Keystone logo
Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Представление

Целта на училището е да научи хората сами да градят своето бъдеще

Институт, предназначен за трансформация на кухнята

Това е идеята, с която трима учители от Барселона започнаха да рисуват това, което сега е Culinary Institute of Barcelona, образователен проект за обучение на професионалисти, които ще ръководят кухните и ресторантите на 21-ви век.

РАЗЛИЧНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ СЪЩИТЕ

Знаем, че живеем в свят, който непрекъснато променя своята парадигма, който изисква нов тип професионалисти, способни да предоставят ценни решения, в които технологиите, креативността и иновациите са ключови. Поради тази причина ние адаптирахме модела на преподаване, използван в Силиконовата долина, меката на дигиталните технологии, към международната гастрономия. Това ни прави различни.

Най-доброто изживяване в живота ви

Culinary Institute of Barcelona е създаден, за да изживеете уникално и неповторимо изживяване, базирано на мултикултурализъм, креативност и иновация.

Визия

Ние сме родени от промяна и продължаваме да се променяме безкрайно. Промяната е синоним на еволюция. И обучението също трябва да служи за това: да растем и да се развиваме.

От години обществото е маниакално склонно да надценява знанието. То настоява до степен на разочарование върху оказването на натиск върху младите хора в тяхното обучение, без да култивира техните ценности, умения и нагласи. И това е голяма грешка.

В традиционните центрове за обучение студентите не се оценяват по това, в което са наистина добри, а по това, което се очаква да знаят. Умения като въображение, креативност, красноречие и дори интелигентност (съмняващият се) се наказват. Те не са мотивирани или обучени да бъдат иновативни, а са обучени от миналото за миналото, без да мислят за бъдещето.

В CIB ние учим да подобряваме, да поставяме под въпрос, да си представяме, да търсим и намираме нови възможности, използвайки нашия интелект, който не е точно много рационален, но абсолютно емоционален.

Ние учим да правим нещата повече, отколкото да знаем нещата. Ние учим да обичаме и да оцеляваме, а не да приемаме установеното. Защото знаем, че установеното е ефимерно и много пъти дори неправилно.

Ние сме обсебени от подобряването на нашите процедури за преподаване, така че нашите млади хора да могат да преодолеят сценариите на промяна, да ги направят свои и да знаят как да се адаптират към новите обстоятелства с абсолютна лекота. Опитваме се да научим да си поставяме, преследваме и постигаме цели, да не се страхуваме от грешки. Защото само тези, които са готови да грешат, са способни да правят наистина прекрасни неща.

Ето защо създадохме CIB. Да го направя.

Феран Фисас

модел на обучение

Ние базираме нашата методология на 6 оси, които позволяват обучението на лидери, способни успешно да се справят с предизвикателствата на 21 век.

1. Обучение, базирано на предизвикателства

Педагогически модел, който:

 • Той излага ученика на реални проблеми, благоприятства развитието на неговите трансформационни лидерски умения и ги прави по-конкурентоспособни в днешния свят.
 • Генерира мотивация и чувство за постижение.
 • Свързва ученика с околната среда, така че да се генерира осезаема стойност.
 • Предлага предизвикателни преживявания, които развиват предприемачеството и човешкия усет.
 • Това е преживяване, сътрудничество и интегриране на знанието.

2. Гъвкавост

Поради тази причина: гъвкавостта е жива концепция, очевидна във всяко от нашите съоръжения. Учебни, активни и динамични пространства, в които ученикът е център. И така:

Нашите класни стаи се променят. Със столове, които не са просто столове, а мобилно лично работно пространство, което се адаптира към характеристиките на всеки ученик и всеки клас.

Всички наши ученици разполагат с интелигентни слушалки за превод PILOT, които им позволяват да говорят и да следват часовете на родния си език. Без кабели или усложнения.

Има и време за ученика и неговите съученици да работят самостоятелно.

3. Вдъхновяващи учители

Знаем, че въпреки че разумът учи, вие се учите от емоцията. Ето защо всеки наш учител:

 • Той страстно живее педагогическия опит и това си личи.
 • Той се интересува от ученика, предизвиква, насочва и насърчава неговото развитие.
 • Той се откроява като академик и лидер в своята дисциплина, иновативен е и използва предимствата на технологиите.
 • Участвайте активно и официално в тяхната професионална, бизнес, академична и социална среда.
 • Има тясна връзка с учениците, добър пример е и оставя следа в тях.

4. Запомнящо се изживяване

Нашите ученици прекарват най-малко една година при нас и по време на обучението си преживяват:

 • Глобална, разнообразна и мултикултурна учебна общност.
 • Академични и професионални практики в кампуса и извън него.
 • Дейности за развитие на учениците, които предоставят разнообразие от предизвикателства и насърчават развитието на умения.
 • Схема на предлаганото от нас обучение 360º, чиято основна цел е успех 5

5. 360º обучение

Не се задоволяваме с това да сме доставчици на знания, всички наши ученици получават 360º обучение.

Познания: технологични, продуктови и манипулационни

Умения: за управление на бизнес, други хора и себе си.

Нагласи: лидерски, социални и професионални.

Възможности: за разпознаване на средата и себе си.

Защото успехът настъпва, когато тези четири кръга се сближат.

6. Достъпност и прозрачност

Достъпност и прозрачност във всички видове устройства като смартфони или лаптопи

Цялата CIB комуникация, между учители и между ученици, е достъпна и на разположение 24 часа в денонощието през цялата година.

 • Лични, групови и общи мигновени съобщения.
 • Архив от видео, аудио и документи.
 • Видео и аудио в реално време.
 • Лесно е, това е Facebook Workplace.

Повече от готвене: НИЕ УЧИМ ДА СЪЗДАВАМЕ

 • ОТКРИЙТЕ - Анализът се превръща във визия
 • ДИЗАЙН - Визията се превръща в идея
 • ДОСТАВКА - Идеята се превръща в реалност

В CIB сме ангажирани с дизайн мисленето. Процес с ясни етапи и цели, който се стреми да максимизира творческия импулс и да го насочи към генериране на резултати и създаване на иновативни продукти. Методология, разработена от IDEO.

НИЕ УЧИМ ДА СЪТРУДНИЧАВАМЕ

В CIB ние учим нашите ученици колко е важно да работят заедно за постигане на целите си. Нашите работни групи се състоят от осем души с различни културни, географски и езикови влияния. Ние насърчаваме междукултурността и обмена на концепции, предписания и пристрастия, които помагат на нашите ученици да поддържат умовете си много по-отворени и склонни към промяна.

НИЕ УЧИМ ДА РАСТЕМ

В CIB създаваме лидери. Лидер е този, когото другите следват, защото му вярват. Поради тази причина ние култивираме в нашите ученици ценностите и нагласите, които ще им помогнат не само да водят собствения си живот, но и този на работните си екипи. За да направим това, ние им предоставяме умения, насочени към адаптиране към постоянна промяна, такива, които ще им позволят да се развиват напълно, независимо от промените в парадигмата, които идват. Ние създаваме протагонисти на промяната.

Характеристики на кампуса

Международното училище, създадено да бъде най-доброто формиращо изживяване в живота ви.

  Приемане

  Започнете процеса на прием

  1

  Изберете вашата програма

  На всички наши програмни страници можете да изтеглите повече информация, да поискате повече информация и дори да планирате обаждане от съветник за лични напътствия.

  2

  Изпратете вашата молба за прием

  Когато се почувствате достатъчно уверени, попълнете формуляра за прием. Това е една от най-важните стъпки, за да продължите напред, да се позиционирате и да ви отведе до следващата стъпка от вашата кандидатура. Отделете време, за да напишете ясно това, което искате да изразите.

  3

  Вашето интервю за оценка

  Ако сме впечатлени, ще преминете към фазата на интервюто за оценка, което ще бъде онлайн и в удобно за вас време. Не забравяйте, че след интервюто ще имате около месец, за да формализирате записването си, месец, за да формализирате записването си, така че трябва да предприемете тази стъпка само когато знаете, че можете да поемете ангажимента. Не бързайте; направи го в правилния момент.

  4

  Приемателна комисия

  Приемната комисия се събира веднъж седмично и разглежда вашата кандидатура. Ние анализираме вашия житейски опит, вашата предприемаческа природа, вашето отношение към творчеството, иновациите и нашия модел на преподаване.

  5

  Регистрация

  След като получите известие за приемане, ще имате до петък на същата седмица, за да потвърдите резервацията си и 14 дни, за да се запишете. Това ще ви поеме по пътя към това да станете CIBer.

  Класации

  Едно от най-добрите училища за изучаване на гастрономия: https://www.chefspencil.com/13-best-culinary-schools-in-the-world/

  Местоположения

  • Barcelona

   Santander 49-51 08020 Barcelona Spain, 08020, Barcelona

  Въпроси