BA / BA (Hons) Счетоводство Pathway

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

GCU Pathways

Студентите на Pathway записват на бакалавърската бакалавърска степен (Hons) счетоводство в университета в Глазгоу Каледония. През първите две години ще изучавате HND счетоводство в Глазгоу Клайд Колидж, докато се подготвяте за 3 и 4 година (за отличие) на дипломата в GCU.

Завършилите BA (Hons) завършители на счетоводството се радват на отлични перспективи за кариера като професионални счетоводители, изготвяне на финансови отчети и записване на бизнес сделки, проследяване на финансовите резултати и участие в сливания, придобивания и управление на качеството.

Изберете изследването счетоводството Pathway , ако:

 • интересувате се от икономика, счетоводство и финанси
 • искате да станете важна част от света на бизнеса
 • наслаждавате се на практическата работа
 • работите най-добре с много взаимодействие от преподавателски персонал
 • обичате да работите за ясни цели с чувство за постижение в края на всяка година на обучение

Какво ще проучите

 • Година 3: Одитиране, текущи проблеми, публични финанси, стратегия, изследвания
 • Година 4: Включва специализирани теми, разширени теми за счетоводство и финанси, опции от по-широк диапазон от теми, както и отличие Дисертация в избраната от вас област

"Трите ми сестри и брат ми всички посетиха GCU и избрах да уча счетоводство тук, тъй като винаги съм бил заинтригуван и запленен от света на бизнеса. Наслаждавам се на програмата си, тъй като има такова разнообразие от модули и винаги уча различни неща. Това лято имах работа за летен стаж в BNP Paribas, което добави към моя опит. " Aminah Din, BA Счетоводство

Изисквания за вход

Всички изисквания за влизане, изброени тук, следва да се използват като насоки и да представляват минимума, който трябва да се вземе предвид при влизане. Кандидатите, които са направили условно предложение за място, могат да бъдат помолени да постигнат повече от посоченото.

Година 1

 • SQA Висш: BBC или еквивалент, включително английски и математика.
 • Моля, обърнете внимание: Курсовете на Pathway са само за кандидати със седалище в Шотландия

прогресия

Напредък към трета година от колежа в Глазгоу Клайд с HND счетоводство с AAA в степенни единици.

английски език

Академична IELTS оценка 6.0 (или еквивалент) без елемент под 5.5

Допълнителна информация

Други академични и професионални квалификации

Всяко заявление до GCU се разглежда индивидуално. Ако нямате типична академична квалификация за навлизане в училище, но можете да демонстрирате подходящ професионален опит и / или кредити от признати професионални организации, може да имате право да участвате в този курс чрез схемата за признаване на предварително обучение на университета.

Международни Pathways

Ако не отговаряте на изискванията за английски език, може да имате право на нашата предсесионна програма по английски език, която се преподава в нашия кампус в Глазгоу.

Такси и финансиране

Таксите за обучение, които плащате, се определят най-вече от вашия статут на такса. Какъв е статутът ми на студентска такса?

Такси за обучение 2020/21

 • Базирано в колеж: TBC
 • Основана на GCU: £ 1820 *

* Шотландските и европейските такси за обучение на ученици подлежат на потвърждение от правителството на Шотландия и могат да се променят, след като бъдат потвърдени.

Таксите подлежат на промяна и се публикуват тук само за насоки. Такса и политика за възстановяване.

Като студент в университета има допълнителни такси и разходи, които могат или не могат да се отнасят за вас, но които трябва да знаете.

Стипендии

Ние предлагаме висококачествено образование на справедлива цена; като Университета за общото благо, ние се ангажираме да предлагаме достъпно висше образование на талантливи ученици, като поддържаме ниските ни такси за обучение и осигуряваме богат стипендиантски пакет от над 2,5 милиона паунда годишно.

Професионална акредитация

Тази програма е акредитирана от основните професионални счетоводни органи във Великобритания, включително ICAS, ICAEW, ACCA, CIMA и CIPFA.

Методи за оценка

За първите две години на обучение ще посещавате Glasgow Clyde College и ще следвате указанията за преподаване и оценяване на HND Accounting.

След 3 и 4 години ще започнете обучение в GCU. Като професионално акредитирана програма, подходът ни към ученето, преподаването и оценяването е съобразен с нуждите на професията и изискванията на професионалните органи.

Използваме широка гама от методи за обучение и преподаване, за да гарантираме не само, че нашите студенти ще придобият необходимото знание и разбиране за счетоводството, но и да развият своите интелектуални и лични умения.

Методи на преподаване

За първите две години на обучение ще посещавате Glasgow Clyde College и ще следвате указанията за преподаване и оценяване на HND Accounting.

След 3 и 4 години ще започнете обучение в GCU.

Ние използваме различни методи на обучение и преподаване, за да гарантираме, че програмата ни е както професионално релевантна, така и академично предизвикателна. Нашето преподаване е подкрепено от силен опит в съответните изследователски, консултантски и научни дейности.

Всички наши модули използват GCULearn, виртуалната учебна среда на университета, която предоставя материали за курсове, ресурси за четене, оценки и обратна връзка са достъпни онлайн. Използва се също така, за да даде възможност на учениците да предприемат онлайн дейности и задачи, да слушат подкасти, да участват в онлайн дискусионни групи и да участват в блогове и учебни дейности, базирани на Twitter. Този подход е съчетан с по-традиционен контакт с лекции, уроци и семинар. Ние редовно каним гост-лектори от индустрията, за да покажем на нашите студенти практическото значение на учебния материал, който те обхващат.

Нашата учебна програма е предназначена за насърчаване на пригодността за заетост, като нашата програма е разработена в съответствие с изискванията на професионалните организации, за да получи акредитация и освобождаване от предмети.

Програмата е създадена така, че да позволи на завършилите достъп до широк кръг кариери в рамките на бизнеса и публичния сектор и в академичните среди.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Научете повече

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Свиване