American Film Institute Conservatory AFI

Представление

Прочетете официалното описание

Американският филмов институт защитава движещото се изображение като форма на изкуство. Ние вярваме в революционната сила на визуалното разказване на истории, за да споделяме перспективи, да вдъхновяваме съпричастност и да движим културата напред.

Създаден през 1967 г., Американският филмов институт е националната организация с нестопанска цел, посветена на образованието и вдъхновението на артисти и публика чрез инициативи, които защитават миналото, настоящето и бъдещето на движещия се образ.

AFI Conservatory - световноизвестната програма за обучение на режисьори на Института - отвори врати през 1969 г. за встъпителен клас, който включваше Terrence Malick, Caleb Deschanel и Paul Schrader. Днес Консерваторията предлага двугодишна магистърска степен в шест филмови дисциплини: Кинематография, Режисура, Монтаж, Продуциране, Продукционен дизайн и Сценарист. В среда на съвместна продукция, стипендиантите от AFI се научават да овладяват изкуството на разказването на истории, като колективно създават до 175 филма годишно. Стипендиантите участват активно в целия жизнен цикъл на филма, от разработката до продукцията и изложбата. Възпитаници на тази елитна програма, вариращи от модерни майстори до смели нови гласове, определящи състоянието на изкуството, включително Андреа Арнолд, Дарън Аронофски, Ари Астер, Сам Есмаил, Брад Фалчук, Лиз Хана, Пати Дженкинс, Януш Камински, Матю Либатик, Дейвид Линч, Мелина Мацукас, Поли Морган, Рейчъл Морисън и Уоли Пфистър, наред с други.

Другите пионерски програми на AFI включват целогодишна изложба в сребърен театър и културен център AFI и на AFI FEST и AFI DOCS в цялата страна; семинари, насочени към увеличаване на разнообразието в общността за разказване на истории, включително семинар за режисура на AFI за жени и Интензивен за кинематографията за жени; почитане на днешните майстори чрез наградата AFI Life Achievement Award и AFI AWARDS; и научни усилия като Каталога на игралните филми на AFI и проекта за запазване на архива на AFI, които поддържат историята на филмите за бъдещите поколения.

Места

Лос Анжелис

Address
North Western Avenue,2021
90027 Лос Анжелис, Калифорния, Съединени Американски Щати

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Програми

Това училище също предлага: