The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

Представление

Ние сме световно признати за нашите изследвания, разработки и иновации и предоставяме на нашите студенти преподаване от световна класа повече от 425 години.

The University of Edinburgh" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/18/188668_onlineheaderms3.png" alt="188668_onlineheaderms3.png" data-json="{"author":"University of Edinburgh","author_url":"","source":""}" />

Диплома от Единбург работи за вас

The University of Edinburgh е един от най-добрите университети в света, последователно класиран в топ 50 на света и поставен на 22 -ро място в 2024 QS World University Rankings.

Нашите възпитаници са класирани на 26- то място в света от работодателите 1 .

Отлични постижения в изследванията

The University of Edinburgh има международна репутация за иновативни изследвания в широк спектър от дисциплини.

Според резултатите от 2021 Research Excellence Framework (REF2021), университетът е класиран на четвърто място в Обединеното кралство въз основа на качеството и обхвата на своите изследвания – известни като изследователска мощ – и е най-високо класираната институция в Шотландия.

Резултатите от REF2021 разкриват, че близо 90 процента от изследователската дейност на университета е в най-високите категории – 4 звезди и 3 звезди – които се класифицират съответно като „водещи в световен мащаб“ и „отлични в международен план“, което е ръст от 10 процентни пункта спрямо предишния REF през 2014г.

Calton Hill in Edinburgh

Иновации в преподаването

Последният доклад на Агенцията за осигуряване на качеството ни даде възможно най-високата оценка за качеството на учебния опит на студентите. Ние винаги работим за разработване на новаторски подходи към преподаването, за да открием методите, които работят най-добре за учениците, включително техники за електронно обучение и обучение с помощта на връстници.

Експерти в онлайн обучението

Ние предлагаме най-голямото портфолио от следдипломни онлайн степени в Обединеното кралство 2 , посрещайки повече от 8000 онлайн студенти от 2005 г. насам. Нашите гъвкави и поддържащи програми са добре установени и стават все по-популярен избор за студенти, които искат да балансират по-нататъшно обучение с професионални или семейни ангажименти.

Красива столица

Класиран в 10-те най-добри студентски градове в света 3 , Единбург е компактен град с отлични транспортни връзки, което улеснява придвижването и пътуването до други части на Шотландия.

Достатъчно голям, за да предложи по нещо за всеки, но достатъчно малък, за да се почувства като у дома си, Единбург е модерен, изискан и красив европейски град с разнообразна, мултикултурна общност.​

Съоръжения и подкрепа, които да ви помогнат да успеете

Ще имате достъп до една от най-големите и важни академични библиотеки в света, която съдържа над 1,8 милиона печатни тома. Ще се възползвате и от 30 компютърни лаборатории с отворен достъп с 24-часов достъп до ключови места, както и безплатни заеми за лаптоп.

Ние предлагаме безплатна консултативна служба за студенти и университетски здравен център, а нашата служба за студенти с увреждания предоставя набор от подкрепа за студенти с увреждания. Ние също така предлагаме отлични услуги за гледане на деца, което улеснява съчетаването на родителството и ученето.

Впечатляваща глобална общност

Нашата амбициозна стратегия за интернационализация гарантира, че преподаването и изследванията, които предлагаме, предлагат глобални ползи. Ние сме класирани в топ 20 на най-международните университети в света 4 . Тук учат студенти от две трети от страните по света.

Ние си сътрудничим с множество световно водещи институции в разнообразни области като електронна наука, инженерство, науки за живота и медицина, изкуства и култура. Ние също сме член на глобалната изследователска мрежа Universitas 21 и европейските мрежи Coimbra Group и LERU.

Водещ в социалната отговорност и устойчивостта

Ние се ангажираме да бъдем световен лидер в справянето с глобалните предизвикателства, включително бедността, изменението на климата и нарастващото търсене на енергия, храна и вода.

Като първият университет за честна търговия в Шотландия, ние насърчаваме по-добри условия за фермерите и общностите в развиващите се страни от 2004 г.

Подкрепяме устойчивостта на околната среда от началото на 90-те години на миналия век и бяхме основател, подписал Ангажимента за климата на университетите и колежите 2009 и кампанията 10:10.

Университетът е домакин на няколко глобални академии, които се ангажират да се справят с въпроси, свързани със здравето, правосъдието, околната среда и селското стопанство и продоволствената сигурност. Академиите пресичат граници в научните изследвания и преподаването, приемайки мултидисциплинарен отговор на предизвикателни глобални проблеми.

1QS World University Rankings 2024 2Higher Education Statistics Agency 2017/18 3QS Student Cities 2023 4Times Higher Education, Най-много международни университети в света 2022

Визови изисквания

Може да се наложи да кандидатствате за студентска виза, за да влезете в Обединеното кралство.

Класации

Постоянно сме класирани като един от 50-те най-добри университета в света. Ние сме 22-ри в най-новата класация на QS World University Rankings.

Нашите възпитаници са класирани на 26-то място в света от работодателите (QS World University Rankings 2024)

Единбург е класиран като 2-ри най-добър студентски град в Обединеното кралство, 5-ти в Европа и 10-ти в света. (QS Най-добри студентски градове за 2023 г.)

Препоръки на учениците

Местоположения

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

    Въпроси