Manhattan College

Manhattan College

Manhattan College

Представление

Manhattan College е основан през 1853 г. от братята от християнските училища, като заповед за преподаване на католици, започната от Свети Йоан Кръстител де Ла Сал. Мисията на Lasallian насочва вниманието ни към качественото образование за всички и обслужването на нашите съседи в нужда. Нашият живописен кампус се намира в Бронкс, на 35 минути с метрото от центъра на Манхатън.

В началото

131-во и Бродуей местоположение

През май 1853 г. петима братя Кристиан преместват малката си школа на „Канал Стрийт“ в тогавашно известно като Манхатънвил, участък от Ню Йорк на 131-ва улица и Бродуей. Братята са носители на образователна традиция, която започва през 17 век във Франция със свети Йоан Кръстител де Ла Сале, покровител на учителя. Ласалийската традиция създава нов тип училищна система и издига работата на учителското училище - третирането му като професия и призвание. Братята бяха призовани да надхвърлят паметта на ротите, за да „докоснат сърцата“ на учениците. Преподаваха се практически предмети, които биха довели до полезна роля в обществото; религията беше научена да привързва към християнската етика.

Придвижете се от Манхатън до Ривърдейл

четириъгълна конструкция

Тъй като училището растеше, бяха необходими нови квартали. Крайъгълният камък на „Новия Манхатън“ е положен през 1922 г. в квартал Ривърдейл на Бронкс, сегашното му местоположение. Добавянето на нови сгради и резиденции за студенти разшири и значително подобри кампуса. От този достъпен сайт колежът предлага достъп до културните, образователните, бизнес и развлекателните възможности на Ню Йорк, както и до самостоятелна среда за жилищни кампуси.

20-ти век

научна лаборатория през 50-те години

След Втората световна война и през средата на века Manhattan College продължава да расте и да просперира, добавяйки нови училища и образователни програми. В кампуса се помещаваха както колежа, така и подготвително училище за ученици от гимназията. През 1973 г. Manhattan College става съвместно обучение и приема първите си студенти от бакалавърска степен. През следващите няколко десетилетия студентското тяло се трансформира от мажоритарен обитател в мажоритарен жилищен колеж с отварянето на нови кули за резиденция.

Местоположения

 • The Bronx

  Manhattan College Parkway,4513, 10471, The Bronx

  Програми

   Институцията предлага още:

   Въпроси