MiraCosta College

Представление

Прочетете официалното описание

Какво прави MiraCosta College ?

За нашите ученици

Както студентите, така и персоналът се радват на приятелска атмосфера и усещането, че всички сме тук, за да си помагаме един на друг. Нашето разнообразно студентско тяло включва хора от различни възрасти, етноси и културни среди.

 • Кредитно записване: 14,773
 • Некредитно записване: 2,479
 • Кредитно записване по пол: жени: 57% мъже: 43%
 • Средна възраст: 26
 • Кредитно записване по етническа принадлежност:
  • Афроамериканец: 4%
  • Бяло: 45%
  • Испанци: 34%
  • Азиатски, тихоокеански остров: 8%
  • Множество: 7%
  • Други: 2%
 • Активни военни / ветерани / зависими: 1,396
112142_pexels-photo-1595391.jpeg

Фондация Колеж

Визията на фондация MiraCosta College е да гарантира, че никой няма да получи достъп до образование поради финансови нужди и че са налице ресурси, които да обогатят опита на колежа за всички студенти. Фондацията е 501 (с) (3) нестопанска корпорация, управлявана от доброволчески съвет на общинските лидери и администрирана от Службата за развитие и Фондация Колеж. През последните пет години Фондацията е увеличила повече от два пъти вноските си в колежа, което от своя страна утрои броя на студентите, които получават стипендии и удвоили частни ресурси, които подкрепят програмите на университетските университети. Един от приоритетите на Фондацията е MiraCosta Promise, която ще предложи година на колеж без такси на допустимите студенти. Обещанието ще осигури финансиране и за учебници и учебни материали за онези, които се ангажират с изискванията на Обещанието.

Индивиди, корпорации и граждански групи работят с фондация MiraCosta College за постигане на техните филантропски цели. Мнозина избират да финансират стипендии, докато други подкрепят подобряването на академичните програми и съоръжения чрез Президентския кръг. Благодетелите допринасят между 1000 и 10 000 щатски долара годишно и подпомагат различни нужди в колежа, включително студентски стипендии, капиталови проекти, помощи за повишаване на програмата и образователно оборудване. Членовете на President's Circle са поканени да се срещнат с президента на MiraCosta, за да научат повече за колегията и неговата роля в общността и да споделят своите идеи, като по този начин създават ценна връзка между колежа и общностите, на които служи.112185_pexels-photo-1438072.jpeg

Мисия

Мисия

Мисията на MiraCosta Community College е да предостави по-добри образователни възможности и услуги за подпомагане на студентите на разнообразно население от учащи с акцент върху техния успех. MiraCosta предлага бакалавърски степени, курсове за трансфер на университети, кариерно-техническо образование, сертификационни програми, образование за основни умения и възможности за учене през целия живот, които укрепват икономическото, културното, социалното и образователното благосъстояние на общностите, на които служи.

Институционални цели

Цел I. MiraCosta Community College District ще се превърне в авангардна образователна институция, ангажирана с иновации и проучена най-добрите практики, широк достъп до висше образование и устойчивост на околната среда.

Цел II. MiraCosta Community College District ще стане институция, където всеки студент има висока вероятност да постигне академичен успех.

Цел III. MiraCosta Community College District ще институционализира ефективни процеси на планиране чрез систематично използване на данни за вземане на решения.

Цел IV. MiraCosta Community College District ще демонстрира високи стандарти на стопанисване и фискална предпазливост.

Цел V. MiraCosta Community College District ще бъде съвестен партньор в общността.

местоположение

Районът на MiraCosta Community College се намира в окръг Сан Диего по крайбрежието на Южна Калифорния, между Ориндж Каунти на север и столичния район Сан Диего на юг. Кварталът е на около 35 мили северно от Сан Диего и на 90 мили южно от Лос Анджелис. Районът включва градовете Оушънсайд, Карлсбад, Енсинитас, Ранчо Санта Фе, Солана Бийч, Дел Мар, неприсъединените райони на Ла Коста, Оливенйн и части от долината Кармел и морската база Камп Пендълтън.

Северен окръг Сан Диего е национално известен със своите изключителни училища К-12 и изобилие от превъзходни възможности за висше образование. Обществените училища, обслужвани от MiraCosta College включват Карлсбад, Кардиф, Дел Мар, Енсинитас, Оушънсайд, Ранчо Санта Фе, Сан Дигуато и плажа Солана. Местните колежи и университети включват Cal State San Marcos, Националния университет, Palomar College, Сан Диего държавен университет, UCSD и Университета в Сан Диего, между другото.

Сайтът на Сан Диего за туризъм описва Северното окръг на Сан Диего като обширен, обширен район, известен с девствените си плажове, природни резервати и мили от открити пространства. От Дел Мар до Оушънсайд, крайбрежието на Северната област е низ от уникални живописни крайбрежни села, които се чувстват като малък град.

Ако търсите възможности за дейности на открито в Сан Диего, северният регион има много. От пешеходен туризъм и конна езда в резерват Los Peñasquitos Canyon, качване на кану и каяк в Carlsbad Lagoon, до колоездене по историческа магистрала 101 или спортен риболов, гледане на китове или сърфиране по крайбрежието от La Jolla през Oceanside. забавлявайте се. Северният крайбрежен град на Сан Диего, Енсинитас, наскоро беше обявен сред най-добрите градове за сърф в света от National Geographic.

Крайбрежният регион на Северна област е дом на някои от най-добрите атракции в Сан Диего, включително Леголанд Калифорния, Sea Life Aquarium и Водния парк Legoland, цветните полета в Карлсбад и Del Mar Fairgrounds, домакин на панаира Del Mar от средата на юни до началото на юли, последвано от чистокръвните състезания в Дел Мар до началото на септември. Има и Ботаническата градина в Сан Диего за поглед върху местната флора и фауна на Сан Диего, а на източната граница на Северна окръг ще откриете и сафари парк Сан Диего, индийски казино игри в Лас Вегас и шепа големи винарни и местни пивоварни. Любителите на изкуството ще обичат Музея на изкуството Oceanside и Института за изкуство LUX.

Северните крайбрежни и вътрешни райони на Сан Диего са рай за голфърите, с над 40 различни курса за избор. Изграден от охлаждащия бриз от Тихия океан, паркингът Arnold Palmer е проектиран като паркинг за голф игрища Grand Del Mar, уникални за естествените пейзажи и местната растителност.

Северният регион на Сан Диего ви поставя само на час от Дисниленд, но все още близо до центъра на Сан Диего, където се намират музеите на Парк Балбоа, зоологическата градина на Сан Диего, квартал Газламп и SeaWorld San Diego.

Северен окръг Сан Диего е дом на осем от най-бързо развиващите се градове в страната, бизнесът и семействата са привлечени от слънчевите вътрешни долини на Северна окръг и живописни крайбрежни общности.111577_pexels-photo-1152500.jpeg

Места

Oceanside

Address
Community Learning Center,
1831 Mission Avenue

CA 92058 Oceanside, Калифорния, Съединени Американски Щати

Oceanside

Address
Oceanside Campus,
1 Barnard Drive

CA 92056 Oceanside, Калифорния, Съединени Американски Щати

Encinitas

Address
San Elijo Campus,
Manchester Avenue,3333

CA 92007 Encinitas, Калифорния, Съединени Американски Щати

Карлсбад

Address
Technology Career Institute,
2075 Las Palmas Drive

CA 92011 Карлсбад, Калифорния, Съединени Американски Щати