Keystone logo
Italian Academy

Italian Academy

Italian Academy

Представление

За Italian Academy

Italian Academy предоставя възможности за достъп на чуждестранни студенти до най-високо класираното висше образование в Италия. Italian Academy предлага университетски Pathway и подготвителни програми, както и езикови сертификати, в партньорство с престижни италиански университети и академии за изящни изкуства.

Кампусът Italian Academy се намира в центъра на града до археологическия музей и парка, на кратко разстояние пеша от брега на морето и остров Ортигия. The Neapolis Study Center е историческа вила, която се гордее с над 2 акра тучна ботаническа градина, пълна с цитрусови дървета, средиземноморска флора, вековни палми и магнолии, както и много други екзотични дървета и растения. Уроци на открито, лаборатории, семинари, културни дейности като филмови вечери на открито и събития за езиков обмен често се провеждат в тази приказна обстановка: спокоен оазис в сърцето на Сиракуза, където учениците се оказват заобиколени от история, природа и динамична общност на чуждестранни студенти. Учебният център Ortigia се намира на централния площад на Сиракуза на остров Ортигия. Центърът се намира в бароковия Палацо Беневентано от 12-ти век, с класни стаи с изглед към световноизвестната катедрала Дуомо.

Занятията се провеждат както в кампуса Italian Academy , така и в помещенията на партньорския университет.

Сиракуза, Сицилия

Топлосърдечна общност

Докато излизащата природа и топло гостоприемство на италианците са оценени по целия свят, международните студенти, живеещи в малкия и безопасен град Сиракуза, винаги са изненадани от отворените обятия, които могат да посрещнат от местните хора, което спомага за създаването на приятелска и комфортна атмосфера, нашите ученици с радост разказват.

Стратегическа отправна точка за изследване на Италия и Европа

Сиракуза е също стратегическа база за тези, които желаят да се насладят на всички красоти на Сицилия, само на един хвърлей от всички други основни забележителности на острова: Долината на храмовете и Scala dei Turchi в Агридженто. Етна, най-високият вулкан в Европа, и върховният град Таормина. Също така е много лесно да се достигне до всички основни италиански места: близкото летище Fontanarossa свързва Сиракуза с всички големи градове (Рим, Флоренция, Венеция, Милано, Неапол), ежедневно и с евтини полети.

Столицата на древния средиземноморски свят

Сиракуза (Сиракуза на италиански), включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, е съкровищница, разположена на югоизточния бряг на италианския остров Сицилия. В продължение на три хилядолетия той е събрал богатство от изкуство и ценна архитектура, което свидетелства за преминаването на много славни цивилизации.

Безопасна и гостоприемна общност, оживен и динамичен град

Днес град Сиракуза е топъл, приветлив и оживен град, който може да предложи както на приключенски души, така и на културни лешояди: човек може да избере да изследва лабиринта от тесни улички на историческия център, да се разходите из средновековния замък, който гледа към естествено пристанище или опознаването на девствените плажове и морски резервати, които заобикалят града.

Направете приятели с местните студенти

Italian Academy редовно организира събития за културен обмен, за да позволи на чуждестранните студенти да се срещат и сприятеляват с местни студенти. В град като Сиракуза е лесно да създадете дълготрайни връзки и да изградите приятелства с италиански връстници. Ние признаваме, че общуването с местните жители играе съществена роля за развиването на увереност в говоримия език.

Свържете се с нас!

Нашият екип от студентски съветници се радва да ви подкрепи на всяка стъпка: от записване и кандидатстване за виза до подготовка за заминаване, ориентиране и настаняване в новия ви град и дом.

Вашата врата към висшето образование в Италия

Местоположения

  • Syracuse

    Piazzale San Marziano, 1, 96100, Syracuse

    Въпроси