Sitting Bull College

Представление

Прочетете официалното описание

Sitting Bull College започва като Постоянен рок общностен колеж (SRCC) на 21 септември 1973 г. На тази дата Постоянният рок-сиукски племенен съвет дава харта на SRCC да работи като образователна институция след средно образование с правомощия да издава степени на Асоциирано ниво. Признавайки необходимостта от институция за висше образование, която да предоставя възможности за хората в непосредствена близост, няколко хамали и шейкъри в резервата Standing Rock започнаха процеса на създаване на един от първите племенни колежи в страната.

На 6 март 1996 г. Постоянният рок-сиукски племенен съвет гласува официално да измени хартата, променяйки името на колежа на Sitting Bull College (SBC). Целите не бяха променени и колежът продължава да работи, както е посочено в хартата. Понастоящем има над 70 преподаватели, административен и помощен персонал. Първоначалният брой на 90 студенти е нараснал до приблизително 300 всеки семестър. Понастоящем се предлагат бакалавърски програми, програми за трансфер на колеж и професионални програми.

Докато дейностите по акредитация гарантират, че Sitting Bull College отговаря на стандартите на агенциите за висше образование, фактът, че Sitting Bull College е трибално контролиран, означава, че той също трябва да предоставя услуги на индианската общност. Консултативните съвети, съставени от членове на общността, предоставят информация, на която се разчита при продължаване на програмата и промени. Настоятелството на колежа се избира от осемте области. На държавно и национално ниво колежът е член на Асоциацията на племенните колежи в Северна Дакота и консорциума за висше образование на американските индианци.

Места

Fort Yates

Address
North Dakota 24,9299
58538 Fort Yates, Северна Дакота, Съединени Американски Щати

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия