Keystone logo
Wallace State Community College

Wallace State Community College

Wallace State Community College

Представление

Wallace State Community College , със своя основен кампус в Hanceville и сателитен кампус в Oneonta, е част от система, която обслужва нуждите на повече от 300 000 души и е консервативно оценена, че ще доведе до годишно икономическо въздействие от 3 милиарда долара върху тази държава и в нашите общности. Реалното въздействие обаче е в подобряването на живота на учениците чрез образование.

Откакто отворихме врати през 1966 г., Wallace State обслужва стотици хиляди студенти. Още от самото начало Wallace State прегърна ангажимент за върхови постижения, който стана не само традиция, но и източник на вдъхновение. Днес Уолъс Стейт е един от най-големите колежи в Алабама, където обслужва повече от 7 000 студенти всеки семестър. Този колеж е виртуална електроцентрала в образователното програмиране, с над 50 специалности, водещи до възможности за придобиване на степен, удостоверение и трансфер.

Нашият фокус върху високите постижения е очевиден в нашата лична ангажираност да обслужваме студентите и в технологично-напредналите учебни среди, които гарантират, че нашите ученици получават най-ефективното образование. В Wallace State ще откриете класни стаи, вдъхновени от най-новите технологии, включително интерактивни SmartBoards и Tegrity. Чрез онлайн обучение, видеоконферентна връзка, подкастинг и центрове извън кампуса ние предлагаме обучение, удобно за натоварения живот на студентите.

Wallace State предоставя безпроблемни образователни възможности от ранно средно образование до завършено висше образование. Чрез двойно записване, FastTrack Academy, Tech-Prep и други програми, студентите, които търсят колеж кредит в академични трансфер програми, кариера техническо образование, обществена безопасност, здравеопазване или автомобилни технологии ще намерят своите нужди, изпълнени тук. Системата за стареене на STARS гарантира на нашите студенти възможността за прехвърляне на кредита към всеки публичен колеж или университет в Алабама. За тези, които искат да завършат бакалавърските и магистърските си степени в университета, студентите от Wallace State могат да се възползват от нашите партньорства с университетски центрове и специални споразумения за артикулация, включително тези с Атинския държавен университет, Университета в Алабама, Aeronautical University Embry-Riddle University , и Троянски университет.

Нашите студенти получават безпрецедентни нива на успех, независимо дали се прехвърлят, вземат лицензионни изпити или намират работа, и тяхното удовлетворение се отразява в степента на задържане на колежа сред студентите, която надвишава държавната и националната средна стойност. Студентите, които се прехвърлят в университетите, постоянно надминават тези, които започнаха там. Нашите завършили получават конкурентни работни места и висока оценка от работодателите. Лихвените проценти на лицензите са на или над държавните и национални средни стойности, а нашите ученици надхвърлят средната национална стойност за Колегиалната оценка на академичните постижения (CAAP) .

Най-важното е, че в Wallace State ще бъдете посрещнати от награден и съсредоточен в студенти факултет и персонал, който е майстор на занаята си. Те са тук, за да ви помогнат във всеки аспект от опита на колежа, от уеб базирана регистрация до лично консултиране в Консултантския център и Студентски услуги за подпомагане в Центъра за успешно обучение. Вярваме, че студентите са причината, поради която съществуваме и поставяме обучението и успеха на студентите в челните редици на нашите дейности и инициативи.

Мисия

Wallace State Community College се ангажира с ученето, което трансформира живота и общностите. В подкрепа на мисията, Wallace State Community College се ангажира с успеха на студентите чрез студентска, иновативна, ангажираща и подкрепяща учебна среда; превъзходство в преподаването; уважение към уникалността и разнообразието; стратегически партньорства, които да развиват общността, работната сила и икономическото развитие; културно обогатяване на нашите общности; и отчетност и почтеност.

Недискриминационна политика

Политиката на Управителния съвет на Alabama Community College System и Wallace State Community College , която е под негов контрол, е, че никое лице не трябва, на основание раса, цвят, пол, религия, национален произход, увреждане, сексуална ориентация или възраст, да бъдат изключени от участие, да бъдат лишени от предимство или да бъдат дискриминирани по каквато и да било програма, дейност или работа.

акредитация

Wallace State Community College е акредитиран от Южната асоциация на колежите и училищата Комисия по колежи, за да присъжда асоциирани степени. Свържете се с Комисията по колежите в Южна Лейн, Декатур, Грузия 30033-4097 или се обадете на 404-679-4500 за въпроси относно акредитацията на Wallace State Community College .

Много програми имат допълнителна акредитация от организации, съответстващи на конкретните дисциплини. Рутинните запитвания за Wallace State, като например изискванията за прием, финансова помощ, образователни програми и т.н., трябва да бъдат адресирани директно до Wallace State.

Характеристики на кампуса

  Местоположения

  • Hanceville

   Wallace State Community College, 801 Main Street NW, 35077-2000 , Hanceville

  • Oneonta

   McCay Avenue,701, 35121, Oneonta

   Въпроси