Sophia University Summer School

Представление

Прочетете официалното описание

Специалните характеристики на София

Софийският университет води прехода към интернационализация в Япония, предоставяйки възможности за обучение и образование, които отчитат нашия все по-сложен свят. През годините университетът създаде оригинална глобална мрежа, която позволява на изследователи и студенти от чужбина да преподават и учат в Япония, а японски изследователи и студенти да правят същото в чужбина.

София предоставя отлична образователна среда за епохата на интернационализация, култивирайки „Мъжете и жените за другите, с други“, които могат да се издигнат на световната сцена.

Един от най-големите частни университети в Япония

Репутацията на София за високи постижения в бакалавърското образование, изключителни програми за завършване и конкурентна изследователска среда й позволява да запази класирането си като един от най-големите частни университети в Япония. Студентите се възползват изключително от способността да изучават последните разработки в избраната от тях област на специализация с изтъкнати японски и международни преподаватели. Разсъждавайки върху качеството на своето образование, завършилите София са високо ценени като лидери в глобалното работно място в мултинационални компании и международни организации.

Всички наши факултети и висши училища посрещат чуждестранни студенти. 1148 чуждестранни студенти идват от повече от 60 страни и от всички части на света. Нашият факултет включва членове от повече от 20 страни, а повечето преподаватели имат опит в чужбина и изследвания.


Японският пионер в глобалното образование

Софийският университет предлага програми за английски и средни езици за повече от 60 години. Отразявайки високото уважение, в което се провежда опитът му като пионер в глобалното образование, университетът наскоро бе избран за серия от програми за субсидии, които се изпълняват от Министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологиите за интернационализиране на университетите в Япония, включително проекта „Най-глобални университети“ и проекта „Глобален 30“. Тези програми помагат за по-нататъшното укрепване на усилията на университета за повишаване на глобалната компетентност на нашите студенти.

В същото време споразуменията с 206 отвъдморски университета в 42 страни осигуряват динамичната мобилност на нашите студенти. Над 1500 чуждестранни студенти учат в София от цял свят и насърчават интернационализирана културна среда в колежа. Университетът е известен и с това, че насърчава японските студенти да учат в чужбина с широк спектър от програми. Както входящите, така и излизащите ученици ще открият как образованието наистина оживява в международен контекст в София.


Разнообразие на един кампус в очарователния град Токио

Софийският университет има компактен отпечатък, който обединява всички факултети и висши училища в областта на науките и хуманитарните науки в един кампус. Този подход дава значителни ползи за програмите на университета чрез задълбочаване на образователната мобилност, сътрудничество и специализация. Като предлага среда, която обединява студенти и преподаватели от различни културни, лингвистични и религиозни среди, кампусът функционира като микрокосмос на глобалното общество. Не по-малко полезно е местоположението на университета в Токио - мегаполис, който кани учениците да се възползват от всички предимства на съвременните технологии, съоръжения и инфраструктура. Най-хубавото е, че градът предоставя безценна възможност да изживее уникална култура, в която се смесват традиционни и модерни елементи.


Широка гама от английски-средни програми

Студентите могат да изучават бизнес и икономика, наука и технологии, както и екологични изследвания, всички силни страни на Япония, на английски език. София също има дълга традиция в японските проучвания. Monumenta Nipponica, английско-средно научно списание, което служи като важен ресурс за изследователи, изучаващи Япония по света, е редактирано в университета.

Следните програми предлагат изцяло учебната програма по английски език:

Бакалавърска степен:

  • Либерални изкуства
  • Науката и технологиите

Завършило ниво:

  • Глобални изследвания
  • Глобални екологични изследвания
  • TESOL (преподаване на английски език на говорители на други езици)
  • Науката и технологиите

Непрограми за обучение:

  • Либерални изкуства
  • Център за езиково обучение и изследвания (курсове по японски езици)
  • Кратки програми (азиатски, японски и японски език и култура)


Известен с предлагането на висококачествено езиково обучение

След основаването си София набляга на чуждоезиковото обучение, а завършилите София са високо ценени заради изключителните си езикови умения и комуникативни умения. Центърът за езиково обучение и научни изследвания предлага курсове по 22 езика на японски студенти. Центърът предлага и голямо разнообразие от японски курсове за чуждестранни студенти. В допълнение към насърчаването на способността за използване на владеенето на чужди езици, тъй като те продължават кариерата си в един все по-глобален и разнообразен свят, Софийският университет има за цел да положи основите на способността на студентите да използват чужди езици, за да развият логично собствените си начини на мислене, да представят своите мисли. и да преговаря на по-дълбоко ниво.

Места

Chiyoda

Address
102-8554 Chiyoda, Токио, Япония