OTOXO Productions

OTOXO Productions

OTOXO Productions

Представление

За нас

OTOXO Productions е наградена компания за документални филми, основана през 2008 г. и базирана в Барселона. Правим филми за човешките лица и нечутите гласове зад големи социални проблеми и за пионерите и иновативните хора, които оформят социалната промяна. Чрез нашата работа ние искаме да предизвикаме социалната несправедливост и да подкрепим хора и групи, борещи се за по-приобщаващ, прогресивен и изпълнен с надежда свят.

Документалните филми на OTOXO се показват редовно по телевизията и медиите както в Испания, така и в международен план, по канали и платформи като The Guardian, GuideDoc, TV3 и BTV и BCN Mes. Филмите също са печелили награди на фестивали по целия свят, от Бейрут до Торонто, Сараево до Мумбай, Лос Анджелис до Лох Нес.

OTOXO Productions също провеждат „The Into Industry Program“, която дава възможност на избрани участници да направят първите си професионални стъпки в аудиовизуалната индустрия чрез съвместно режисиране на документални филми и документални филми за телевизия и онлайн медии в сътрудничество с BTV и BCN Mes.

Джон

Директор

Джон прави документални филми от 2006 г. и докато OTOXO винаги е бил основният му фокус, той си сътрудничи с REC Audiovisuals, Noon Films и Andrés Bartos Amory. Работата му е призната на филмови фестивали по целия свят, включително Международния фестивал в Сараево, Международния филмов фестивал KASHISH в Мумбай, Женския филмов фестивал в Невада, Филмовия фестивал в Портобело, Филмовия фестивал в Лох Нес и GREC фестивала в Барселона.

В допълнение към успеха си като режисьор и сценарист, той е и лектор по темата за създаване на документални филми, особено в работата си с нововъзникващи режисьори. Освен че е директор на програмата INto INdustry, той е работил с King's College London и Sheffield Doc / Fest. Той също така е редовен участник в новините и предаването за актуални събития „Нашият най-добър час“ по телевизия El Punt Avui.

Джон е родом от Шотландия, но живее в Барселона от 2007 г. Той има следдипломна степен по социални изследвания от университета в Абърдийн и започва да се занимава с документални филми чрез професионален опит в журналистиката, социалните изследвания и работа за Шотландската комисия за расово равенство.

Том

Директор

Том работи в документални филми от 2007 г. В допълнение към работата си с OTOXO, той също е снимал за National Geographic, Padi Productions и TV3. Неговите филми са прожектирани по целия свят на фестивали като Ottowa International Shorts Festival, Ourense International Film Festival, Wiper New York Film Festival, The Riga International Tourism Film Festival, Riga, Barcelona International Environmental Film Festival и Ozark Filmfest.

Освен признанието, което е получил за своята режисура и операторска работа, той е и лектор и по двата предмета, основно с фокус върху кинематографичната естетика в социалните документални филми и развитието на взаимоотношенията режисьор/герои. Той е директор и съосновател на програмата INto INdustry и също така е представял на Sheffield Doc / Fest и Aarhaus University в Дания.

Том е родом от Англия, но е тук в Каталуния от 2005 г. Учи в University of Nottingham и ELISAVA, National Escola Superior de Disseny, където специализира в Art Direction и The Moving Image.

Препоръки на учениците

Местоположения

  • Barcelona

    Otoxo Productions Centre Cívic Convent de Sant Agustí Carrer del Comerç, 36, 08003, Barcelona

    Въпроси