Keystone logo
© Jesper Rais, AU-foto
Aarhus University

Aarhus University

Aarhus University

Представление

Университетът в Орхус (AU) е водеща световна изследователска институция с модерна, динамична и силно международна учебна среда. Университетът има репутация на отличен академичен преподавател и се нарежда в топ 100 на най-добрите университети в света, като наскоро зае 78-мо място в Шанхайската класация за 2023 г. Университетът в Орхус предлага повече от 50 програми с преподаване на английски език на бакалавърско и магистърско ниво и има динамична международна общност. 12% от студентите в AU са чуждестранни, като те представляват повече от 120 различни държави. Основният кампус на университета се намира в град Орхус в Дания (Скандинавия). Орхус е вторият по големина град в Дания и е разположен на източното крайбрежие с красиви плажове и природни пейзажи. Дания е прекрасна и безопасна страна, в която всички говорят английски език.

Основни причини да изберете Aarhus University

Университетът в Орхус е динамичен, модерен и силно международен университет. От основаването си през 1928 г. той се е превърнал във водещ държавен университет с международно влияние и обхват в целия спектър на научните изследвания. Орхус е чудесно място за учене и чудесно място за работа. Ето някои от основните причини да дойдете да работите или учите при нас.

Дания е чудесно място за живеене

Дания е широко цитирана като едно от най-приятните за живеене места в света по различни причини. Според ОИСР Дания е на първо място в света по равенство на доходите. Освен това Дания е широко цитирана като едно от най-приятните за живеене места в света. Въз основа на Индекса за прозрачност на корупцията Дания е най-малко корумпираната страна в света. Равнището на обществено доверие е високо, а престъпността е ниска.

Винаги сме тук за вас

AU предлага цялата практическа подкрепа и насоки, от които се нуждаете, за да се почувствате у дома. За студентите Международният център предлага пълна програма за въвеждане и запознаване, както и професионална, приятелска подкрепа и напътствия по време на престоя ви в AU.

За изследователите и докторантите Университетът Орхус предлага пълен набор от услуги, за да направи прехода ви към университета възможно най-гладък. IAS (International Academic Staff) подпомага изследователи и докторанти от чужбина по всички практически въпроси, включително визи, разрешения за пребиваване и работа, жилищни услуги, грижи за деца и др.

Основни причини да учите в Орхус

Нашите учители са лектори от световна класа

В AU занятията се водят от активни изследователи в неформална и стимулираща атмосфера. Всички образователни програми са дълбоко вкоренени в най-новите научни изследвания и са обект на строга програма за осигуряване на качеството, за да се гарантира, че те отговарят на най-високите световни стандарти за качество.

Предлагаме конкурентни такси за обучение

Обучението е безплатно за граждани на ЕС, ЕИП и Швейцария. Таксите за обучение на останалите студенти варират от 8000 до 15 300 евро годишно.

Английският е нашият втори език

AU предлага повече от 50 програми за пълна степен по английски език на бакалавърско и магистърско ниво. Всички докторски програми са на английски език. А датчаните неотдавна бяха класирани сред най-добрите неносители на английски език в света в годишния индекс за владеене на английски език (EPI), така че за чуждестранните студенти е лесно да се чувстват като у дома си в Дания още от първия ден.

Студентите ни са разнообразни и с голям международен опит.

Около 12% от 36 500-те студенти на AU са чужденци - от над 120 държави.

Дания предлага атрактивна схема за зелена карта

Разрешението за пребиваване със зелена карта, което се дава на чуждестранни студенти в Дания, е валидно за още шест месеца след завършване на обучението, което дава на завършилите време да си потърсят работа в Дания.

AU в световната класация

Редица международно признати световни класации оценяват университетите в света в сравнение помежду им. Университетът в Орхус се нарежда сред първите 100 и 150 университета в света в няколко от тях - от над 17 000 университета в света - и е сред най-добрите 25 университета в ЕС.

Характеристики на кампуса

  Изисквания за прием по програмата

  Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

  Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

  Местоположения

  • Aarhus

   Aarhus University Nordre Ringgade 1 , 8000, Aarhus

  • Ghent

   Ghent, Белгия

  Въпроси