Justus-Liebig-Universität Gießen

Justus-Liebig-Universität Gießen

Justus-Liebig-Universität Gießen

Представление

Университетът Юстус-Либих отпразнува 400-годишнината си през 2007 г. Университетът възприе тези тържества като възможност да подчертае индивидуалния си профил, да покаже силните си страни и да представи най-добрите си изследователски инициативи.

Огромният успех на JLU в инициативата за върхови постижения, провеждана както на държавно, така и на федерално равнище, доказва, че университетът е готов да посрещне каквото и да е бъдещето. Първият от последните кръгове на подбор в рамките на инициативата за върхови постижения, през октомври 2006 г., видя, че JLU изпреварва силната конкуренция с два от своите проекти - клъстерът за върхови постижения "Сърдечна система" и "Международен Център за изследване на културата" , Така JLU е една от най-високопоставените институции сред конкуриращите се в страната.

Научни изследвания и преподаване

JLU съчетава широк и интердисциплинарен спектър от изследвания и преподаване в областта на правото, икономиката и бизнеса, природните науки и хуманитарните науки с редица поддисциплини, които са уникални за Германия.

Концепция за равенство

JLU е сред онези германски университети с най-висок дял жени студентки. Университетът вижда в това едновременно шанс и предизвикателство – енергично да насърчи политика за равни възможности и трайно интегриране на жените в системата на знанието.

Университетът в региона

Giessen се намира в много живописна част на Централен Хесен и предлага широка гама от културни забележителности - особено за студенти.

Гисен и околностите му предлагат разнообразни развлекателни дейности - било то водни ски на едно от многото езера в околността, гребане и кану-каяк на Лан, разглеждане на забележителности в един от няколкото замъци в региона или предприемане на продължителни екскурзии до природни резервати и зони за отдих на близките Vogelsberg и Wetterau. Киносалоните, театрите, клубовете и музеите на Гисен обграждат културния профил на града.

Град Гисен

Със своите 78 500 жители и 39 000 студенти, Гисен се гордее с най-голямата гъстота на учениците във всички немски градове - факт, отразен в културния му живот. Неговото живописно местоположение в долината Лан и околните хълмове осигуряват отлична стойност за свободното време.

Статистика

Факти и фигури

Същността на JLU – факти и цифри относно изучаването, преподаването и изследванията

Брой лица в университета

 • повече от 28 000 студенти (от зимен семестър 2017/18)
 • около 5500 служители, включително повече от 400 професори

Преподаване и изследвания

 • 11 факултета
 • 3 специални изследователски области с JLU като водеща институция, 7 с JLU като партньор
 • 4 изследователски групи на DFG
 • 5 изследователски групи за обучение
 • 3 дипломирани центъра
 • 3 приоритетни програми на DFG с JLU като водеща институция

Международен

 • около 90 официални споразумения за партньорства, програми за сътрудничество и обмен по целия свят
 • 215 партньорски институции по Еразъм в Европа
 • освен това JLU си сътрудничи с 18 университета в Северна Америка и 9 университета в Австралия под егидата на програмата за държавно партньорство на Хесен
 • около 2600 чуждестранни студенти са записани в университета
 • Партньорски университети на JLU: Университет на Лодз, Федерален университет в Казан, Университет Еге в Измир, Държавен университет в Канзас, Университет на Медисън/Уисконсин, Университет на Милуоки/Уисконсин

  Местоположения

  • Giessen

   Licher Straße 76, D-35394 Giessen, 35394, Giessen

  Програми

   Институцията предлага още:

   Въпроси