University of Edinburgh Winter School

University of Edinburgh Winter School

University of Edinburgh Winter School

Представление

Добре дошли в University of Edinburgh Winter School на University of Edinburgh Winter School !

Зимното училище ще се проведе онлайн през 2021 г. Ученето в Университета в Единбург е идеалният начин да разширите своите академични и културни хоризонти в един от Топ 20 университета в света (QS World University Rankings 2020).

Нашата история

С богатата си история, забелязани възпитаници и изявени учени, имаме с какво да се гордеем през много векове като световно известен университет.

От нобелови лауреати и олимпийски шампиони до космически изследователи и министър-председатели, Единбургският университет оказва влияние върху историята, откакто отвори вратите за първите си студенти през 1583 г.

Инновационни мислители

След шотландското Просвещение от 18-ти век, Университетът е позициониран в челните редици на академичните среди и критичното мислене.

Поради решителността и постоянството на група Единбургски интелектуалци, установените факти за света бяха смело и последователно оспорвани.

Сред тази група беше Дейвид Хюм, философ, икономист и есеист, известен със своя философски скептицизъм и емпиризъм; Джоузеф Блек, химикът зад откриването на латентна топлина и въглероден диоксид; и Джеймс Хътън, „бащата на съвременната геология“.

142280_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Оформяне на миналото, настоящето и бъдещето

Ние сме домът на най-старите британски литературни награди, наградите „Джеймс Тейт Блек” и овцата Доли, първото животно, клонирано от възрастна соматична клетка.

Също така тук, в Университета в Единбург, сър Артър Конан Дойл е вдъхновен да създаде своя прословут характер, Шерлок Холмс и Джеймс Йънг Симпсън са пионери на анестетиците чрез откриването му на свойствата на хлороформа.

Съвсем наскоро теоретичният физик и заслужил професор Питър Хигс получиха съвместно Нобелова награда за физика за неговото предсказване на Хигс Бозон от 1964 г.

Чрез многобройните постижения на своите служители и студенти Университетът продължава да представя авангардни изследвания, вдъхновяващо обучение и иновативно мислене като своя централен дух, привличайки някои от най-големите умове от цял свят.

Местоположения

  • Edinburgh

    Paterson's Land, Holyrood Road, , Edinburgh

Програми

    Институцията предлага още:

    Въпроси