Keystone logo
ESME

ESME

ESME

Представление

ESME : Духът на иновациите без граници

Основано през 1905 г., ESME е частно училище с нестопанска цел под надзора на Министерството на образованието и научните изследвания. Училището има дълга традиция в обучението на инженери с широка, добре развита основа, която им позволява да се насочат към всички аспекти на пазара на инженерна работа без затруднения.

Призната инженерна школа

Член на консорциума от най-добрите френски училища по инженерство и бизнес «Grandes Ecoles», ESME също е подписал Хартата на Еразъм за висше образование и член на мрежата «n+i», международната мрежа от инженерни училища.

ESME е да обучава инженери чрез най-съвременни изследвания. Ние се стремим да допринесем за напредъка на научните знания и да разширим нашето преподаване чрез промишлени и международни партньорства.

71902_71901_rsz_axellericci_coreedusud.jpg

Студентски живот във Франция

Отдихът също играе своята роля в ESME с много студентски клубове, вариращи от спорт до музика и вино. Многобройните социални дейности, организирани в рамките на училището, са отлични поводи да изпитате френския начин на живот и да срещнете нови приятели.

В допълнение, обширната мрежа от възпитаници и контакти в училището подобрява международните възможности за стажове и кариери в чужбина.

Основни изследвания

ESME предоставя възможности на всички студенти да бъдат тясно включени в авангардни изследвания. Всъщност интердисциплинарният преподавателски състав на високо ниво е ангажиран с приложни изследвания чрез индустриални и фундаментални контакти, както и с академични изследвания в рамките на нашите фундаментални изследвания. Изследователските области обхващат широк спектър от теми от енергийни системи до медицински изображения или криминалистични науки, например.

Партньорствата включват международни групи и стартиращи фирми, както и престижни национални институции като INSERM (Национален институт за здравеопазване и медицински изследвания) или CNRS (Национален институт за научни изследвания). Студентите са свързани с тези изследователски дейности чрез стажове и проекти. Повечето магистърски студенти изпълняват R&D проект в сътрудничество с компания или изследователски институт, под надзора на член на факултета.

Местоположения

  • Paris

    ESME 34 Rue de Fleurus, 75006, Paris

Програми

    Институцията предлага още:

    Въпроси