Keystone logo
Австралия

Проучване Академичен курс в Австралия 2024

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  769
 • Дял на комуналните услуги

  67
 • Абонамент за интернет

  53
 • Местен транспорт

  103

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  13
 • Чаша местна бира

  6

Изисквания за виза

За всички учебни програми ще трябва да кандидатствате за студентска виза подклас 500.

Визата за специална категория (подклас 444) е за граждани на Нова Зеландия, които желаят да учат в Австралия.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза

Цена и валута

AUD 560

Настоящите такси за кандидатстване за студентска виза са определени на $560 AUD (~400 €). Цената винаги е една и съща, независимо от продължителността на вашето обучение. Моля, имайте предвид, че тази цена може да варира в зависимост от местоположението, където кандидатствате за вашата студентска виза (Австралия или на сушата).

Кой може да кандидатства за виза?

Всеки, който се записва като международен студент на курс с продължителност четири месеца или повече в Австралия, ще се нуждае от студентска виза. За да кандидатствате за австралийска студентска виза, трябва да имате безусловно предложение за място в университет, да сте приели това място в писмен вид и да сте платили необходимия депозит за такса за обучение. Програмата, която избирате, трябва да е между 12 и 52 седмици, за да отговаряте на условията за студентска виза.

Къде можете да направите заявлението?

Онлайн система

За тази виза подклас 500 трябва да се кандидатства чрез онлайн системата.

Уебсайт:https://www.homeaffairs.gov.au/

Как да направите заявлението?

Преди да кандидатствате за виза, ще трябва да получите потвърждение за записване (COE) или писмо с оферта, потвърждаващо, че сте приети в курс, регистриран в Регистъра на институциите за курсове на Британската общност (CRICOS).

Когато попълвате своя онлайн формуляр за кандидатстване за виза, ще трябва да предоставите доказателства, че отговаряте на:

 1. Финансови изисквания - сумата, която трябва да докажете, че имате за разходи за живот (отделно от обучението и пътуването) е определена на 19 830 австралийски долара (~15 170 щатски долара) за една година. Като алтернатива можете да представите доказателства, че вашият съпруг или родители са готови да ви подкрепят и че печелят най-малко 60 000 австралийски долара (~45 850 щатски долара) годишно.
 2. Изискване за владеене на английски език - Ако не сте от англоговоряща страна (и не сте завършили поне пет години обучение в англоговоряща страна), ще трябва да докажете, че можете да говорите английски на необходимото ниво с IELTS , TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic или Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Здравни изисквания - Някои студенти може да бъдат помолени да преминат медицински и/или радиологичен преглед, за да покажат, че са в добро здраве (това се отнася например за тези, които възнамеряват да се обучават като лекар, зъболекар или медицинска сестра). С изключение на тези от Белгия или Норвегия, всички студенти са задължени да закупят Overseas Student Health Cover (OSHC).
 4. Изисквания за характер - Изискванията за австралийска студентска виза предвиждат, че трябва да имате добър характер, за да влезете в Австралия. Това включва проверка на съдимост.

Обикновено студентите трябва да представят следното:

 • Попълнен формуляр за кандидатстване за австралийска студентска виза (157A)
 • Платена такса за кандидатстване за виза – в момента 550 австралийски долара (~ 420 щатски долара в повечето случаи).
 • Копие на страница с биоданни в паспорта (някои студенти може да бъдат помолени да предоставят физически своя паспорт)
 • Сертификат за записване или писмо с оферта
 • Доказателства за достатъчно средства
 • Доказателство за здравноосигурително покритие
 • Резултати от теста за владеене на английски език
 • Резултати от проверка на съдимост
 • Четири скорошни снимки с паспортен размер

След като сте събрали и сканирали подкрепящите си документи, ще трябва да създадете акаунт и да кандидатствате с онлайн системата за кандидатстване „ImmiAccount“: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Кога трябва да кандидатствате?

Можете да кандидатствате за австралийска студентска виза само след като получите потвърждение за записване (CoE) от избрания от вас университет.

Обработката на повечето заявления за виза отнема четири седмици. Продължителността на студентската виза зависи от избраната от вас програма. Ако учите в Австралия за курс, който е по-дълъг от 10 месеца и завършва в края на австралийската академична година (обикновено средата на декември), вашата виза обикновено ще бъде валидна до 15 март следващата година. Ако вашият курс е по-дълъг от 10 месеца и завършва от януари до октомври, визата ви обикновено ще бъде валидна два месеца след завършване на курса.

Можете да подновявате вашата студентска виза толкова пъти, колкото искате, стига да сте записани в курс, одобрен от CRICOS.

Можете да влезете в Австралия с вашата студентска виза до 90 дни преди началото на курса. В рамките на седем дни след пристигането ви трябва да информирате вашия доставчик на образование за вашия адрес на пребиваване и също така да ги информирате в рамките на седем дни, ако промените адреса.

Време за обработка

4 Weeks

Възможности за работа

Докато сте със студентска виза, можете да работите до 40 часа на две седмици по време на семестъра и на пълен работен ден през ваканциите. Работа, която е официална, регистрирана част от вашия курс, не е включена в ограничението. Ако учите магистърска степен чрез изследване или докторска степен. нямате никакви ограничения за работа.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата кандидатура за студентска виза може да бъде отхвърлена, наред с други неща, ако предоставите неверни или непълни документи или ако не отговаряте на необходимите финансови, характерни или здравни изисквания.