European Centre for Career Education

Представление

Прочетете официалното описание

European Centre for Career Education предоставя практическо обучение под формата на уникални летни програми в областта на правото, международния бизнес и архитектурата. ECCE има две основни цели: да обучава млади и талантливи студенти за това как професионалният свят наистина работи и в същото време да създава възможности за бизнес за компаниите, с които работим.

Летните програми на ECCE са подходящи за студенти и висшисти, които искат да разширят своите знания и да придобият повече опит, преди да започнат кариерата си.

Програмата се върти около два основни аспекта:

- Три седмици интензивни курсове, насочени към кариера и наставничество от съответните и успешни лидери в бранша, допълнени с
- Четириседмични стажове във фирма във вашия район в много големи европейски градове.

Летни програми

ECCEDU е създаден с цел да осигури дългосрочно решение на твърде теоретичните тенденции на университетското образование и кариерното консултиране. Преодоляваме пропастта между академичните знания на нашите студенти и реалния опит, надграждайки се върху теоретичната опора, която осигуряват университетите.

Вярваме, че комбинацията от теоретични знания и практически умения е съществена предпоставка за успех на студентите в своите бъдещи области. Нашите двумесечни летни програми са фокусирани върху правото, международния бизнес и архитектурата. Програмите се състоят от три седмици интензивни практически курсове и четири седмици стаж в една от 250-те международни компании навсякъде в Шенгенското пространство.

През последните години лятната програма ECCE по право се превърна в най-големия юридически образователен проект между Европа и Китай. През 2019 г. получихме повече от 650 кандидатури от 50 държави по целия свят и посрещнахме около 200 студенти, приети в програмата, прекарали красиво и смислено лято в Прага.

Лекции и лектори

При проектирането и организирането на програмите винаги следваме две основни ценности - Опит и Вдъхновение. Всяко лято в продължение на три седмици преподаваме на студентите си 30 практически теми, които рядко го правят в академичните учебни програми. Тези 30 теми са подбрани много внимателно, за да се гарантира, че остават актуални и са обхванати от 30 различни активни професионалисти, които се считат за експерти в своите области. Сред нашите лектори са Радек Шпикар (президент, Институт Аспен), Леош Дворжак (ръководител на дигитализацията, Валео), Вацлав Неквапил (управляващ партньор, правителствените връзки на ЦИК), Клара Соммерова (съосновател и лидер, (S) právně), Мирослав Černý (координатор на отдел за интелектуална собственост, ŠKODA AUTO, както), Петра Хрушкова (мениджър, Global TA Operations в Red Hat), Павлина Луженска ( стратег за бизнес и иновации, 2FRESH Прага) и много други.

Стажове от ECCE

Програмите на ECCEDU са не само за прекарване на време в класната стая; точно обратното. След три седмици интензивни практически курсове, нашите студенти получават промяна, за да използват и усъвършенстват своите придобити перфектно знания, като стартират четириседмичен стаж в една от най-високите компании, работещи в техния сектор.
Ние си партнираме с компании като Siemens, UniCredit Bank, Lego, Coca-Cola; юридически фирми като DLA Piper, Clifford Chance, Linklaters; и студиа като Jestico, Whiles Architecture и Chapman Taylor Architects, както и много други, за да предоставят ценни преживявания, умения и ноу-хау.

Всички наши партньори са добре запознати с огромната разлика между традиционното образование и ситуациите в реалния живот; Ето защо те с радост се съгласиха да участват в подготовката на нашите студенти да станат успешни бъдещи лидери и утвърдени експерти в съответните области.

Голям прием и завършване

По традиция нашите летни програми се отварят с приветствена гала вечер за студенти от ECCEDU. Това събитие дава възможност да се срещнете вдъхновяващи хора, като основатели, адвокати и корпоративни мениджъри, както и да се срещнете с други студенти от ECCEDU.
По време на лекционния период на програмата служителите ни организират различни събития за изграждане на екипи, за да могат студентите да ги въвлекат в различни дейности в свободното време и да ги запознаят с европейската култура. Организираме игри с бягство и лазерни игри или ходим на разглеждане в Прага, за да открием традиционните продукти и да пазаруваме сувенири. Организират се и екскурзии из Чехия и в чужбина: в миналото учениците са ходили в Чешки Крумлов, Кутна Хора, Виена и Берлин.

ECCEDU сертификат се предоставя в края на всяка програма по време на неофициална церемония по награждаване, обикновено под формата на вечерно барбекю събитие. В допълнение, стажантските компании предоставят препоръчителни писма или сертификати за стаж.

Места

Прага

Address
Прага, Прага, Чехия