FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

Представление

FERRANDI Paris е училище за гостоприемство, член на Conférence des grandes écoles (CGE, което обучава елита в гастрономията и гостоприемството да бъдат участници в обновлението във Франция и в чужбина. FERRANDI Paris е създадено преди 100 години като висше учебно заведение ( ЕИСК), принадлежащи към CCI Paris Ile-de-France Education.

Училището има няколко поколения изтъкнати готвачи и кулинарни и хотелиерски мениджъри , известни със своите авторски кулинарни произведения и талант за иновации.

Признато с нивото си на високи постижения на всички места и по всяко време, училището предлага курсове за обучение, фокусирани върху овладяването на основите, способността за иновации, придобиване на управленски и предприемачески умения и практика в ситуации от реалния живот:

Повече от училище, FERRANDI Paris е място за открития, вдъхновение и обмен, което съчетава кухня, управление, изкуство, наука, технологии и иновации. Той обединява най-големите имена в сектора около предизвикателствата на обновлението в индустрията на хотелиерството и кулинарното творчество.

Знаменосец на френското изкуство на гостоприемството и член на Междуведомствения съвет по туризъм, Стратегическия комитет Atout France и Конференцията за високи постижения в туризма, училището привлича студенти от цял свят всяка година.

мисии

Обучете актьори за обновление в гастрономията и хотелиерството

 • Предлагайте стабилни, изчерпателни и признати курсове за обучение за всички професии в управлението на гастрономията и хотелиерството, за да предоставите персонализирани решения, които отговарят на нуждите на сектора
 • Придружава трансформацията в лицето на нови модели на потребление, цифровизация, технически и регулаторни разработки и нови управленски практики.
 • Допринесете за предприемаческия успех на професионалисти в кетъринг и хотелиерството, както и на тези, които искат да усъвършенстват своите умения или да сменят кариерата си.

Подхранвайте амбиции

 • Предайте вкуса към съвършенството на нашите студенти и чираци заедно с нашия уникален опит, съчетаващ традиция и иновация
 • Насърчавайте преподаването и мисленето, което стимулира строгост, любопитство, дързост и желание за иновации
 • Идентифицирайте и насърчавайте талантите, така че всеки човек да получи богато и вдъхновяващо учебно изживяване, както индивидуално, така и колективно, за да им позволи да придобият увереност в способностите си и да направят най-добрия избор за своята кариера.

Защитавайте и споделяйте нашето културно наследство

Разпространете френските кулинарни и гостоприемни умения, които са част от нашето културно наследство, за да вдъхновите нови професионални избори и да отгледате нови таланти.

Стойности

FERRANDI Paris предлага уникални курсове и поддръжка

Всеки наш възпитаник е желан кандидат за компании: технически безупречен, отговорен, способен да работи в екип и да реализира нови, креативни и въздействащи предложения.

Нашето обучение е структурирано около 6 ключови ценности:

 • Високи стандарти за подхранване на амбицията
 • Креативност за предизвикване на кодове, ръководене на инициативи и изпъкване
 • Щедрост за повишаване на увереността, движещата сила за успех
 • Приветливост за насърчаване на обмена и екипния дух
 • Отговорност за поемане на предизвикателствата на устойчивото развитие в нашите професии
 • Почтеност всички печалби се реинвестират в обучение на студенти и чираци в съответствие с нашата историческа мисия да служим на обществото

Съвършенство във всички области и по всяко време

 • В дворци, лайфстайл хотели, ресторанти със звезди Мишлен, бистрономия и ресторанти
 • Във висококачествено готвене и настаняване
 • В уважение към хората и околната среда

Училище, което е отворено към разнообразието

Приветстваме млади студенти от различни среди от цял свят, предлагайки квалификации по готварство, хотелиерски мениджмънт, обслужване и трапезни изкуства, както и приемащи професионалисти, целящи да усъвършенстват уменията си или да променят кариерата си.

Важното е вашата страст към взискателните професии, за които предлагаме обучение, вашето любопитство и вашата постоянство.

Статистика

 • Международни студенти:

  8%

 • 0
 • Съотношение студент към преподавател:

  12 до 1

Характеристики на кампуса

Кампус в Париж

Водеща дестинация за пътуващи по работа и за почивка в цял свят, Париж е историческият дом на FERRANDI Paris , в сърцето на региона Ил дьо Франс, с близо 2500 класифицирани хотела и 2300 ресторанта.

В сърцето на квартал Монпарнас и Сен Жермен де Пре

25 000 кв.м класни стаи и лаборатории в историческия кампус на Феранди
Кампус, разположен в сърцето на Париж, близо до най-известните места; ресторанти и паметници
Програма, създадена от професионалисти във френската кухня и сладкиши и педагогика

Дижон кампус

Дижон, столицата на региона Бургундия-Франш-Конте в централно-източна Франция, е културна дестинация par excellence. Официално признат за "Град на изкуството и историята", той има огромна защитена територия от 97 хектара.

FERRANDI Paris , кампус на Дижон, уникална и модерна сграда в сърцето на града

Сгушен в Бургундия, точно до сърцето на известния град Дижон и на 1 км от лозята, нашият чисто нов кампус е част от новия Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin.

Кампус Saint-Gratien

На входа към долината Монморанси и на единадесет километра северно от Париж, Saint-Gratien е близо до райони с висока икономическа активност.

Кампусът Saint-Gratien, 5000 m² най-съвременно техническо оборудване

Построен през 2014 г. от CCI Paris Ile de France, кампусът Saint-Gratien има площ от 5000 m² и е оборудван с най-съвременни технически съоръжения. Сградата е част от подхода за високо качество на околната среда (HEQ), с етикет за нискоенергийна сграда.

  Приемане

  FERRANDI Paris предлага няколко програми, изцяло преподавани на английски език, както по хотелиерски мениджмънт, така и по кулинарни изкуства за международни студенти.

  Стъпка 1 – Онлайн кандидатстване

  Моля, попълнете заявлението в секцията „кандидатствайте тук“ на нашия уебсайт, която можете да получите, като щракнете тук:

  • Копие от спечелена най-висока степен
  • Копие от паспорта
  • Автобиография
  • Мотивационно писмо
  • Референтно писмо (ако е приложимо)
  • Копие от всеки получен кулинарен сертификат или степен (ако е приложимо)
  • Доказателство за плащане на такси за кандидатстване (ако е приложимо)
  • Доказателство за владеене на английски (по избор, но се препоръчва)

  Моля, имайте предвид, че за да следвате международна програма по кулинарни изкуства във FERRANDI Paris , трябва да сте навършили 18 години към момента, в който програмата ви започне.

  Документите трябва да бъдат преведени на английски език от официален преводач. Приемат се копия, но могат да бъдат поискани оригинални документи.

  След като изпратите кандидатурата си, ще получите имейл за потвърждение и файлът ви ще бъде прегледан от нашия екип за прием.

  Стъпка 2 – Интервю за подбор (зависи от програмата)

  Квалифицираните кандидати за интензивните и напреднали професионални програми са поканени на 20 до 30-минутно онлайн интервю за подбор със служител по приема.
  Целта на тази среща е да се разбере по-добре миналото на кандидата, кариерните цели и мотивацията му да се присъедини към FERRANDI Paris .
  Моля, обърнете внимание, че на кандидатите за програма за напреднали също се задават технически въпроси в областта на програмата, за която кандидатстват (френски сладкиши или френска кухня) по време на интервюто. Това е важно, тъй като програмата е насочена към опитни професионалисти, които вече са усвоили основни техники.

  Стъпка 3 – Жури за допускане

  Всяка седмица провеждаме журита за прием. Приемният съвет ще се събере, за да разгледа подробно вашата кандидатура, както и обратната връзка от вашето интервю за подбор. Ние ще разгледаме всички формални аспекти на вашата кандидатура, включително вашето академично образование, професионален опит и международна експозиция, както и мотивационно писмо и, ако е приложимо, препоръчително писмо.

  Стъпка 4 – Решение за прием

  Решенията се вземат почти всяка седмица и кандидатите се уведомяват в рамките на 48 часа след журито за прием. Нашите представители на отдела за прием ще ви уведомят за вашите резултати с официално писмо по имейл. При положителен резултат, освен официално писмо за прием, кандидатите получават и документ със следващите стъпки за тяхното записване.

  Визови изисквания

  Студенти от ЕС

  Гражданите на ЕС и гражданите на Лихтенщайн, Норвегия, Исландия, Швеция и Швейцария не се нуждаят от виза.

  Студенти извън ЕС

  Гражданите на всички други държави трябва да кандидатстват за 12-месечна Visa Long Séjour – Titre de Séjour étudiant (VLS-TS) (дългосрочна студентска виза) във френско консулство или посолство или бюро на Campus France. Това също ще ви позволи да работите във Франция.

  Важни бележки

  • Не можете да останете във Франция с виза за пребиваване, издадена от друга държава от ЕС
  • Ако имате VISA (студентска или друга), валидна в друга страна от ЕС, това няма да покрива престоя ви във Франция; ще трябва да кандидатствате за VLS-TS за Франция

  (Имате виза с валидност от 6 до 12 месеца, която трябва да валидирате, когато пристигнете във Франция. )

  • Ако в момента живеете в държава, в която нямате официално гражданство, може да не е възможно да кандидатствате за вашата виза от тази държава, трябва да се върнете в държавата, на която сте гражданин, за да подадете молбата
  • Ако сте придружаващ съпруг или имате друг вид статут във Франция, моля, уверете се, че сте се консултирали с FERRANDI и/или с най-близките до вас френски власти дали отговаряте на условията за обучение и стаж в компанията
  • Участниците, които се нуждаят от виза, се приканват да се свържат с най-близкото френско консулство или бюрото на Campus France възможно най-скоро, за да разберат какви са изискванията за кандидатстване. Изискванията и времето за обработка варират в различните държави, така че се уверете, че сте се погрижили за това навреме.
  • Ще трябва да покажете удостоверение за записване („Атестацията“, която е включена във вашия пакет за прием, както и друга документация относно вашата лична карта, финансово състояние и т.н. Може да поискате друга документация от FERRANDI (например разписка за депозитно плащане) – ако случаят е такъв, моля, уведомете ни и ние с удоволствие ще го предоставим.

  Препоръки на учениците

  Местоположения

  • Paris

   Rue de l'Abbé Grégoire, 28, 75006, Paris

   • Dijon

    Parvis de l'unesco, 12, 21231, Dijon

    Въпроси