Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Представление

Маастрихтският университет (UM) е най-международният университет в Холандия и с 21 000 студенти и 4 000 служители продължава да расте. Университетът се отличава със своя иновативен образователен модел, международен характер и мултидисциплинарен подход към научните изследвания и образованието.

Благодарение на своите висококачествени изследователски и учебни програми, както и силния фокус върху социалната ангажираност, UM бързо изгради солидна репутация. Днес той се смята за един от най-добрите млади университети в света.

Десет причини да изберете университета в Маастрихт

 1. Личен подход с проблемно базирано обучение
  Студентите в UM учат в малки обучителни групи, което означава, че участвате активно и придобивате основни умения за вашето бъдеще. Преподавателите обикновено ви познават по малко име и винаги са достъпни и достъпни.

 2. Уникални програми
  UM предлага редица учебни програми, които не могат да бъдат намерени никъде другаде в Холандия. Примерите включват бакалавърска степен по европейско обществено здраве, магистърска степен по криминалистика, криминология и право и магистърска степен по глобално здравеопазване.

 3. Най-международният университет в Холандия
  Повечето от нашите програми се предлагат и на английски език, а 55% от нашите студенти и близо 45% от нашия персонал идват от чужбина. Това прави UM най-международният университет в Холандия.

 4. Проучване
  Нашите мултидисциплинарни изследвания, от отглеждане на човешка тъкан до изследване на проблемите на устойчивостта, осигуряват плодородна почва, която подхранва нашето образование. Преподавателите са силно ангажирани в преподаването и заинтересованите студенти имат набор от възможности да се включат сами в научните изследвания.

 5. Сред най-добрите млади университети в света
  UM е петият най-добър млад университет в света, според изданието за 2017 г. на класацията за висше образование на Times за млади университети. В други класации също UM постоянно постига добри резултати: през 2017 г. UM се класира на 15-то място в класацията на QS за университети под 50 години.

 6. Образователна иновация
  Ние непрекъснато работим за подобряване на нашата образователна методология в UM Edlab, която също така поддържа преподаватели и предоставя програми за отлични постижения за студенти.

 7. Сърцето на Европа
  Маастрихт се намира в най-южния край на Холандия, в самото сърце на Европа. Само за няколко часа можете да сте в Брюксел, Амстердам, Париж или Лондон, а няколко летища са на един час път с кола.

 8. Град Маастрихт
  От кина, театри и стотици кафенета, барове и ресторанти до чисто нов спортен център и най-съвременни учебни зали в процес на изграждане на мястото Tapijn – Маастрихт е жив град с исторически център. И всяка академична година започва с незабравима Inkom седмица.

 9. Програми за отличие
  За студенти, които обичат допълнително предизвикателство, предлагаме набор от програми за отличие: Premium, MaRBle и Honours+.

 10. Намиране на работа
  Изследване на Центъра за изследване на образованието и пазара на труда (ROA) на UM показва, че около 96% от завършилите работят на платена работа в рамките на няколко години след дипломирането си (Проучвания на завършилите университета в Маастрихт 2017 г.).

Статистика

Бързи факти

 • най-младият и най-международен университет в Холандия
 • 21 000 студенти, 4 000 служители, 50 500 възпитаници
 • един от най-добрите млади университети в света (THE, QS)
 • единственият холандски университет в Световната мрежа на университетите (WUN) и Мрежата на младите европейски изследователски университети (YERUN)

  Местоположения

  • Maastricht

   Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

   Програми

    Институцията предлага още:

    Въпроси