Keystone logo
© UNISG
University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

Представление

University Of Gastronomic Sciences , основан през 2004 г. от международната асоциация с нестопанска цел Slow Food в сътрудничество с италианските региони Пиемонт и Емилия-Романя, е министерско призната частна институция с нестопанска цел.

Целта му е да създаде международен изследователски и образователен център за работещите по обновяване на земеделските методи, опазване на биологичното разнообразие и изграждане на органична връзка между гастрономията и селскостопанската наука.

Университетът формира гастрономи, нови професионални фигури с мултидисциплинарни умения и знания в областта на науката, културата, политиката, икономиката и екологията на храните, като работи за прилагането им при производството, разпространението и устойчивото потребление.

Студентите от UNISG, приветствани от цял свят, придобиват динамичен опит в занаятчийското и индустриалното производство на храни, благодарение на безплатното обучение както в областта на науките, така и в хуманитарните науки, сензорното обучение и практическото обучение по време на учебни пътувания на пет континента.

Характеристики на кампуса

UNISG се намира в комплекса, наречен Pollenzo Agency, поръчан от крал Карло Алберто Савойски през 1832 г. Построени са четиринадесет ферми, сградата на агенцията, кулата с изглед към площада на църквата и накрая неоготическата енория Сан Виторе.

Икономическият и финансов център на имението Pollentina беше агенцията, която, в намеренията на крал Карло Алберто, щеше да се превърне в образцова ферма, където да се провеждат експерименти за подобряване на рентабилността на селскостопанските дейности. Карлоалбертинският отпечатък е оцелял до днес, отличавайки неговата архитектура, цветове и градска структура.

Днес комплексът Pollenzo Agency е обект на световното наследство на ЮНЕСКО – „Savoy Residences”.

Лаборатория за сензорен анализ

Лабораторията за сензорен анализ и консуматорски науки е посветена на дейности по обучение, изследвания и трета мисия.

Структурата е домакин на практическите упражнения, предвидени в курсовете по сензорен анализ и потребителски науки, посветени на всички студенти, записани в тригодишни, магистърски и магистърски курсове на университета. По време на практическите дейности студентите научават основните техники за сензорен анализ, прилагани към храни и напитки, за сравняване и оценка на качеството на храните и техните модификации по време на съхранение. Освен това Лабораторията често се използва от студенти за дипломни проекти, които предвиждат част, свързана с изучаването на сетивното възприятие. Освен това студентите често участват доброволно в различни изследователски проекти, в които е ангажиран персоналът на лабораторията.

Хранителна лаборатория Pollenzo

Хранителната лаборатория Pollenzo на Университета за гастрономически науки е лаборатория, посветена на изучаването и приложното изследване на гастрономическите трансформации. Той се занимава с обучение - например, проектира и управлява магистър по приложна гастрономия: кулинарни изкуства - академични изследвания, консултации за компании и трета мисия.

Банката на виното

Банката на виното (Banca del Vino) има дългогодишно сътрудничество с Университета по гастрономически науки. Wine Bank организира и е домакин на семинари и дегустации на вино за студентите и предлага упражнения за изграждане на екип и други събития, свързани със света на виното.

Библиотека и кабинет

Библиотеката UNISG в Поленцо отвори врати през 2004 г., за да подпомогне студентите на университета и чрез обширната си колекция от книги и списания да служи като ресурс за текущи гастрономически изследвания.

  Стипендии и финансиране

  Italian Students

  Брой освобождавания от такси Сума за освобождаване от такса в евро Доход (ISEE) и имущество (ISPE) за подаване на заявлението за стипендия в евро
  ISEE (доход) ISPE (собственост)
  1 € 15 500
  (пълно освобождаване от такса)
  плюс студентско жилище
  и обяд в
  Академични таблици
  ≤ 26,306 ≤ 57,188
  3 10 000 ≤ 36,600 ≤ 76.200
  5 5 000 ≤ 42,800 ≤ 78 000

  Неиталиански студенти

  Кой може да кандидатства за стипендия Брой освобождавания от такси Сума за освобождаване от такса в евро Доход (ISEE) и имущество (ISPE) за подаване на заявлението за стипендия в евро
  ISEE (доход) ISPE (собственост)
  Неиталиански
  граждани от ниско
  страни с доходи
  или долна средна
  доход или горна
  със среден доход
  държави според
  към Световната банка
  5 € 15 500
  (пълно освобождаване от такса)
  плюс студентско жилище
  и обяд в
  Академични таблици
  ≤ 26,306 ≤ 57,188
  Всички неиталиански
  граждани
  5 10 000 ≤ 36.600 ≤ 76.200
  Всички неиталиански
  граждани
  2 5 000 ≤ 42,800 ≤ 78 000

  Студентите могат да кандидатстват, ако:

  • те са кандидатствали по време на първата или втората приемна сесия (март или май 2024 г.)
  • са били приети в първата година от курса за образователна степен за 2024/2025 г. с минимален приемен резултат 70/100
  • техните суми ISEE (доход)/ISPE (собственост) не надвишават лимитите, посочени в таблицата

  Краен срок за кандидатстване за стипендия: 21 май 2024 г

  От 2004 г. повече от 260 студенти от 40 държави са се възползвали от стипендиите, предлагани от Университета по гастрономически науки.

  Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.

  Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.

  Живот в кампуса и съоръжения

  UNISG Учебни пътувания

  Учебните пътувания в UNISG са инструменти за обучение, които дават на студентите уникален достъп до знания за световните гастрономически култури .

  Фокусните точки по време на тези пътувания се въртят около сравненията между противоположностите : на мащаба и географията (малък мащаб срещу промишлено, селско срещу градско) и производство (нови тенденции и методи за масово производство срещу занаятчийски традиции).

  Студентски асоциации

  ASSGAssociazione Studenti di Scienze Gastronomiche (Асоциация на студентите по гастрономически науки) накратко има за цел да подобри качеството на живот в кампуса (т.е. Pollenzo и Bra) за всички студенти в UNISG . В момента това се постига чрез организиране на събития и дейности, предоставяне на уникални услуги като жилища, както и заявяване на специални студентски отстъпки.

  Местно – нашият хранителен магазин

  Вдъхновена от желанието на Карло Петрини да види хранителни магазини върнати в историческите градски центрове, идеята за Local се оформи в сътрудничество със студентите от UNISG по курса Systemic Food Design: проект за насърчаване на дребно търговците и място за ежедневно пазаруване, което предлага добре обмислена селекция от местни продукти и признава стойността на занаятчийските производители.

  Зад щанда, приветствайки клиентите и предлагайки съвети и дегустации, стоят двама бивши студенти, гастрономи, които прилагат на практика това, което са учили в лекции и са научили по време на учебни пътувания по света.

  Живот в сутиен

  Университетът по гастрономически науки е базиран в Поленцо, малък град в град Бра, разположен на около 6 км извън центъра на града и обслужван от автобусна линия. Присъствието на нашите студенти в Бра създаде международна атмосфера в града и студентският живот между Бра и Поленцо може да бъде много натоварен благодарение на разнообразието от дейности, организирани от студентската общност.

  Местоположения

  • Pollentia

   Piazza Vittorio Emanuele II, 9, 12042, Pollentia

  Въпроси