Keystone logo
Shanghai Jiao Tong University Antai Global Summer School

Shanghai Jiao Tong University Antai Global Summer School

Shanghai Jiao Tong University Antai Global Summer School

Представление

Студенти от 24 държави се присъединяват 2016 Antai Global лятна програма

Осемдесет международни студенти се включиха 2016 Antai Global лятна програма, която успешно бе открита на Xuhui кампус на 04 юли. Студентите идват от 24 различни страни и региони, включително Turky, Швейцария, Испания, Австралия, Италия, Мароко, Великобритания, Франция, Германия, Южна Корея, Канада, Чехия, Словакия, САЩ, Сингапур, Индия, Малайзия и Китай. Много дойде от най-добрите университети като Оксфорд, Университета в Лийдс, International University в Женева, Икономически университет в Прага, Университета на Сидни, Университета на Мелбърн, Университет на Нов Южен Уелс, KAIST от Южна Корея и Цюрих Университета за приложни науки. В магистърска пистата, повече от 50% от участниците са чуждестранни студенти MBA, със средна възраст от 29.

По време на церемонията по откриването, проф Wan Guohua, декан на Antai колеж по икономика и управление (ACEM), приветства пристигането на студентите и доставени топли забележки. След това, международно сътрудничество и обмен на Службата на ACEM въведена курсовете и при условие, полезна информация за живота в Шанхай. По време на сесията за работа в мрежа, ученици се представиха и социализирани един с друг. По-късно следобед, групата пое по една обиколка на Шанхай забележителности, включително Lujiazui, SWFC и Хонг Конг Плаза на, която има вкус на местната бизнес култура и вълнуващ старт за забавление и благодатен опит обеща за следващите седмици.

След като учи в продължение на три седмици в програмата, студентите ще получат три академични кредити, издадени от Shanghai Jiao Tong University. С участието на "Learning бизнес и култура в Китай", Antai Global Summer програма се фокусира върху китайските икономика и управление на курсове, фирмени посещения, китайски език и история работилници, и китайската култура. Това лято, учениците ще участват в семинари и фирмени посещения до Шанхай Circuit, GE, BBDO, Coca-Cola, IBM и 3M. Отделно от академични и китайските езикови курсове, културни дейности, като грънчарство, вземане на чай, готвене и калиграфия също ще им помогнат да изпитате очарованието на Китай.

Antai Global лятна програма е първият английски преподава лятна програма, организирана от ACEM за чуждестранни студенти. Той помага на колежа, за да привлекат разнообразен студент тялото, повишаване на международната видимост и насърчаване на интернационализацията.

1.Accommodation

По време на периода на програмата, студентите са настанени в жилище хотел три звезди на Xuhui кампус, който е в рамките на 15 минути, на пешеходно разстояние от Antai колеж. Двама студенти от същия пол ще споделят една стандартна стая. Стаята е оборудвана с телевизор, климатик, безплатен достъп до интернет, душ кабина, сешоар и т.н.

2.Campus

Xuhui кампус е един от петте красиви кампуса на Shanghai Jiao Tong University. Това е мястото, където университетът е създадена през 1896 г. като Nan Yang Public School, като свидетел на неговото историческо развитие през последните 115 години.

Похвала разнообразни архитектурни стилове на своите сгради, Xuhui кампус е посочена като "наследство Архитектура" от Шанхай Общински народната власт. Тези символични сгради включват библиотеката, на стадиона, факултет център, музея на историята университет и т.н., всички от които са изградени, за да се улесни и обогати проучване и живота на учениците в учебното заведение.

Разположен на Huashan Road, Xuhui кампус се намира в непосредствена близост до Xujiahui Централна бизнес област, която е една от най-динамичните бизнес сфери в Шанхай. Различните търговски центрове, трапезарии места, театри и други съоръжения са на удобно разстояние за предоставяне на студенти с удобен живот.

3.Shanghai

Шанхай е сърцето на икономическото развитие на Китай и основен бизнес център в света. Тя е със седалище с голям брой топ корпорации в света и привлича много чуждестранни инвестирани финансови институции, всички възприемане на оживен и строг бизнес средата на този космополитен град.

Шанхай също е популярна туристическа дестинация, известна с богатата си колекция от архитектурно отличителни сгради и исторически забележителности като The Bund. Обширната и нарастващата силует на Lujiazui зона в квартал Pudong се описва като експонат на бума в икономиката на града и страната. Други забележителности на града са изобилните културни места и събития, както и различните видове местни деликатеси.

Местоположения

  • Shanghai

    No. 1954 Hua Shan Road, 200030 Shanghai, Shanghai

    Въпроси