Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Приемане

Процедура за кандидатстване

Процесът на кандидатстване се състои от две стъпки:

Стъпка 1: Моля, отидете на нашия онлайн формуляр за кандидатстване.

След като попълните формуляра за кандидатстване, ще бъдете пренасочени към страница за плащане. Имате избор да завършите плащането, за да си осигурите място в курса, или можете да решите да платите в по-късен момент. Ако искате да кандидатствате за няколко курса, трябва да попълните формуляра само веднъж.

След като получим вашата кандидатура и съответно плащането ви, екипът на лятното училище ще прегледа вашата кандидатура и ще ви информира в рамките на 5 работни дни дали приемът ви бъде приет или отхвърлен. В случай, че приемът ви бъде отказано, тогава ще получите пълно възстановяване.

В онлайн формуляра за кандидатстване ще бъдете помолени да предоставите следните три документа (не повече от 1 MB на документ):

 • Мотивационно писмо . Моля, не забравяйте да опишете мотивацията си за конкретния курс(и), за който кандидатствате: Защо тази тема? Как курсът ще допринесе за бъдещата ви (академична) кариера? (250-500 думи)
  Ако кандидатствате за няколко курса, отговорете на въпросите за двата курса в едно и също мотивационно писмо.
 • Автобиография/резюме
 • Препис на записите (екран за печат на най-новите ви оценки е достатъчен и трябва да включва вашето име и името на вашия университет)

Документите ще бъдат споделени с преподавателите преди началото на курса.

Стъпка 2: През пролетта ще можете да кандидатствате за настаняване и социални програми. Този регистрационен формуляр ще бъде споделен с всички участници в курса най-късно на 15 април. Ще разделим стаите и социалната програма на принципа първи дошъл-първи обслужен (колкото по-рано кандидатствате и платите за курса си, толкова по-рано можете да изберете вашето настаняване и социална програма)

 • Ранен краен срок : 15 март 2022 г. (23:59 CET)
 • Краен срок за кандидатстване : 1 май 2022 г. (23:59 CET)

Потвърждение на курса

В средата на май ще бъдете информирани, ако курсът бъде потвърден за провеждане. В лош случай курсът ви бъде отменен, вие ще можете да преминете към друг курс (въз основа на наличността) или да поискате възстановяване на сумата.

Изисквания за вход

Курсовете се преподават на ниво бакалавър, напреднал бакалавър или магистър и са подходящи както за студенти, така и за докторанти и професионалисти. Някои курсове се предлагат както на бакалавърско, така и на магистърско ниво. Докато подавате молбата си, можете да изберете нивото.

Заложени са следните изисквания за влизане:

 • Бакалавър: поне записан в 1-ва година на бакалавърско обучение
 • Напреднал бакалавър: поне записан във 2-ра година на бакалавърско обучение
 • Магистър: поне записани в последната година на бакалавърско обучение - професионалистите трябва да имат бакалавърска диплома

Отделните курсове може да имат свои собствени изисквания за влизане, моля, проверете страницата на курса под преглед на курса.

Изисквания за английски език

Не е необходимо да ни предоставяте доказателство за вашия английски език. Очакваме вашият английски да е достатъчен за разбиране на класове и литература за курсове. Това означава, че трябва да имате поне ниво B2 по английски, както е разработено в рамките на Общата европейска езикова рамка (CEFR). Това е сравнимо с интернет тест TOEFL с резултат 92 или IELTS резултат от 6,5.

Стипендии и финансиране

Стипендия за академични постижения

Кандидатурите за стипендия за академични постижения са отворени до 1 април (23:59 CET).

Можете да кандидатствате чрез формуляра за кандидатстване за стипендия.

За вашата кандидатура за стипендия искаме следното:

1. Автобиография/биография (CV) , посочваща вашето образование;

2 . Скорошен препис на записите (достатъчен е екран за печат) показва, че имате средна оценка от поне 85%. Например, ако най-високата възможна оценка е 10, трябва да имате средна оценка от поне 8,5. Ще вземем предвид разликите в културите за класиране. Копие от вашата диплома (бакалавър, магистър, доктор) също е достатъчно, ако имате такава.

3. Професионално референтно писмо, включващо:

 • Неговият/нейният/техният опит в работата с вас (в академична, професионална или доброволческа среда)
 • Неговата/нейната/тяната мотивация да ви препоръчат за стипендията
 • Пълна информация за контакт

При попълване на формуляра за стипендия ще зададем следните въпроси:

 1. Защо се интересувате да се присъедините към VU Amsterdam Summer School?
 2. Каква е вашата мотивация да изберете този курс?
 3. Как ще използвате информацията, която научавате, за да окажете положително въздействие в бъдеще както за себе си, така и за вашата общност?
 4. Защо заслужавате тази стипендия?

Стипендията за академични постижения покрива обучението за един курс и настаняване в една от нашите възможности за настаняване (ако е необходимо) + една социална дейност. Моля, имайте предвид, че не е възможно да изберете повече от един курс за стипендията. Ако се интересувате от допълнителен курс в друга сесия, моля, кандидатствайте за този курс чрез нашия редовен формуляр за регистрация.

Процедура за кандидатстване

 • Моля, попълнете формуляра за кандидатстване за стипендия.
 • Моля, имайте предвид, че е възможно да изберете само един курс.

Стипендия за фотограф

Обичате ли да улавяте моменти, хора и обкръжение на вашия смартфон/камера? Имате ли добри умения за редактиране и страст към социалните медии? Станете нашия фотограф в лятното училище!

Какво предлагаме:

 • €500 отстъпка от таксата за обучение
 • Всички социални дейности са безплатни (но трябва да правите снимки)

Какво очакваме от вас:

 • Снимки на вашето време в лятното училище VU Amsterdam (снимки на състуденти, Амстердам, екскурзии и социална програма)
 • Създаване на съдържание/превземане на история в акаунта на VU Amsterdam в Instagram
 • Участие в социалната програма (безплатно)
 • Участие в началната среща на фотографа

Процедура за кандидатстване

Моля, изпратете ни кратък видеоклип, в който се представяте (приблизително 30 секунди -1 минута) и някои примери за вашата фоторабота. Важно е да използвате собствен смартфон или фотоапарат. Крайният срок за кандидатстване е 15 май 2021 г.

Препоръки на учениците

Местоположения

 • Amsterdam

  De Boelelaan 1105, 1081, Amsterdam

 • Amsterdam

  De Boelelaan 1105, 1081, Amsterdam

Въпроси