Свържете се директно с училищата - Сравнете 2 Академичен курс Програми в Филмова теория 2023

2 Академичен курс Програми в Филмова теория 2023

Преглед

Какво е обучение по теория на филма?
Филмовата теория изучава историята, теорията и критиката на киното. Ще научите как да описвате и оценявате различни аспекти на киното чрез различни подходи, включително философия, марксизъм, психоанализа, раса или пол. Може да ни помогне да оценим по-добре филмите, които гледаме, и да разберем посланията, които те се опитват да предадат.

Какво мога да правя с диплома по теория на филма?
Има много различни кариерни пътеки, които можете да поемете със степен по теория на филма. Бихте могли да работите като филмов критик, филмов програмист или филмов историк. Можете също да работите в областта на филмовото образование, като преподавате на другите за изкуството и историята на киното. Или бихте могли да използвате знанията си по теория на филма, за да преследвате кариера в самото създаване на филми. Който и път да изберете, степента по теория на филма ще ви даде критичното мислене и аналитичните умения, от които се нуждаете, за да успеете.

Различни видове степени по теория на филма
Нивото на дипломите по теория на филма може да варира в зависимост от институцията и програмата. Бакалавърска степен по теория на филма може да се изисква за някои начални работни места в индустрията, но магистърска или докторска степен може да е необходима за напреднали позиции. Много университети предлагат филмова теория като част от по-голяма учебна програма по хуманитарни науки или изкуства. Теоретиците на филма могат също да изучават други аспекти на филма, като история, критика и производство.

Какво ще уча по време на моята степен по теория на филма?
Ще изучавате различни теми, свързани с теорията на филма, включително историята и еволюцията на филма, различните жанрове на филма и как да анализирате и интерпретирате филми. Ще изучавате критични подходи към филмовата теория, като феминистка филмова теория, марксистка филмова теория и психоанализа. Освен това ще имате възможност да изучавате конкретни филми в дълбочина и да прилагате теориите, които сте научили, към вашия собствен анализ на тези филми.

Научете повече

Филтри

  • Журналистика и масова комуникация
  • Филмови науки
  • Филмова теория
Области на обучение
  • Журналистика и масова комуникация (2)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение