Keystone logo
Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Представление

Queen's University Belfast е един от водещите университети във Великобритания и Ирландия с отлично наследство и история.

Основан през 1845 г. като Queen's College в Белфаст, ние станахме независим университет през 1908 г. Днес не е изненада, че университетските предмети редовно се класират в Топ 200 в света (QS world rankings 2022). Университетът е в топ 170 в света по отношение на потенциалните студенти (QS Graduate Employability Rankings 2022) и е член на групата Russell на британските университети с интензивни изследвания, съчетавайки отлични постижения в научните изследвания и образованието с етоса, насочен към студентите.

Кампусът на Queen е в сърцето на Белфаст в Северна Ирландия, който има най-ниската цена на живот в Обединеното кралство (Mercer Cost of Living City Ranking 2021), което го прави по-достъпен вариант за студенти.

Образование и опит от световна класа

Queen's предлага образование от световна класа, което подготвя нашите ученици за лидерство и гражданство в глобално общество.

Нашите вдъхновяващи възпитаници се състоят от изключителни учени, носители на Нобелова награда - като например Seamus Heaney и David Trimble - и влиятелни лидери, които оказват влияние в Северна Ирландия и по целия свят.

Програмите са насочени към подготовка на студентите за бъдеща работа. Студентите не само научават основния академичен материал от персонала в челните редици на своята дисциплина, но също така се научават как да го прилагат на практика чрез практически семинари и практически сесии, като гарантират, че след завършването студентите са готови да се издигнат като следващо поколение на лидерите в индустрията.

Лидери в иновациите и въздействието

Queen's е двигател на иновациите и таланта, базиран на върхови постижения. Ние сме глобално свързани и свързани в мрежа със стратегически партньорства по целия свят, което ни помага да разширим влиянието си върху по-широкото общество на местно, национално и глобално ниво.

Ние сме лидери по търговско въздействие и имаме общи 5-годишни приходи от ИС (2014-15 до 2018-19) от над £80 милиона. От 1985 г. създадохме над 100+ отделени компании, включително 3 PLC. Kainos, Andor Technology и Fusion Antibodies са публично котирани на Лондонската фондова борса.

Ние сме класирани номер едно в Обединеното кралство за предприемаческо въздействие (Octopus Ventures, 2020 г.) и доклад на London Economics от 2018 г. установи, че Queen's допринася с £1,9 милиарда за британската икономика, като наема 3700 служители и поддържа още 2750 работни места в Обединеното кралство.

Глобална и приобщаваща университетска общност

Queen's е на 17-то място в света за международна перспектива (Times Higher Education World University Rankings 2022) и привлича глобални таланти в Белфаст.

В момента имаме служители и студенти от над 80 страни, помагайки за създаването на мултикултурен и жизнен кампус. Те се присъединяват към университет, който се ангажира да привлича, задържа и развива най-добрите глобални таланти в среда, която им позволява да реализират пълния си потенциал.

Иновативно, приветливо и приобщаващо място за работа и учене, Queen's е лидер в равенството между половете и многообразието и в момента притежава престижна сребърна награда Athena Swan. Университетът притежава и 14 училищни награди, включващи 3 златни, 6 сребърни и 5 бронзови.

Team work, work colleagues, working together
Annie Spratt / unsplash

Инвестиране в бъдещето

Деветият най-стар университет в Обединеното кралство, Queen's съчетава гордото си наследство с авангардни съоръжения за най-доброто изживяване от университетския живот.

Нашата инвестиция от 700 милиона британски лири в съоръжения трансформира университетския кампус, разширявайки среда, която стимулира, дава възможност и подкрепя образованието и научните изследвания от световна класа.

През последните десет години университетът инвестира значително, за да осигури изключителни условия за своите студенти и служители. Това включва развитието на най-съвременно висше училище, което е дом на процъфтяваща следдипломна общност; наградената библиотека McClay; Сграда за компютърни науки; Юридически факултет; и Института за експериментална медицина Wellcome-Wolfson. Университетът също така инвестира в спортни съоръжения, ново специално изградено студентско настаняване в центъра на Белфаст и чисто новия студентски център, който трябва да отвори врати до края на лятото на 2022 г., готов за студенти през септември 2022 г.

Изследване, което оформя светове

Queen's University в Белфаст е глобално свързан и свързан в мрежа с водещи университети по целия свят и е класиран на 24-то място в Обединеното кралство за изследователска мощ (REF 2021/ Times Higher Education).

Продължаваме да движим напред изследвания за оформяне на светове, като се фокусираме върху пет ключови области. Осигуряване на здравословен живот за всички чрез разработване на решения и лечения за заболявания; подпомагане за осигуряването на трансформираща и устойчива икономика за бъдещите поколения; което води до сигурно свързан интелект и AI и революцията в данните. Ние сме в челните редици на предоставянето на отношения между човека и околната среда, насочени към бъдещето; и ще продължи нашата силна история на опит в разрешаването на конфликти и изграждането на приобщаващи и сплотени общности.

Класиран на 24 в Обединеното кралство за изследователска мощ

Ние сме мислители напред и ще продължим да насочваме и оформяме изследвания, за да подпомогнем поддържането на работоспособна среда и общество.

88% от нашите изследвания са оценени като водещи в световен мащаб и отлично в международен план, 99% от нашата изследователска среда е оценена като водеща в света или отлично международно и ние сме класирани на 24-то място в Обединеното кралство за изследователска мощ (REF 2021/ Times Higher Education) .

Taken in the foothills of Mount Slemish at sunrise in May a few years back, long before CoVID.
Brian Hamill / unsplash

Легендарната красота на Северна Ирландия

Queen's University се намира в Белфаст, столицата на Северна Ирландия.

В град с иновации в сърцето си, технологичният напредък прониква във всеки сектор, помагайки да изградим нашата конкурентоспособност на световната сцена. Белфаст е в 10-те най-добри цифрови икономики на бъдещето в света - единственият град в Обединеното кралство извън Лондон, който е включен в списъка (fDi Intelligence на Financial Times, 2018) и беше избран за един от 15-те най-приятелски настроени градове в Европа (Condé Nast Traveller, Readers' Choice Awards 2021).

Това е един от най-модерните, оживени и достъпни градове в Европа, възхваляван за своята енергия и богат на култура и история. Зашеметяващият кампус на Queen е в квартала на Queen's в Белфаст, с кафенета, барове, ресторанти, превъзходни места за пазаруване и забавления (Пълно ръководство за университета 2022).

Класации

Университетските предмети редовно се класират в Топ 200 в света (QS world rankings 2022).

Университетът е в Топ 170 в света за потенциални студенти (QS Graduate Employability Rankings 2022).

Queen's е на 17 -то място в света за международна перспектива (Times Higher Education World University Rankings 2022).

Queen's University в Белфаст е класиран на 24 -то място в Обединеното кралство за изследователска мощ (REF 2021/ Times Higher Education).

Статистика

Лидери в иновациите и въздействието

Queen's е двигател на иновациите и таланта, базирани на високи постижения. Ние сме глобално свързани и в мрежа със стратегически партньорства по целия свят, което ни помага да разширим влиянието си върху по-широкото общество на местно, национално и глобално ниво.

Ние сме лидери в търговското въздействие и имаме общи 5-годишни приходи от IP (2014-15 до 2018-19) от над £80 милиона. От 1985 г. сме създали над 100+ отделящи се компании, включително 3 PLC. Kainos, Andor Technology и Fusion Antibodies са публично регистрирани на Лондонската фондова борса.

Класирани сме на първо място в Обединеното кралство по въздействие върху предприемачеството (Octopus Ventures, 2020 г.) и доклад от 2018 г. на London Economics установи, че Queen's допринася с £1,9 милиарда за икономиката на Обединеното кралство, като наема 3700 служители и поддържа още 2750 работни места в Обединеното кралство.

  Характеристики на кампуса

  Инвестиране в бъдещето

  Деветият най-стар университет в Обединеното кралство, Queen's съчетава своето гордо наследство с авангардни съоръжения за най-доброто изживяване в университетския живот.

  Нашата инвестиция от £700 милиона в съоръжения трансформира университетския кампус, разширявайки среда, която стимулира, дава възможност и подкрепя образованието и научните изследвания от световна класа.

  През последните десет години университетът инвестира значително, за да осигури изключителни удобства за своите студенти и персонал. Това включва разработването на най-модерно висше училище, което е дом на процъфтяваща следдипломна общност; наградената библиотека McClay; Сграда за компютърни науки; Юридически факултет; и Института за експериментална медицина Wellcome-Wolfson. Университетът също така е инвестирал в спортни съоръжения, ново специално изградено студентско настаняване в центъра на Белфаст и чисто новия студентски център, който трябва да отвори врати до края на лятото на 2022 г., готов за студенти през септември 2022 г.

   Акредитации

   Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

   Местоположения

   • Belfast

    University Road, BT7 1NN, Belfast

   Въпроси