Година на Фондацията

Общ преглед

Описание на програмата

Голямо пътуване винаги започва с първата стъпка.

Италия: синоним на чудото, особено за новите поколения, които живеят в чужбина и желаят да влязат в контакт с културата и образователната система, която красивата страна може да предложи. Сценарият, приет от RUFA, за да се свърже с студенти, привлечени от Made in Italy , започва от това предположение, което не е предназначено само като знак за разграничение и стил, но и като качествен подход към живота.

Именно в този контекст фундаментната година се вписва в: допълнителен курс от 60 кредита, с продължителност една година, чиято цел е да инициира студента в културни, дизайнерски, исторически и художествени теми, с които те ще се сблъскат, още по-дълбоко. в следващите години. Благодарение на тази образователна пътека чуждестранните студенти с 11-годишно посещаване на училище ще могат да интегрират минималните предпоставки от 12-те задължителни, преди да получат достъп до университетската система, допълвайки знанията си по основни предмети за развитие на необходимите артистични, аудиовизуални, мултимедийни материали. и знания за дизайна. Участниците ще могат също така да научат за методите на обучение по RUFA, да общуват с учителите, чрез интегриране на практически и теоретични методи, проучване на концепциите за научноизследователска и художествена продукция и най-добри практики, свързани с дизайна.

Каква е целта на годината на основаването?

 • За да получите 60 допълнителни CFA за записване в италианския университет
 • Да допълни минималното изискване за посещаване на училище от 12 години

Годината на основаването позволява на участниците да изградят основите, за да предприемат всяка програма от първо ниво, включена в така наречената „RUFA - Experience“. В този контекст учениците могат да се подложат на тест, да подобрят връзката си с езика, да влязат в контакт с университетските и националните академични постижения и да създадат професионални взаимоотношения с учителите. Осигурени са пет различни предмета: италиански език и култура, семинар за писане, история на изкуството, дизайн и италиански стил, специален курс по фотография, видео, изкуство и дизайн, финален тест и сертификация CILS / B2.
Общо ще бъдат обучени 485 часа, разделени на 20 часа седмично. Получените 60 обучителни кредита ще позволят на студентите да получат достъп до RUFA - или други учебни курсове от първо ниво, и няма да бъдат признати с цел намаляване на преподавателското натоварване, осигурено от следващите курсове.

Тема (T = теоретична • TP = теоретично-практическа) CFA Общо часове
Италиански език и култура (T) 32

165 Език

75 Култура

Писателна работилница (TP) 2 25
История на изкуството, дизайна и италианския стил (T) 8 60
Специфичен курс (TP) 12

50 Фото / видео

50 Чл

50 Основен дизайн

Последен тест 2 10
CILS / B2 сертификат 4
Обща сума 60 485

Основателната година на RUFA е на италиански или на английски език, в зависимост от избраната опция. Членството е отворено за всички студенти, независимо от езиковото ниво при влизане, дори и за предпочитане пред B1.

Главна информация

 • Период: от октомври 2019 г. до юни 2020 г.
 • Език: италиански или английски
 • Езикови изисквания: за предпочитане ниво Б1
 • Краен срок за записване: 30 септември 2019 г.
 • Цена: € 6,500.00 *
 • Издадена степен: Сертификат за участие CILS Сертификация

* Цената включва:

 • Регистрационна такса
 • такса за участие и финален изпит
 • CILS сертификация
 • Карта RUFA (конвенции с кина, театри, спортни зали и учебни материали)
 • окончателен сертификат

Методът на плащане изисква 25% към момента на записване и 75% до 30/09/19. От кандидатите се изисква да представят до 30 септември 2019 г. заявлението за прием, придружаващо дипломата си за средно образование, заедно с „препис от записи“ от проведените обучителни дейности.

RUFA си запазва възможността да проверява пригодността и мотивационната сфера на студентите преди записването. Курсът ще бъде активиран с минимум 6 ученика, докато бъдат заети всички налични места.

Важни дати

 • Ден на отворените резервации: Първо събитие 4 април 2020 г.: от 3 февруари до 3 април; Второ събитие 19 септември 2020 г.: от 15 юли до 18 септември
Последна актуализация Ноем. 2019

За учебното заведение

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Научете повече

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Свиване