Keystone logo
© By University of Tübingen, International & European Studies
University of Tübingen

University of Tübingen

University of Tübingen

Представление

University of Tübingen - иновативен, интердисциплинарен, международен от 1477 г.

Това са ръководните принципи на University of Tübingen в научните изследвания и преподаването още от основаването му. С тази дълга традиция University of Tübingen е един от най-уважаваните университети в Германия. Наскоро неговата институционална стратегия отново беше успешно избрана за финансиране в Инициативата за отлични постижения, спонсорирана от германското федерално и провинциално правителство, което направи Тюбинген един от единадесетте университета в Германия, отличаващи се с тази титла за отлични постижения. Тюбинген също е доказал статута си на водещ изследователски университет в много национални и международни състезания – в ключови класации Тюбинген е сред най-добрите университети за хуманитарни и социални науки, както и за наука и медицина.

С широкия си спектър от предмети, University of Tübingen предоставя изобилие от възможности за интердисциплинарно сътрудничество. И такова сътрудничество се простира извън университета и по целия свят. University of Tübingen има съвместни изследователски проекти на всички нива с други институции за висше образование, с изследователски институти и с индустрията.

Отличните постижения на университета в научните изследвания предлагат оптимални условия за обучение на студентите, онлайн или лично, съчетани с възможността да подчертаят индивидуалните интереси по пътя. Атрактивната учебна среда е подсилена от много допълнителни услуги, като езиков център, интердисциплинарни лекции в Studium Generale и най-модерната университетска библиотека.

Мотото на университета говори само за себе си:
attempto – осмелявам се!

Местоположения

  • Tübingen

    Geschwister-Scholl-Platz, 72074, Tübingen

Въпроси