European Centre for Career Education

Представление

Прочетете официалното описание

European Centre for Career Education предоставя практическо обучение под формата на уникални летни програми в областта на правото, международния бизнес и архитектурата. ECCE има две основни цели: да обучава млади и талантливи студенти за това как професионалният свят наистина работи и в същото време да създава възможности за бизнес за компаниите, с които работим.

Теоретичната база на програмите е покрита от лекции, изнесени от специалисти в избраната област, практическият опит се придобива чрез стаж в една от известните компании като Siemens, Unicredit, Huawei, T-Mobile, DLA Piper или Lego , които се случват в Прага, както и в други градове по света. Летните програми на ECCE са подходящи за студенти и завършили студенти, които искат да разширят знанията си и да придобият повече опит, преди да започнат кариерата си.

Летни програми

ECCE бе създадена, за да предостави дългосрочно решение за неадекватните практики на остарели образователни системи и кариерно консултиране без практическа насоченост. Ние преодоляваме академичните знания с опита от реалния живот, заедно с оценката, която теоретичните учебни заведения предлагат. Ние вярваме, че комбинацията от теоретични знания и практически умения е основна предпоставка за успеха на студентите в бъдещите им области. Двумесечните ни летни програми са съсредоточени върху право, международен бизнес и архитектура. Програмите се състоят от три седмици интензивни практически курсове и четири седмици стаж в една от 250-те международни компании в Шенгенското пространство.

През последните години летната програма ECCE в областта на правото се превърна в най-големият правен образователен проект между Европа и Китай. През 2018 г. получихме повече от 650 кандидатури от 50 държави по целия свят и приветствахме около 200 ученици, които бяха приети в програмата, прекарвайки красиво лято в Прага. Поради продължаващия успех, ECCE планира да разшири своите програми в други региони с две нови места, откриващи се в Ню Йорк и Варшава през 2019 г.

Лекции и стажове

Всяко лято преподаваме на нашите студенти 30 съвременни практически теми за три седмици по актуални въпроси, които предимно не са включени в академичните учебни програми. Всички теми се изнасят от 30 различни лектори, които се считат за експерти и професионалисти в съответните области. Сред нашите оратори има имена като Padden Guy Murphy (Global Head of Policy

Стажове от ECCE

Програмите ECCE не са само за прекарване на време в класната стая. След три седмици интензивни практически курсове, нашите студенти получават шанса да използват и усъвършенстват своите прясно придобити знания в реална работна среда, като имат четириседмичен стаж в една от водещите компании, работещи в техния сектор.

Можем да разчитаме на компании като Siemens, UniCredit Bank, T-Mobile, Lego или адвокатски кантори като DLA Piper, Clifford Chance, Allen

Всички наши партньори са наясно с огромната разлика между традиционното и реалното положение; затова с радост се съгласиха да работят заедно с ECCE, за да преодолеят тази пропаст и да участват в подготовката на нашите студенти да станат успешни бъдещи лидери и добре признати експерти в съответните им области.

Програма за професионално обучение на OBOR (нов проект)

Програмата за професионално обучение се фокусира върху подпомагането на елитните млади китайски адвокати да получат ценен опит и глобална бизнес практика от европейската правна среда и да им предостави възможност да бъдат част от правен екип във водещи европейски правни кантори. Приоритетът на тази програма е изграждането на отношения между европейските и китайските юридически фирми, които след това могат да бъдат използвани от нашите партньори за разширяване на мрежата им за свързване и препращане, както и за установяване на доверие и взаимноизгодно сътрудничество, което ще продължи дълго , Заедно те ще могат да се учат от различната работна среда и култури, както и да си помагат взаимно да разберат разликите между тях.

Програмата е разделена на две части и отнема общо пет до осем седмици. Тя започва в Китай през първата седмица с обучението за разрешаване на спорове, организирано от Международната търговска камара, след което в Европа се провеждат лекциите по специални правни теми, организирани от ECCE, които са специално пригодени. Ключовият компонент на програмата е стажът на водещи европейски юридически фирми.

Китайско партньорство за изграждане на общност

ECCE има солидна опора не само в областта на юридическия сектор от висок клас, но и връзки с бутиковите правни кантори в различни юрисдикции. Ето защо, ние сме в състояние да предоставим на нашите партньори съдействие по глобален стандарт и специализация на китайския пазар. Научаваме задълбочено специалистите за нашите партньори и знаем добре техния бизнес. Чрез въвеждането и организирането на срещи за нашите китайски партньори с адвокатските кантори в ЕС партньорите ни могат да разширят мрежата си, да печелят ефективно маркетинговата си осведоменост и да развият бизнеса си директно в тази конкретна област на международно ниво.

Основният приоритет на проекта за китайско партньорство е изграждането на силна общност. Това ще помогне на нашите партньори с техния бизнес растеж, особено чрез въвеждане и свързване
на най-успешните компании и предприемачи от различни региони и сектори. Като са част от тази общност, това им дава възможност да се срещнат и да обсъдят потенциално, взаимноизгодно сътрудничество.

За нашите партньори не сме само "на хартия", но сме готови да им помогнем по всяко време.

Официално стартира в Шенжен през пролетта на 2019 година.

Места

Прага

Address
Прага, Прага, Чехия