвайки физическия, дигиталния и биологичния свят. Конвергенцията на Интернет на нещата, изкуствения интелект, роботиката, науката за данните, биотехнологиите, инженерството на материали, микроелектрониката, автономните превозни средства, модерното производство и нанотехнологиите са готови да нарушат всяка индустрия и всеки аспект на съвременния живот. CUHK Engineering трябва да работи съвместно с други факултети, за да играе ключова роля при формирането на Четвъртата индустриална революция. В следващите години ние ще продължим да укрепваме нашите преподавателски и изследователски постижения, както и да отговаряме на големите предизвикателства пред света.

За мен е чест, че имам възможността да бъда декан на Инженерния факултет в CUHK. Очаквам с нетърпение да работя с екип от много талантливи колеги за непрекъснато високи постижения в научните изследвания и образованието, които допринасят за Хонконг, Китай и света.

Декан по инженерство

Професор Мартин DF Wong (黃 定 發 教授)

Чо-Минг Ли професор по компютърни науки и инженерство

ACM сътрудник, IEEE сътрудник

133375_IMG_9758-Crop.jpg

Факултетна мисия

Инженерен Факултет

Инженерният факултет е създаден през 1991 г. от професор сър Чарлз Као, бивш вице-канцлер на CUHK и кръстник на Fiber Optics Communications. Това е център на авангардни научни изследвания и трансфер на технологии, както и ефективно поле за обучение на инженери. Силният й преподавателски контингент се състои, между другото, от академици на Китайската академия на науките, стипендианти на IEEE и първия китайски учен, спечелил престижната награда Тюринг. Студентите ще получат добро инженерно образование чрез строгите си бакалавърски програми по инженерство и други учебни програми и най-модерните съоръжения. Богатият студентски живот и изобилният обмен и практически възможности за учене в работа комбинират, за да добавят стойност към това образование и отварят огромни перспективи за кариера в Хонконг и света за завършилите инженерство.

Факултетна мисия

Инженерният факултет се ангажира с образованието на бъдещите лидери в областта на инженерството, търсенето на знания на границата на съвременните технологии и прилагането на технологии за задоволяване на обществените и човешките нужди.

133379_CUCampus2013-3.jpg

почит

Изследователи от световна класа

35 стипендианти на IEEE, член на НАЕ на САЩ, членове на CAE и др.

Отлични постижения на учениците

Победители в Microsoft Research Asia Fellowship, Google PhD Fellowship, Google Мемориална стипендия на Анита Борг, IBM PhD стипендия и др.

Жива изследователска среда

133376_entrance_1_high.jpg

Защо CUHK?

  • Най-големият кампус в Хонконг (137,3 хектара)
  • Намира се до научния парк в Хонконг
  • Най-иновативните университети на Reuters в Азия: 1-во в Хонконг през 2016 - 2019 г.
  • ARWU Топ университети в Голям Китай: 1-во в Хонконг, 3-то в Голям Китай
  • QS World University Rankings: 10-то в Азия, 46-то в световен мащаб
  • QS World University Rankings by Subject 2019: 23 предмета са класирани в топ 50 в света
  • Рейтинг на висшето образование на Times: 7-мо място в Азия, 57-то в световен мащаб

Места

Ma Liu Shui

Address
Ma Liu Shui, Нови територии, Хонг Конг

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Програми

Това училище също предлага: