© Cary Edmonson
California State University, Fresno

California State University, Fresno

California State University, Fresno

Представление

Централно разположен в Калифорния

Щатът Фресно е в сърцето на Калифорния, известен още като Централната долина. Кампусът на щата Фресно е около 1400 акра, с над 4000 дървета и много зелени открити пространства, осигуряващи среда, подобна на парк, за учене. Имаме работеща ферма, сметана, магазин, най-голямата библиотека между Лос Анджелис и Сакраменто, Starbucks, киносалон, център за събития, зала за боулинг, планетариум и много други. Щатът Фресно дори е дом на Save Mart Center, най-голямата университетска закрита арена на западния бряг на САЩ

Като 5-ият по големина град в Калифорния, Фресно предоставя на студентите лесен достъп до огромен брой спортни отбори, организации, съоръжения, места и възможности за стаж. Щатът Фресно е удобно разположен на три часа път с кола до Лос Анджелис и Сан Франциско.

Окръг Фресно е дом на някои от най-търсените дестинации за отдих и развлечения в света. Три национални парка, Йосемити, Секвоя и Кингс Каньон, са точно в задния ни двор. Спиращи дъха пейзажи, грандиозни каньони, каскадни реки и водопади, най-големите дървета в света и безкрайни пътеки могат да бъдат намерени на кратко разстояние с кола.

Нашата мисия е да предоставяме висококачествени услуги на международни студенти и да служим като международен образователен ресурс за университетската общност в California State University, Fresno .

Ние се ангажираме да:

 • Осигуряване на топло и информативно посрещане на чуждестранните студенти и признаване на тяхното значение и приноса им към кампуса и общността на Фресно.
 • Предоставяне на подходящи услуги и помощ на чуждестранни студенти, така че да не се изправят сами пред предизвикателства.
 • Работа с чуждестранни студенти за подпомагане на тяхното приспособяване и разбиране на новата им среда в комфортна обстановка, където те имат възможности и насърчение да преследват мечтите си, да бъдат включени в университетската общност и техните усилия да бъдат признати.
 • Насърчаване на чуждестранните студенти да задават въпроси и да дават предложения, докато ние правим всичко възможно, за да отговорим на техните проблеми с уважение, увереност и разбиране.
 • Служи като ресурс за преподавателите и персонала за улесняване на международния обмен, подобряване на междукултурната комуникация и подкрепа на международните начинания.
 • Предоставянето на информация на бъдещите студенти и родители за университета и качеството на наличните образователни преживявания подобрява и насърчава непрекъснатия поток от студенти от нации по целия свят.
 • Предлагаме нашето приятелство днес и утре, докато работим заедно, за да мечтаем и да изградим един по-добър свят.

Достъпни

Fresno State е национално класиран университет с мисия да предоставя качествено образование на изключително достъпна цена.

Системата на Калифорнийския държавен университет полага всички усилия да сведе разходите на студентите до минимум. Ние се стремим да поддържаме обучението и таксите на конкурентни цени, тъй като разбираме, че достъпността е важен фактор, когато студентите обмислят да учат в чужбина.

Калифорния има какво да предложи, включително страхотно време, дейности и емблематични градове, но животът в Калифорния може да бъде скъп. За щастие Фресно предлага достъпна цена на живот в сърцето на Калифорния с лесен достъп до Лос Анджелис, Сан Франциско и Силиконовата долина. Във Фресно можете да си позволите да живеете и да учите, като същевременно посещавате или стажувате на места като Сан Франциско, без да правите допълнителни разходи.

Не ни вярвайте просто на думата, много международни студенти коментират достъпността като част от причината да изберат Fresno State.

Възможности за работа

Възпитаниците на щата Фресно стават професионалисти, работещи в престижни компании като Amazon, Apple, Boeing, Google, Intel и Microsoft. Удобно разположен в сърцето на Калифорния, Фресно предлага лесен достъп до възможности за работа в Лос Анджелис, Сан Франциско и Силиконовата долина.

Въпреки че основната ви цел да дойдете в САЩ е да учите в щата Фресно, има много възможности за работа и професионален опит, достъпни за вас, както докато сте студент, така и след като завършите.

 • Заетост в кампуса . Работата в кампуса трябва да се извършва в помещенията на училището (включително търговски фирми на място, които предоставят услуги за ученици в кампуса, като училищна книжарница или кафене). Студентите имат право да кандидатстват за работа в кампуса през първия си семестър на обучение в щата Фресно, в очакване на одобрение от Международния офис.
 • Curricular Practical Training (CPT) е опция за работа, достъпна за студенти F-1 преди завършване на програмата, където заетостта се счита за неразделна част от учебната програма или академичната програма, като например стаж.
 • Тежки икономически затруднения . Студент от Fresno State трябва да бъде със статут F-1 за една пълна академична година, преди той или тя да има право да кандидатства за разрешение за тежки икономически затруднения. Ако възможностите за работа в кампуса не са налични или по друг начин са недостатъчни, отговарящ на условията студент F-1 може да поиска разрешение за работа извън кампуса въз основа на сериозни икономически затруднения.
 • Незадължителното практическо обучение (OPT) е възможност за студентите да работят 12 месеца в своята област след завършване на програмата в щата Фресно.
 • Избираемо практическо обучение по STEM : F-1 студенти, които получават степени по наука, технологии, инженерство и математика (STEM), включени в списъка с програми за специалност STEM, са наети от работодатели, записани в E-Verify, и които са получили първоначална субсидия от OPT след завършване, свързан с такава степен, може да кандидатства за 24-месечно удължаване, което удължава OPT с още 24 месеца, което прави общо 3 години период на OPT.

Приемане

Местоположения

 • Fresno

  5241 N. Maple Ave., 93740, Fresno

Въпроси