8-седмична програма за управление на проекти

Общ преглед

Описание на програмата

Поставете уменията за управление на проекти на вашето резюме след два месеца следване! Учете се от практикуващи професионалисти за най-добрите практики, инструменти и техники за ефективно управление на проекти от започване и планиране до изпълнение и контрол и в крайна сметка изпълнение на проекти. Придобийте практически умения за ефективно ръководство и управление на проекти в областта на технологиите, науките за живота, строителството, финансовите услуги, здравеопазването и други индустрии.

Спечелете конкурентно предимство, докато влизате в работната сила или се стремите към тази промоция. Всичко, което научите, може незабавно да бъде използвано на работното място.

Водещ инструктор: Тимоти Донахю-Бомбош, доктор на науките

Тимоти Донахю-Бомбош, доктор по медицина, уважаван инструктор за удължаване, е сертифициран професионалист по управление на проекти (PMP) ® с повече от 10 години опит в управлението на проекти за Cisco, Ericsson, Hewlett-Packard, IBM, Becton-Dickinson, Beckman Coulter , Genentech, Iridex, Affymetrix, Kaiser Permanente и Mindjet. Той често говори за управление на проекти, управление на съдържанието, социални мрежи и глобализация на съдържанието.

Програмни ползи

Научете на живо онлайн

Достъп до интерактивно обучение в стил класна стая от всяка точка на света! Посетете планираните онлайн сесии с вашия инструктор и съученици в допълнение към завършването на курсовата си работа.

Интензивна учебна програма

Посещавайте 3 часа часове и семинари всеки ден, понеделник-петък. Спечелете 8 академични кредита (общо 120 часа обучение).

Подгответе се за изпита PMP®

Разработете здрава основа за изпита на Института за управление на проекти (PMI) Project Management Professional (PMP) ® изпит.

Академично съвършенство

Учете в най-класирания световен публичен университет.

Проект "Капстоун"

Изградете своето портфолио с реален проект на основен камък, който завършвате, докато напредвате през курса.

This photo is free for public use. ❤️ If you do use this photo, Please credit in caption or metadata with link to "www.useproof.com".

разписание

Напредвайте по всяка тема, седмица по седмица, учейки се заедно с вашите съученици.

Седмици 1-2: Иницииране и планиране на проекти Седмици 3–4: График на проекта и управление на риска
Научете как да стартирате проект, да разработите планове за управление на заинтересованите страни и да проведете анализ на изискванията. Освен това се научавате да оправдавате проектите чрез анализ на възвращаемостта на инвестициите, проучвания за осъществимост и цялостен бизнес случай. В резултат на това получавате разбиране за проекта на хартата като изход от цялостни процеси на иницииране, които след това ръководят планирането и изпълнението на проектите. Днешните проекти са по-ограничени във времето, представляват по-големи технически предизвикателства и е по-малко вероятно да разполагат с достатъчно ресурси, отколкото в миналото. Въпреки това, специфични техники могат да ви помогнат да се справите с риска на проекта и да разпознаете и управлявате потенциални проблеми. Научете практически методи за изпълнение на трудни проекти и проучете как да приложите тези методи към собствените си проекти.
Седмици 5–6: Управление на разходите и разходите за проекти Седмици 7–8: Изпълнение и контрол на проекта
Снабдяването на продукти и услуги е съществена част от отговорностите на ръководителя на проекта. Научете основите на процеса на възлагане на обществени поръчки, от разработване на документи и спецификации за поръчки до оценка на предложенията на доставчици, изработване на подходящи договори и наблюдение на успешното изпълнение на договорите. Разгледайте различни договорни договорености и опции за такси. Успешният ръководител на проекти разчита на ефективен процес на управление и основен план на проекта за наблюдение на напредъка, идентифициране на различия и предприемане на действия за смекчаване на въздействието на проблемите. Научете как да управлявате изпълнението на проекта чрез завършване и оценка. Вие също изследвате инструментите и техниките за контрол на проектите.

След завършване ще получите сертификат от акредитирана институция.

Подробности за програмата

Лято 2020: 1 юни - 24 юли 2020

Кандидатствайте до: 13 май

Обучение: 8 000 щатски долара

Това включва:

 • Курсове за обучение и учебници
 • Академично консултиране

Обучението не включва:

 • жилище
 • Храна
 • транспорт
 • Лични занимания

Изисквания за прием

 • Средна степен на оценка (GPA): 3.0
 • Завършване на три години на бакалавърско обучение

Изискване за владеене на английски език

Независимо дали сте студент, работещ професионален или учещ през целия живот, ще трябва да демонстрирате владеене на английски език, за да бъдете разгледани за прием в някоя от нашите програми за международни студенти.

Забележка: Вашите преписи и пълномощни трябва да отразяват курсовата работа, която сте завършили на английски. Нашият отдел за прием ще оцени цялата документация и ще ви информира, ако са необходими допълнителни елементи. Моля, обърнете внимание, че процесът ни за прием е цялостен и спазването на изискването за владеене на английски език не гарантира приемането. Изпратете имейл на internationaladmissions@berkeley.edu с въпроси или да научите повече.

Можете да изпълните нашето изискване за английски език по някой от следните начини:

Резултати от тест интервю Отказ
 • TOEFL: 90
 • IELTS: 7
 • DAAD: C1
 • Cambridge English First (FCE): C
 • TEM-4 или TEM-8: 70
Ще удовлетворите изискването за интервю, ако сте спечелили някой от следните минимални резултати:

 • TOEFL: 79–89
 • IELTS: 6.5
 • TOEIC: 700–900
 • Cambridge English предварителен (PET) клас на преминаване
 • ELS ниво 112 с ELS GPA от 3.0

или

 • Преминахте интервю с рекрутер на UC Berkeley Extension. Интервютата се провеждат във вашата страна.

Можете да поискате отказ, ако отговаряте на едно от следните изисквания:

 • Завършихте една година редовно обучение на колежа изцяло на английски език.
 • Успешно завършихте програма на университетско ниво в страна, в която английският е официален език.
 • Вие сте от държава в списъка с изключения. Свържете се със съветник за повече информация.
Последна актуализация Апр. 2020

За учебното заведение

UC Berkeley Extension is an academic department within UC Berkeley and is located just a few blocks away from the main campus. This department offers short-term programming for international students ... Научете повече

UC Berkeley Extension is an academic department within UC Berkeley and is located just a few blocks away from the main campus. This department offers short-term programming for international students who want to study at Berkeley. We do not offer degrees. Instead, after you complete your studies with us, you’ll receive a certificate of completion, a transcript and the opportunity to transfer academic credits to your home university. For those of you who are working professionals, our programs will provide you with in-depth skills and learning that you can apply to your current position or a new job in the workplace. Свиване