Cornerstone Bible College for Mission Training

Cornerstone Bible College for Mission Training

Cornerstone Bible College for Mission Training

ВИРТУАЛЕН ДЕН НА ОТВОРЕНИ врати

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАС! ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НЯКОИ.21/ноември 2023 г. – 20:00 CET СТУДЕНТИ И ПЕРСОНАЛ, ЗАДАВАЙТЕ ВЪПРОСИ И ВКУСИТЕ ОТ ЖИВОТА В КОЛЕЖ.

Представление

Основен център за междукултурни изследвания е ...

... Библейски колеж за обучение по мисии, който предлага на студентите практическо и академично обучение в мисионерска обстановка. Повечето членове на персонала на Cornerstone имат задълбочен опит в мисията.

В Библиотечния колеж Cornerstone ние обучаваме хората да предават евангелието кръстокуполно. Освен общите библейски и теологични изследвания, нашият акцент е върху мисиологичните предмети, междукултурната комуникация и подготовката за живот и работа в друга култура. Животът в международната и интеркултурна общност на колежа е част от обучението.

Cornerstone е междунационален евангелски библейски колеж. Ние заставаме твърдо на основните евангелски вярвания. Ние сме отворени за дискусии и различия в мнението по вторични въпроси, но се стремим да избягваме противоречия и крайности.

Училището е основано и е собственост на WEC-International (уебсайт), но обучаваме кандидати за много мисионерски организации, помощни агенции и църковни мисии.


Нашата цел

Целта на Cornerstone се изразява в нашата мисия:


"Практическо обучение по мисии, базирано на Библията"


Нашите инструменти са програма от библейски, теологически, мисиологически изследвания и практическо участие на министерството в международна общност.

Нашата цел е да развием духовно, психически и морално образование на учениците и да им осигурим необходимата информация и умения за разширяването и развитието на Църквата на Исус Христос.


Вярваме в

 1. Един Бог, създател и поддържащ всичко, съществуващ вечно в три лица: Баща, Син и Святи Дух.
 2. Божеството и човечността на нашия Господ Исус Христос, девственото му раждане и безгрешен живот, неговите чудеса, изкупителната му смърт на кръста за нас, телесното му възкресение, възнесението му от дясната ръка на Отца, работата му като посредник и завръщането му в сила и слава.
 3. Служението на Светия Дух да трансформира живота и да даде сила за живот и служба.
 4. Светите Писания, както в Стария, така и в Новия, както първоначално са дадени от Бога, божествено вдъхновени, непогрешими, напълно надеждни и крайната власт във всички въпроси на вярата и поведението.
 5. Грешничеството и вината на цялото човечество от есента, така че всеки човек да се намира под Божия съд.
 6. Изкупването чрез кръвта на нашия Господ Исус Христос и възстановяването чрез Светия Дух е от съществено значение за спасението.
 7. Оправданието на грешника само чрез Божията благодат чрез вяра в Христос.
 8. Възкресението на мъртвите: тези, които са в Христос, възкръснаха за живот завинаги с Бога, а онези, които са извън Христос, възкръснаха до окончателна присъда.
 9. Единството в Христос на всички вярващи, които съставляват Църквата, тялото му, което е негов свидетел по целия свят.


Място за вас и вашето семейство!

Днес двойки с деца съставляват голям процент от мисионерските кандидати. Cornerstone Bible College for Mission Training стреми да създаде благоприятна за семейството среда в колежа. Правим всичко възможно, за да осигурим услуги и съвети, за да помогнем на учениците с деца да съчетаят проучването и грижата за семейството.


История на крайъгълните камъни

През 1947 г. WEC International основава колеж по мисионерско обучение в Глазгоу. Голямата нужда бе усетена от обучение на библейски колеж, специално насочено към подготовката на мисионерски кандидати. Няколко години по-късно в Тасмания, Австралия е открита втора MTC. В края на седемдесетте, MTC в Глазгоу трябваше да затвори поради ограниченото си настаняване. Ръководството на ССЕ реши, че трябва да се търси ново място на континента на Европа. След много молитви и търсене на бившия манастир в Беуген в югоизточната част на Холандия е открита и закупена през 1988 година. В манастира се намират двама католически сестри, които са служили на местната общност в продължение на много години. Както сестрите на Джули Позл са чували за акцента на WEC върху молитвата и мисията, те се радвали да продадат имота.


Две двойки от австралийската MTC са пионери в новото "Euro MTC" и много упорита работа бе поставена преди първите ученици да пристигнат през есента на 1989 г. Това беше истинско начинание и много помощ и финанси дойдоха от много неочаквани източници.


През 1997 г. името на училището се превръща в Cornerstone - Център за междукултурни изследвания. През 1998 г. съседната сграда на местното начално училище се освободи и се купи, като се увеличи пространството за класни стаи и детски заведения.

Местоположения

 • Beugen

  Hagelkruisstraat 19, 5835, Beugen

Въпроси