University Of Zurich

A logo

Представление

С един поглед

От 1833г

Със своите близо 30 000 записани студенти University Of Zurich (UZH) е най-големият университет в Швейцария. Основан през 1833 г., UZH е първият университет в Европа, основан от демократична политическа система; днес UZH е един от най-добрите университети в немскоезичния свят. Съставен от седем факултета, покриващи около 100 различни предметни области, университетът предлага голямо разнообразие от бакалаври, магистри и докторанти. програми. В допълнение, програмите за продължаващо обучение на UZH предлагат отлични възможности за обучение.

Изключителна мрежа

Като член на "Лигата на европейските изследователски университети" (LERU), мрежата "Universitas 21" (U21) и алианса "Una Europa", University Of Zurich принадлежи към най-престижните изследователски институции в Европа. През 2022 г. University Of Zurich стана член на „Una Europa“, уникална мрежа от 11 от водещите европейски университети, която цели да допринесе за европейското научно пространство чрез интензивното си сътрудничество.

Многобройни отличия подчертават международната известност на университета в областта на медицината, имунологията, генетиката, неврологията и структурната биология, както и в икономиката. Към днешна дата Нобеловата награда е присъдена на дванадесет учени от UZH.

Споделяне на знания

Академичните постижения на University Of Zurich носят ползи както за публичния, така и за частния сектор не само в кантона Цюрих, но и в цяла Швейцария. Знанията се споделят по различни начини: в допълнение към предоставянето на достъп на широката общественост до своите дванадесет музея и много от своите библиотеки, Университетът прави констатации от авангардни изследвания достъпни за обществеността в достъпни и ангажиращи лекции и панелни дискусии.

Изисквания за виза

Акредитации

Местоположения

  • Rämistrasse,71, 8006, Zürich

Въпроси