Keystone logo
University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Представление

Основан през 1343 г., университетът в Пиза е един от най-престижните университети в Италия.
Известни възпитаници на университета включват Галилео Галилей, 3 носители на Нобелова награда и 2 медалисти на Фийлдс.
Той е сред първите 3 университета в Италия (ARWU) .
Днес Университетът в Пиза представлява престижен модерен център за обучение и напреднали изследвания.

Пиза предлага на международните студенти уникалната възможност да учат и да се докоснат до богатството на италианската история и култура в красива и стимулираща среда. Известен в целия свят с Наклонената кула, почти всички негови отдели са разположени в сърцето на града. Неговото стратегическо географско местоположение, международното летище и отличните железопътни връзки предлагат възможност за пътувания през уикенда до други части на Италия и Европа.

***

Основният курс е едногодишна програма, преподавана изключително на английски език, която преодолява пропастта между обучението в гимназията и университета и предоставя на студентите подходящата академична подготовка за италианска степен в университета в Пиза.
Тази програма е насочена към чуждестранни студенти, които имат 11 или 10 години обучение и са завършили успешно гимназия, и към американски студенти, които не са посещавали курсове за напреднали курсове (AP) през последната година от гимназията, нито са посещавали 2 години колеж.

***

Летните училища са интензивни академични курсове за международни студенти, а също и за висшисти.
Те обикновено продължават от 4 дни до 6 седмици и се провеждат в международен контекст, като студенти и преподаватели идват от различни части на света и всички лекции се изнасят на английски език.
Те се характеризират с неконвенционални формати на преподаване (работилници, уроци, екскурзии, културни събития, бизнес препоръки и др.) и мултидисциплинарен подход. Професорите са експерти в своите области и имат голям интерес към това, което правят.
Летните училища отговарят на строги академични правила: всяко от тях дава най-малко 3 ECTS кредита, а участниците, които преминат успешно финалните изпити, ще получат официална академична справка.

***

Контакти:

Университет на Пиза
Palazzo Modica - Piazza Torricelli, 4 - 56126 Пиза (PI) Италия
Информация за основния курс: [email protected]
Информация за летните училища: [email protected]

Характеристики на кампуса

  Местоположения

  • Pisa

   Pisa, Италия

   • Vinci

    Vinci, Италия

   Програми

   Въпроси